cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Nemamo bebe zbog finansijske krize

clock-img

10.11.2011, 19:12

clock-img

Alexis79

pencil-img

3134

Sto bi rekla braca Hrvati digne mi se tlak kad vidim tako nesto.
A ta neka u zivotu nije bila kod ginekologa i pojma nema sta je muka i zelja za detetom.

Mada ja ovde nisam objektivna jer se borim vec godinama za tog jednog nemirka.

Uf begam sa ove teme

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

clock-img

10.11.2011, 19:13

clock-img

mala83

pencil-img

613

IZVORNA PORUKA: Alexis79

Sto bi rekla braca Hrvati digne mi se tlak kad vidim tako nesto.
A ta neka u zivotu nije bila kod ginekologa i pojma nema sta je muka i zelja za detetom.

Mada ja ovde nisam objektivna jer se borim vec godinama za tog jednog nemirka.

Uf begam sa ove teme

user posted image slazem se i ja se izbedacim na ovakvim temama jer ne mogu da budem objektivna...

Estoy mujer con un plan!

clock-img

10.11.2011, 19:19

clock-img

Anoniman

tnx, mihi, trudimo se user posted image

clock-img

10.11.2011, 19:22

clock-img

Anoniman

Finansijska kriza bi trebala da označava neko trenutno a ne trajno stanje,pa tako mislim da niko ovde ne govori o odustajanju, trajnom, od ikakvog potomstva zarad gučija i armanija, nego o odlaganju potomstva dok se ne steknu bolji uslovi za to.

clock-img

10.11.2011, 19:25

clock-img

Vika

pencil-img

1767

To što neko ne želi još dece zato što smatra da ne može da mu priušti stvari koje želi ( koje god to bile) meni je dovoljan razlog za nemanje drugog, trećeg deteta jer ne isključuje ljubav, duhovni i mentalni razvoj ili šta već.
Prosto ne želim da se pružam preko gubera iako sam sigurna da mu neću kupovati avione, kamione čak i ako mogu.

Ako neko iz bilo kog razloga, pa i finansijskog, ima sumnju da li da proširuje porodicu, po meni je bolje da sačeka sa odlukom

clock-img

10.11.2011, 20:45

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Ja licno mislim nek svako radi sta hoce i kako moze. Ako hoce da ima dece nek ima koliko mu srce iste. Ako nece da ima dece nek nema. A nek pusti tudje brige da ih drugi brigaju. I nek ne upire prstom i osudjuje razlicite od sebe i one koji su u drugacijoj situaciji. Jer nikad ne znas kako je kome sta u zivotu.

Npr. imam drugaricu koja ima super finansije od skora, i ona i muz. Ali se jako boji da rodi dete jer ima sestru sa posebnim potrebama. A nesto je nasledne prirode...

Dakle: imamo bebe zato sto imamo a nemamo bebe zato sto nemamo

A sama rec NEMAMO BEBE??? Pa vise beba mozes da imas samo ako imas dvojke, trojke.... Ili uz Photoshop:

user posted image

Evo onda moj odgovor na ovu temu: NEMAMO BEBE ZATO STO SAM ZATRUDNELA SA SAMO JEDNIM EMBRIONOM A NE ZBOG FINANSIJSKE KRIZE user posted image

< Poruku je uredio vukosava -- 10.11.2011 20:48:15 >

clock-img

10.11.2011, 20:48

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Ja se jezim od cinjenice da su deca postala razmazena...hirovita,,nevaspitana,,,nezadovoljna....Kupuju im roditelji gomilu igracaka,,,od kojih ih nista ne zanima...Ja sam moju prvu barbiku dobila za 21.rodjendan....I nista mi ne fali,,,igrala sam se ,,,crtala imala sam ideje za sve i svasta....

Kada su deca sirota mislim da bolje zive,,,igraju se nema kompjutera...Blizu moe kuce je naselje gde zive sirotii romi,,,polse ko zna koliko godina bas tu sam videla da devojcice igraju lastis....

O dkada to nisa videla,,,dece u ulici koliko pozelis....TO da li neko ima ovo ili ono,,ako ima hrane za jedno,,uvek ima za drugo,,,nase mamae su prale pelene ,,i nama nista ne fali.....Ljudi samo izmisljaju...

