cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Nemamo bebe zbog finansijske krize

clock-img

11.11.2011, 12:08

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

IZVORNA PORUKA: Olga RR

sto se finansija tice : ko pravi dete taj ga i hrani
neko danas ima dobra primanja , sutra vec ne mora i obratno
dece i para nikad dosta

ovo potpisujem , mozes danas da imas da obezbedis detetu SVE, a sutra kad ga dobijes nemas nista

clock-img

11.11.2011, 12:28

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

slazem se sa svima..
eto vidis nedjo nikad nisam razmisljala o toj strani price... nikad ne znas ko kakav problem imauser posted image
a olga je najvise u pravu, nikad ne znas sta donosi sutra.... eto iz tog razloga smatram da svakog ko zivi u solidnim uslovima trenutno i svako ko zaista zeli dete i muz naravno, da ne treba da razmislja i uskracuje sebi tu zelju. zbog straha, preziveli smo devedesete na krompirusi, pa studiram sad... nikad se ne zna
a opet onaj ko ne zeli, ne treba da ima ni jedno, moj tata tako razmislja, on nije zeleo ni da se ja rodim, svako ima svoje i to treba postovati

don't shit where you eat :))

clock-img

11.11.2011, 12:32

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

IZVORNA PORUKA: Vika

Jovice dušo, što mozgaš? Pečena si za drugo bebče pa navalite i ne sumnjam da će mu išta falitiuser posted image

user posted image  we will seeuser posted image

clock-img

11.11.2011, 12:39

clock-img

Anoniman

Pošto mi RR ne radi najsjajnije, ja ću malo "ručno" da citiram user posted image :

Lu user posted image možda se nisam dobro izrazila sa tim "izgovor", ali ima mnogo ljudi koji eto zaista ne žele prvo, drugo ili bilo koje dete, jer nisu spremni, nisu zainteresovani, nemaju vremena, a izgovaraju se na finansijsku situaciju, iako kod njih ne vlada glad (što je bio slučaj sa mm user posted image )
E tu je Didy dobro rekla, da muškarci mnogo teže prihvataju pritisak, a pogotovo kad se o finansijama radi.
Nedjo RR,ja ZNAM dobar razlog da NE rodiš do 30. godine-ne nađeš osobu sa kojom želiš da osnuješ porodicu user posted image Imam jako mnogo durgarica (sve smo prešle 30) koje su tek skora upoznale nekog, ili još uvek samuju...
Alexis "prostri se koliko si dug" user posted image - mnogo dobar argument user posted image

A vidim mnogi pominju neke skutere, barbike, zimovanja, letovanja................. user posted image Meni je samo bitno da moja deca mogu da se kvalitetno školuju (pa taman i u inostranstvu) i da ne moraju da se "mire sa sudbinom" jer nemam da ga pošaljem u BG na studije, već mora da studira u SU Ekonomiju ili Građevinu, a to izvorno mrzi...
Moj brat nije studirao, jer sam ja studirala user posted image (nije bilo za oboje) i to Ekonomiju, a htela sam Geografiju, ali nije se imalo za NS user posted image Ja eto ne želim to za svoju decu-želim da budu jednaka i da imaju mogućnosti da postanu u životu ono što zaista žele, a na mužu i meni je da im to i omogućimo user posted image

clock-img

11.11.2011, 12:44

clock-img

Anoniman

Nina, ja znam milion razloga zašto žena da ne rodi pre 30, ono nije bilo moje stvarno mišljenje nego primer koliko može da bude bezveze da ti neko kaže da se ne slaže sa tim što si ti odlučila kadai da li ćeš da imaš svoje dete,koje ćeš ti da vaspitaš i hraniš kako ti želišuser posted image I ja ću prva u vek podržati rađanje u svakom životnom dobu, deca su najveće blago.

clock-img

11.11.2011, 12:54

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: n i n a
želim da budu jednaka i da imaju mogućnosti da postanu u životu ono što zaista žele, a na mužu i meni je da im to i omogućimo user posted image

user posted image Između ostalog, i ovome sam pričala.
U mojoj zgradi ima jedna porodica sa tri ćerke, razlika po par godina, najstarija ide u 5. razred, recimo. Majka ne radi, otac je radio u firmi koja je sad otišla u stečaj. Sve tri su divna deca. Najmlađa nosi cipele sa jaaaaakoooo izlizanim đonovima, starija neretko malu garderobu,... tužno mi je to. I vole se oni, i lepo su vaspitani. Ali njih sve tri, osim ako se ne upišu na budžet, ne verujem da će pohađati fakultete (ako uopšte budu htele).

