Mi se za mesec dana selimo u Bec. Odlazak je neminovan jer: trazimobposao bezuspesno vec 3 godine, dalje, zivimo na selu gde su mogucnosti za ikakav prosperitet ravne nuli. Dakle, sve je lepo, velika kuca, dvoriste, mir i tisina, ali brate mili ovde nemam detetu sta da priustim i priredim. Nema dece, parkova, aktivnosti za decu. Ne moze se porediti sa gradom kao sto je Bec. Ja sam konacno dobila EU pasos pa nee biti tesko srediti papire za mm, s obzirom da mu otac tamo radi 25 godina i imali bi stan i posao za mm cim se prijavimo tamo. Moje bi tamo bilo sredjivanje zdravstvenog, nalazenje vrtica za dete, adaptacija, i na kraju nalazenje posla i za mene. Dakle, bice veselo :) jedino zbog cega ce mi biti tesko sto ovde ostavljam same majku i sestru, jer mi i brat zivi u inostranstvu vec dugo. Ali dobro, Bec je blizu, kapiram da cu dolaziti cesto. A i one ce uskoro da se sele zbog sestrine skole.
Elem, kao sto skoro procitah negde, odlazak iz srbije nije emigracija nego evakuacija. Jel ima ovde zenica koje poznaju zivot u Becu, ili Austriji uopste? Kako teku te procedure, prijava boravka za EU gradjane, gde se regulise zdravstveno..? Kako da nadjem odgovarajuci vrtic..? Itd, puno mi informacija treba :)