Mi nazalsot nemamo da stvorimo za nase prvo dete.,..Taman kada smo dosli do prve IUI...Nama je nestalo para za analzie,,put za Bg,,i sledece IUI mora pricekati do proleca.......

clock-img

10.11.2011, 22:58

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

naravno, nije novac toliko bitan i nije sva sreca u kursevima i odlascima na more svake godine. zar treba da usrkatim svoje dete za brata ili sestru zbog dva duksera vise i zimovanja? daj molim te, vece je bogatstvo imati bracu i sestre nego ici svake godine na more.
i ne mora da znaci da ce se ljudi ujedati cim nema para, svi smo pod tenzijom, zivimo u raspaloj drzavi, mozda bude gore, mozda bude bolje, ako bih razmisljala o parama, onda bih u startu odustala od faksa, zato sto nema teoretske sanse da se zaposlim u zru.
ako bih razmisljala o parama i o tome sta propustam u ovoj s_ebanoj drzavi i sta ce moje dete propustiti, odmah bih mogla da se upucam i da zavrsim pricu.

< Poruku je uredio jovicaa -- 10.11.2011 22:59:47 >

don't shit where you eat :))

clock-img

10.11.2011, 23:10

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

glavni i osnovni cilj mi je bio da pobegnem odavde, upravo zbog nemastine, a i volim da putujem. desilo mi se sta se desilo, svako bi rekao propast ziva.... ali za mene nije, od svih mojih ludih ideala i ideja, dosla sam do toga da sam postala srecna i ispunjena iznenadno tako sto sam stvorila porodicu u 21. godini zivota. da mi je neko pricao, rekla bih mu da je lud! ali sada sam sto puta srecnija, normalnija i ispunjenija.
otkud vi znate, sta ce i kako biti i sta ce vasa deca hteti....
a jednom u zivotu sam isla na zimovanje, zamisli.... sama sam odustala od muzicke skole, od privatnih casova gitare, kosarke, baleta, crtanja.... a bila sam srednja klasa, pa su moji opet uspeli da mi pruze sansu u svemu.
a da me nisu naucili da pazim na novac i da budem savesna, verovatno ne bih bila ovako dobar student i ko zna da li bih mogla da se snadjem u novonastaloj situaciji, verovatno bih abortirala kao svaka mamina mala princeza( ne osudjujem abortus, samo navodim kao primer) i ko zna sta bi bilo.
hocu samo da kazem da deca moraju nesto i sama da stvore, a ne da im se sve prinosi na tacni... rano sam pocela da radjam, tako da se nadam da cu u kasnijim godinama moci vise da putujem ( i ove godine smo putovali). nadam se da cu ipak naci posao i imati normalnu platu.... moras da se nadas. uvek i stalno, to je jedino sto moze da nas odrzi u zivotu.
boze sta je sve moj deda stvorio ni iz cega....  a studirao je bez kaputa, bez grejanja, dobio tuberkulozu.... kupao se u javnim kupatilima... i zavrsio veterinu magistrirao i stvorio nam svasta. eno ga 83 godine, pise, cita, cio kao osamnaestogodisnjak, skroz ispred svog vremena! mozak mu radi kao sat, ali on nije mogao mnogo da bira, stalno govori - znao sam da me u selu ceka motika, ako odustanem... eto ko zna sta je i za koga dobro! to nikad ne mozemo da znamo!

clock-img

10.11.2011, 23:20

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Jovice dušo, što mozgaš? Pečena si za drugo bebče pa navalite i ne sumnjam da će mu išta falitiuser posted image

clock-img

10.11.2011, 23:30

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Nisam čitala sve prethodno pisano, ali evo šta se trenutno kod nas događa. Pre nego što sam ostala drugi put u drugom stanju, pričala sam sa mm o tome da bih volela da se zaposlim, pa da onda ostanem u drugom stanju, on mi je rekao da sam sebična. Sad zna da napravi dramu i nervozu kad iskrsnu neki vanredni troškovi tokom meseca. Mislim da su muškarci manje spremni na krizne situacije bilo koje vrste (pa i finansijske).

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

10.11.2011, 23:33

clock-img

Vika

pencil-img

1767

Stara priča! Sad kad iskrsnu problemi, ti reci njemu isto

clock-img

10.11.2011, 23:38

clock-img

Suncicabg

pencil-img

3431

IZVORNA PORUKA: Didy

Mislim da su muškarci manje spremni na krizne situacije bilo koje vrste (pa i finansijske).