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

11.11.2011, 13:25

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

Alexx nezam licno te ljude, ali mogu samo da dam primer dok su planirali decu da su imali mnogo vise nego danas, da su i oni mozda planirali za svoje cerke svetlu buducnost ali nazalost, nikad neznas sta ce te sutra strefiti a ne za 5,10-20 godina.
Ujak od mm ima 12 toro, verovali ili ne sad su to vec formirane licnosti, i nezna se koje dete je bolje od kojeg... NI JEDNO nije problem( droga i nasilje, alkohol) nikad nisu nista trazili niti dobili od drzave makar stan ili nesto vise, gurali su neznaju ni oni kako... Sad od njih 12, 7 je zavrsilo faktultet , neki su jos u srednjoj, imaju skoro svaki po svoj stan , jedna od njih je uspesna manekenka , neko vodi svoj biznis uglavno rade jedog kod drugog... Imaju mnogo vise nego sto su imali kad su se ta deca radjala.... sve je to sudbina....

clock-img

11.11.2011, 13:32

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Moja je majka ostala udovica u 35. godini kada sam imala 17. a brat 10,5 godina i to 93 godine. Sa malom platom i bez ičije pomoći, uz ogromnu žrtvu i rad, odgajila nas je i školovala, i sasvim smo pristojni bili i ostali.
Sa druge strane, ako izuzmem da sam imala spontane i još par problema, mm i ja smo se odlučili da tek posle 13. godina braka imamo dete, iako su finansije to dozvoljavale. Prosto, tada smo bili spremni.

clock-img

11.11.2011, 13:33

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Tijatija, svaka čast! Ne mogu, a da ne skinem kapu takvim ljudima. Treba njih sve vaspitati, kako li su oni kao roditelji izdržali? user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

11.11.2011, 13:37

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Svaka im čast! Poznanica ima trojke i juče kad sam im čestitala 6. meseci, kaže:" Završiću u Lazi! Kad spavaju, svi spavaju u različito vreme, a kad plaču, svi plaču u glas!"

clock-img

11.11.2011, 13:50

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Moja je majka ostala udovica u 35. godini kada sam imala 17. a brat 10,5 godina i to 93 godine. Sa malom platom i bez ičije pomoći, uz ogromnu žrtvu i rad, odgajila nas je i školovala, i sasvim smo pristojni bili i ostali.
Sa druge strane, ako izuzmem da sam imala spontane i još par problema, mm i ja smo se odlučili da tek posle 13. godina braka imamo dete, iako su finansije to dozvoljavale. Prosto, tada smo bili spremni.

E i moja kad sam ja imala 17. 1992 godine. Imala sam sestru od 15 i od 7 godina tada. Bilo je dana bez i tog hleba i wc papira koji se pominju. Nekad je bila takva kriza da mi je jedini obrok u toku dana bio rucak kod nekog od drugova i drugarica. A WC papir - novine. Verujte mi dobro znam sta je troje dece i nemanje para.

Opet ponavljam: niko ne zivi vecno, ne daj boze nikome, ali neko ostane i sam sa decom. Koliko vidim dosta zena ovde navodi muzeve da zaradjuju. RADITE STO PRE ZBOG NE_DAJ_BOZE_NIKOME !!!

clock-img

11.11.2011, 13:53

clock-img

Vika

pencil-img

1767

E, najedosmo se mi jbn supe od asparagusa u limenkama koje je donela sa posla

clock-img

11.11.2011, 15:10

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

E, najedosmo se mi jbn supe od asparagusa u limenkama koje je donela sa posla

Jedna od mojih omiljenih prica slicna tom vremenu Vedzvudov pribor za caj

clock-img

11.11.2011, 16:44

clock-img

Anoniman

A zasto je pogresno zeleti samo jedno dete i zeleti da ono ima apsolutno sve? Kao da su ta deca, koja imaju bogate roditelje uvek losi ljudi? Znam dete, sad devojku, koja je imala bukvalno SVE i dan danas ima sve najbolje, skoluje se u Engleskoj, sasvim je normalna, nije uobrazena. Da li neko ovde moze da se zakune da ne zali sto detetu ne moze da ispuni zelju i da mu kupi nesto skupo bez cega se moze ali sto bi dete jako obradovalo, ne da bi se hvalilo nego eto da mu se ispuni zelja? Te price o tome da novac nije presudan danas ne piju vodu. Novac treba za sve, od lekara, hrane, obuce, do skolovanja.

clock-img

11.11.2011, 17:04

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

Niko nije rekao da je pogresno da neko ima jedno ili cak ni jedno dete, samo iznosimo svoje stavove, ok, ti mislis bolje jedno a da ima sve skupo skolovanje , i sve naj, naj , naj ja i da imam samo jedno to mom detetu nebi mogla priusutiti nikako...

clock-img

11.11.2011, 18:01

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

ma da, mislim da je vece bogatsvo imati brata ili sestru nego neki bas poseban tretman kod roditelja, zivela srednja klasauser posted image
znaci srednja, a ne siromasi.... da sam siromasna verovatno ne bih radjala ni prvo. ali zivot je nepredvidiv, mozda se obogatis a mozda osiromasis tokom njega!
iskreno mene najvise plasi porodjaj i "zrtva mog tela", a sto se tice novca studiram da bih im pruzila jednog dana sve a i sada upravo ono sto im trebauser posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 11.11.2011 18:03:17 >

clock-img

11.11.2011, 18:03

clock-img

mihi

pencil-img

4968

IZVORNA PORUKA: Anoniman

A zasto je pogresno zeleti samo jedno dete i zeleti da ono ima apsolutno sve? Kao da su ta deca, koja imaju bogate roditelje uvek losi ljudi? Znam dete, sad devojku, koja je imala bukvalno SVE i dan danas ima sve najbolje, skoluje se u Engleskoj, sasvim je normalna, nije uobrazena. Da li neko ovde moze da se zakune da ne zali sto detetu ne moze da ispuni zelju i da mu kupi nesto skupo bez cega se moze ali sto bi dete jako obradovalo, ne da bi se hvalilo nego eto da mu se ispuni zelja? Te price o tome da novac nije presudan danas ne piju vodu. Novac treba za sve, od lekara, hrane, obuce, do skolovanja.

