IZVORNA PORUKA: Olga RR
ne znam kako tamo ide zdravstveno , ovde je lud - zbunjenog ali zdravstvena zastita trudnica i dece je kao besplatna tj. omi su osigurani bez obzira da li im se skida zdravstveno to ovde nije veliki problem ( osim ako se nesto ne iskomplikuje )
Ovde je obrnuto. Ako si zdrava tokom trudnoce, tj ako ti trudnoca nema nikakvih komplikacija sve zivo placam (meni je tako bilo na mom osiguranju). A ako imas komplikacija bilo koje vrste, zdravlje ti je ugrozeno pa ti pokrivaju. Slicno i za decije osiguranje - odvedi dete recimo kad padne kod lekara i udari se, pa ako ga posalju na neko snimanje i ako se utvrdi da je sve ok, sve placas. Ako nije, pokrivaju jer je dete bolesno (tako bilo mom drugu).
Meni recimo i dalje stizu racuni iz trudnoce. Kako god to suludo zbucalo. Evo sad sam platila $120 za non stres test kad jedno jutro 30 novembra prosle godine mi se ucinilo da mi se beba ne mrda. Prikacili me 20 min na uredjaj i 120 dolarjeva.
eto ja sam isla na balet , klavir , macevanje , ku**i palci i grizla bi me savest da svojoj deci to ne mogu da priustim
Ja sam isla an karate, kosarku, odbojku, rukomet, sekciju iz likovnog, sekciju iz biologije, hor, matematicku sekciju, sekciju za prvu pomoc - ali u moje vreme je sve to bilo besplatno. Celu osnovnu skolu sam van nastave provela na skolskom igralistu. Stalna ekipa i kosarkaska lopta, i drmaj po ceo dan. Al izgleda da su se i tu stvari vesternizovale, cujem od drustva da vozaju non stop decu na neke "aktivnosti", isto kako se zove to u Americi.
IZVORNA PORUKA: ivaj
I znate sta sam primetila.Npr mi koji imamo dve devojcice i ne planiramo vise dece,argumenti su nam da svojoj deci zelimo da pruzimo sto vise.S druge strane,oni koji ih imaju troje i vise jer su jurili sina
Mislim da ne bi pogresila kad bih rekla da zato imam dve mladje sestre jer smo sve tri pogresan pokusaj da se napravi tatin naslednik. ivaj, moj tata je imao daleko vise masina, to su bili strugovi, glodalice itd pa mozes misliti propasti...
IZVORNA PORUKA: lajla
ovde postaje zestoko .
Ja sam sa prvom cerkicom ostala trudna dok sam studirala,nisam imala posao a moj muz je bio u vojsci.Nasi su nam pomagali koliko su mogli i hvala im na tome,a pored toga nismo imali ni stan ziveli smo kao podstanari...
Ko moji roditelji. Ja licno mislim da se vecini slucajno zalomi da zatrudne dok studiraju, ne verujem bas da je to planirana stvar. Samo verujem u to da nisu svi sposobni da urade abortus kad im se to desi (u mojim ocima, nisu sposobni da ubiju dete koje su zaceli - meni je to ubistvo). Zahvaljujuci tome, eto i mene danas! Dakle kako da ne budem za to da neko rodi ako je jos uvek student??? Bila bih protiv svog sopstvenog postojanja??? Roditelji su mi diplomirali kad sam imala 5 godina i tad su tek nasli stalan posao. Jeste mama radila kad sam imala 8 meseci ali to joj nije bilo za stalno. U svoju kucu smo se uselili kad sam imala 10 godina i dobila najmladju sestru.
Tijatija , ja smatram da moje dete treba da zna bar dva strana jezika , da svira jedan instrument , da zavrsi fakultet ( istoriju umetnosti , nikako medicinu ) da mogu da je odvedem na letovanje , zimovanje , ne mora oba iste godine , da idemo na bazen u Segedin , Budimpestu , Prag , Bec godisnje bar dva puta , znam da zvuci neskromno ali tako sam ja zivela kad sam bila kod roditelja
i meni je to solidno
Olga, ja sam naucila Engleski u skoli, a jos tri strana jezika nakon diplomiranja (sama sam to finansirala). Putovala sam u 14 stranih zemalja nakon diplomiranja (opet samofinansiranje). Ne moramo samo mi da ih vodimo da putuju, mogu nesto i sami.
IZVORNA PORUKA: kalinam
2. primetila sam i ja da bi pojedini trebalo da prosire svoju genetiku a oni to ne zel. s druge strane, vidim da je na snazi neki evolucijski egoizam - prosiriti svoje gene sto vise
Gledala sam jednu emisiju skoro na TV-u. Postoji lik koji je donirao spermu godinama i sada ima stotine dece. Oni imaju onlajn bazu podataka jer se plase da se ne smuvaju medjusobno. Jedna od njih je rekla da je samo sa latinosima i ljudima druge rase za svaki slucaj. Mislim da je ovo muskarcima posebno karakteristika, da se razmnoze sto vise.
IZVORNA PORUKA: Verus RR
off topic: ma ne, prodacemo kucu, podmiriti sta imamo (ne dugujemo nista na karticama, ne dugujem nista za skolu, placala mi je bolnica sve za masters), i vracamo se "cisti". Necu ni zatvoriti racun u banci, a i penziju sto sam uplacivala ostavljam (posto je to sve u deonicama). Ako izvucem penziju naplacuju mi porez na to, tako da cu to sto imam ostaviti, nek se kotrlja jednog dana za decu, pa kad budem imala dovoljno godina za penziju po njihovom: izvucicu i dacu deci...
Strava. I bolje tako. Nikad ne znas sta ce biti. Mozda se nekad i vratite...
IZVORNA PORUKA: Vika
Upravo tako! Puno je devojaka i momaka od 30. i više koje izdržavaju roditelji. To je već priča za sebe
I od 40! Gledala sam juce film "Step Brothers" i podseti me na gomilu ljudi koje znam u Srbiji.
IZVORNA PORUKA: Anoniman
IZVORNA PORUKA: jovicaa
eto na kraju se svaka tema upropasti, ruznim opaskama i komentarima koji su tu samo da bi isprovocirali nekog i samo zato.
ali kako rambo kaze- ja se ne dam isprovocirat..... tako nesto, ne mogu da se set___im dalje teksta
Ti soi maher za ruzne komentare na pojedinim temama, nemoj da glumis zrtvu stalno!
Ovo je vec fajt. Ne kontam, zasto ne moze lepo da se razmenjuju razlicita misljenja, kakve sad zrtve, pa jel sad ovo neki kriminal ako imamo razlicita misljenja oko bilo cega???
Ono sto izgleda opet nedostaje je jos jedna kampanja tipa "Nije tesko biti fin".