Slazem se u potpunosti.
Sto se finansijske krize i dece tice, moram da priznam da je to jedan od razloga zasto nismo razmisljali o deci, ali sada kad znamo da imamo problem neplodnosti, verujte mi, nekako bi se snasli za novac

clock-img

11.11.2011, 00:09

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ma, mene samo nervira što on pravi dramu tamo gde ne mora da je bude. Nismo gladni, imamo za račune, imamo za po koju krpicu, sitnicu... Njega nervira što se ponekad desi da dođe kraj meseca, a nama ostane još malo na računu. Mislim, ljudi tako žive ceo život, on ne može da podnese nekoliko meseci. Ja sam prestala da radim (prosveta, viškovi...) pre nego što ću ostati u drugom stanju. Radila sam posle honorarno i mogla sam fino da zaradim, ali to je značilo da neću imati nikakva primanja kad se porodim. Onda sam se prijavila kod privatnika i plaćali smo pola godine svakog meseca po 20 hiljada meni za platu. Sad smo potrošili neku našu ušteđevinu jer smo se u međuvremenu preselili u kuću i njega to nervira, a ja još nisam počela da dobijam tu platu... Mislim baš je strašno... On je navikao da njemu ostaje cela njegova plata na strani dok sam ja radila, pa smo mogli da isfinansiramo neke veće stvari.
Mene samo nervira što ne vidi dalje od nosa - hvala bogu, živi smo, zdravi, naši roditelji isto, još uvek mogu da pomognu, ne zavisimo od njih, oni ne traže ništa od nas... Po meni su to dovoljni razlozi da čovek bude srećan. Ostalo sve dođe i prođe.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

11.11.2011, 09:17

clock-img

Anoniman

Da bi dete moglo samo da radi i zarađuje, roditelj mora da mu pruži osnovne uslove za život i osnovno obrazovanje. Sve što je preko toga ne spada u finansijsku krizu, finansijska kriza je kad imaš za hleb, mleko i wc papir. Dakle, stoti put - niko ne priča o Havajima, Armaniju i telefonima od 500 evra.

< Poruku je uredio Nedja RR -- 11.11.2011 9:18:27 >

clock-img

11.11.2011, 11:24

clock-img

Anoniman

nedjo, pa bilo je i toga!
naravno da ne podrzavam jos jedno dete majke iz jarkovca koja ih vec ima 11-oro, nemaju posla, struje, vode, odece i obuce, ali je suludo nemati dete zato sto neces imati da mu priustis zimovanje svake godine i privatne casove violine.
sa druge strane, ako je to izgovor a ne razlog - potpuno podrzavam. bolje je i nemati dete no biti los roditelj.

clock-img

11.11.2011, 11:30

clock-img

Anoniman

Ali kako nekome može da bude suludo to što JA iz nekog razloga trenutno ne želim da imam deteuser posted image To je samo naša stvar, ja mogu da objasnim i iznesem argumente, kao i svi ostali, ali da bilo kome bude suludo, što bilo ko radi ono što smatra ispravnim, e meni je to suludouser posted image

clock-img

11.11.2011, 11:35

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Nedjo, slažem se sa tobom.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

11.11.2011, 11:36

clock-img

mama76

pencil-img

131

Ja mislim da je broj djece sasvim licna odluka,neko hoce 1 neko 3 mislim njegova stvar.Ja sam rodila trece kad sam imala vec dvoje vece djece i ostala bez posla zbog tog ni muz nije bio bas odusevljen sto hocu da rodim,kuma me pitala jesam li normalna,ali ja sam tako odlucila i gotovo.Isto da nisam htjela da rodim ne bi me niko mogao nagovoriti na suprotne.Finansije su vrlo bitne i svak zna s cim raspolaze i prema tome odlucuje.I ne osudjujem nikog (osim brate onih socijalnih slucajeva gdje ta djeca nemaju sta da jedu)kao sto neko rece vasa djeca vasa stvar

