Ja sam trenutno između dve vatre što se tiče ove teme.
Elem, moja priča je takva da sam zatrudnela kada sam bila na nekom bezveze plaćenom poslu i da smo razmišljali šta ćemo i kako ćemo. Jedina stvar protiv bebe je bio moj posao (mala plata), ali smo odlučili da zadržimo bebu. Uglavnom, kada je Lara imala 8 meseci, ja sam našla bolji posao, mm je upisao specijalizaciju, skoro je napredovao na poslu, nekako, stvari se razvijaju na bolje (pu pu pu). Za sada smo Laru za godinu i po njenog bitisanja, vodili dva puta na more, stalno se negde švrćkamo sa njom. Dosta stvari i igračaka je dobila, ali što je starija, sve više para treba. Uglavnom, da sam odlučila da sačekam sa detetom ko zna šta bi bilo. Možda bih i dalje tavorila na starom poslu, a možda bih sada bila na specijalizaciji u Londonu... da čovek zna gde će pasti, on bi seo. Danas dobro plaćeni posao nije garancija da će to biti dobro i za godinu dve. E sada, dolazim do drugog dela priče, a to je da bih ja silno želela još minimum jedno dete. Trenutno to nije moguće jer prvo, imamo stan sa cele dve sobe koji nam već sada postaje tesan, a mislim da bi sa drugim detetom roditelji morali da se još više uključe (da, i nama pomažu svojevoljno, pa onda ja npr. kada odem kod njih, uzmem njihov auto i sipam gorivo, ili uradim nešto slično, pa se onda ljute što trošim pare). Nekako, imam osećaj da sada nemamo dovoljno (odnosno, onoliko koliko mi mislimo da je dovoljno) za drugo dete.
Zeznuto je sve to, idealni uslovi ne postoje, ali opet, svi mi moramo da imamo neki komoditet, i moje minimalno nije isto kao i nečije drugo minimalno.
Jovice, ja bih na tvom mestu sačekala, to što ćeš završiti fakultet nije ti garant da ćeš imati odmah dobro plaćen posao (ja sam iz ZR-a, i poznata mi je situacija tamo). Mlada si, ima vremena za sve. Naravno, ovo je samo moje mišljenje, ja sam rodila dete sa 30 godina (skoro pa 31) i iznela sve 10 puta lakše nego neke od 20 godina. Nemoj da misliš da što si mlađa, sve ide lakše, ne mora da znači. Završi fakultet, zaposli se i onda nema zime
< Poruku je uredio LillyT -- 14.11.2011 22:00:00 >