Broj dece ne komentarišem ali sam protiv toga da se deci pruži baš sve, ako im sve pružimo neće imati želje i snove a lišiti  decu toga je po meni pogrešno.

clock-img

11.11.2011, 18:09

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

slazem se mihi! skromnost je najveca vrlina, e sad tuga je to sto kod nas ne mozes da pruzis ni ono osnovno deci, a da ne pricamo o luksuzu, odlasci na more, i zimovanja, ne treba da spadaju u luksuz, ali u nasoj drzavi je tako nazalost....
ne sme covek sebi da dozvoli da postane klasican "potrosac"

clock-img

12.11.2011, 23:14

clock-img

bratzz

pencil-img

982

IZVORNA PORUKA: mihi

Broj dece ne komentarišem ali sam protiv toga da se deci pruži baš sve, ako im sve pružimo neće imati želje i snove a lišiti  decu toga je po meni pogrešno.

Mihi slazem se sa tobom

clock-img

12.11.2011, 23:23

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

moram da vam iznesem jednu porazavajucu cinjenicu.... mm i ja smo racunali, racunali i izracunali da ako bi dobili jos jedno dete, imali bi bukvalno za ono najosnovnije i ni za sta vise.... user posted image zivot je kucka.

clock-img

13.11.2011, 00:34

clock-img

Anoniman

Super.Pošto je samo ljubav važna možete da pravite i drugo, treće dete.

clock-img

13.11.2011, 14:03

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Super.Pošto je samo ljubav važna možete da pravite i drugo, treće dete.

Ne vidim zašto je ovaj komentar anoniman, Svi mi imamo svoje mišljenje, ljubav koja se pruža deci, vreme koje se provodi sa njima, bliskost i poverenje koje se na taj način ostvari su ne procenjivi i nema novca kojim to može da se plati. Suprotno tome novac kao presudan faktor u odnosima roditelja i dece je mnogu decu odveo na stranputicu. Još jednom kažem da deca niti mogu niti treba da imaju sve.

< Poruku je uredio mihi -- 13.11.2011 14:08:24 >

clock-img

13.11.2011, 14:10

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Mihi slazem se 100% sa tobom.  Ja uvek kazem da je zaista u zivotu najbitnije biti zdrav i biti na okupu, i to jedino treba traziti od zivota.  A ostalo cemo SAMI.  Treba biti vredan i takvi ljudi ce steci koliko im treba, a deci dati bas sve, to nikako.  I ja znam dece koja su sve dobijala pa su dobro "ispala", a i onih koji su dobija i casove baleta, sportove, kola, placen koledz i sad su na drogama (devojcica, sad devojka koju sam bebisitovala na koledzuuser posted image ), a nema sta joj nije pruzeno PLUS sto su bili strogi sa njom, morala je sve da zasluzi, i zaista su cenile (i ona i mladja devojcica) sve sto bi im covek pokloni, npr za rodjendan. 

Naravno da svako zna kako mu je najbolje, i naravno da neko zeli samo jedno dete i da tu nema nista lose.  Ja sam samo rekla da mi nisu jasni ljudi koji kukaju da nemaju za drugo dete (a kazu da ga zele), a sa druge strane trose na stvari bez kojih bi mogli (puno odece za sebe, skupu obucu itd).  Al opet, nekome je i to bitnije i to je sasvim ok...

clock-img

13.11.2011, 14:18

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

ne znam... necu vise pisati posto vidim da ovde ima mnogo zajedljivih ljudi, koji cak ne mogu ni da se udostoje da ostave svoje ime pored komentara.
ja ovde delim sa vama sve svoje pa cak i tako delikatnu stvar kao sto je planiranje deteta, a ovo dobijam za uzvrat, puno vam hvala.

< Poruku je uredio jovicaa -- 13.11.2011 14:23:03 >

clock-img

13.11.2011, 14:25

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Bitno je da delis sa onima koji otvoreno o tome razgovaraju, oni koji ce tako-pa nek budeuser posted image

Odkud znam, ja sam jedino dete, i to mi je sve zalije i teze sto sam starija i sto su mi roditelji stariji...pa uvek kontam bar 2, nek nisu sami kad mi pomremo, pa sad, da li ce ostati bliski kasnije ili ne, vec ce biti do njih...

A opet, naravno da ne podrzavam radjanje gomile dece koju ne mozes ni da  nahranis-ali pricamo eto o prvom ili drugom detetu, a ne o extremima...