clock-img

11.11.2011, 11:38

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

najbolje od svega je sto se carkamo ovde, a nemamo blage veze ko sta ima i koliko... zato na forumima ne treba ici previse u dubiozu.
nedjo ja ne znam koje je tvoje finansijsko stanje, ali ima mnogo zena koje imaju uslove a ne zele decu iz nekih drugih razloga a finansije su im samo opravdanje.
meni je ok da neko uopste ne zeli decu, to je stvar licnog izbora, ali onda lepo kazu ja ne zelim decu i to je to. ako neko stvarno jako zeli dete ne treba da gleda na finansije toliko.... ali opet kazem mi imamo stan, mm radi u drzavnoj firmi i ima solidnu platu, ja sam treca godina faksa, daj boze zavrsicu i raditi... moji su spremni da pomazu dok budu mogli, ne znam koliko je to, ali uzdam se u njih... moze da bude i jos godinu dana... ali snasli bi se za prvo vreme dok ne diplomiram, ja nase stanje smatram solidnim, nekome je plata od mog muza koje 40000 smesna, a nekom je mozda i velika
pazite na faksu sam i na rr, najlepse predavanje do saduser posted image

clock-img

11.11.2011, 11:41

clock-img

Anoniman

valjda zavisi od argumenata.
razlog i izgovor nisu isto, sa jednim mozes da izadjes u javnost, sa drugim ne.
'ajde, da budem korektna, ne bi trebalo da izadjes u javnost, ali opet ima nas i ovakvih i onakvih.
a koja je poenta foruma ako ne ucestvujes u razgovoru? iskreno, tvoji razlozi-tvoja stvar i ja ne zavisim od tebe (sad te uzimam za primer posto direktno sa tobom divanim) niti zivis ti od mene pa da bi me doticalo, ali za mene je svaki argument prihvatljiv ako mozes da ga ubedljivo obrazlozis. "zato" ne upad u to. ko zna, mozda mi promenis misljenje, pa bar ja zato dolazim ovde - 100 ljudi 1000 cudi, svasta moze da se nauci.

clock-img

11.11.2011, 11:45

clock-img

Anoniman

Ali, neka im je i opravdanje, neka i nemaju opravdanje, neka ih imaju i stotinu, ovakvih ili onakvih. To je, ipak na kraju krajeva, njihova stvar. Ako im je potrebno opravdanje, neka pravdaju. Ako im treba izgovor, ili bilo šta, to je njihova stvar, jednostavno, nemaju svi iste težnje, želje i sklonosti, neko želi jedno, neko petoro, neko nijedno dete, i svi na to imaju prava, kao i na propratne izgvore. Možda im je lakše da kažu "nemamo para za drugo" nego da žena kaže da joj je muž pijanica, ili grub, ili da ona ne ume sa decom ili da joj je teško, ili da nema nikog svog da joj pritekne u pomoć.

clock-img

11.11.2011, 11:51

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

sto se finansija tice : ko pravi dete taj ga i hrani
neko danas ima dobra primanja , sutra vec ne mora i obratno
dece i para nikad dosta
kazem vam ja user posted image koja je jedva jedno rodila
iskreno , kada razmisljam o drugom detetu prvo mi pada na pamet da li cemo biti zivi da docekamo unucad a ne da li cemo imati dosta para da ga odhranimo

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.11.2011, 11:53

clock-img

Anoniman

ok, ali koja je onda poenta foruma? da se dobije jos jedan post vise?

clock-img

11.11.2011, 12:06

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

Ovako, resila sam i ja da se oglasim u ovoj temi user posted image
Imam dvoje male dece 3g i 2g, za koji dan nam stize i treca beba. Do pre mesec dana smo bili podstanari, samo mm radi ( plata solidna )naravno vikendom radi i honorarno ( to je bilo i pre dece) moji nisu tu, njegovi tu i tamo pomogli, od kasike do auta smo sve mi kupili.
Deca imaju dosta, nemogu im pruziti patike od 150e , jaknu od 200e, auto na akomulator, svake godine zimovanje ( to nisam mogla ni sebi da prisutim dok decu nisam imala) ali imaju sve sto ja mislim da im je potrebno, odecu, obucu, zdravu hranu po koju igracku, jeste da su mali ali vec vidim da cene i koliko cuvaju to sto imaju sto me jako raduje... e sad trece ce imati sve od predhodne dece nevidim da je to neki veliki trosak( pogotovo kad je jos malo) naravno, moze da bude velika investicija ali i nemora sve zavisi od roditelja...
Moji roditelji da su cekali da dobro stanu na noge, pa da planiraju decu ja mislim da nebi imala sad vise nesto od 4 godina ( ili mozda me jos nebi ni bilo)