IZVORNA PORUKA: BubaMira
Dakle , zanima me sledeće (pa ko god ima informacije neka napiše) :
- u koju zemlju se najlakše iseliti (tj za koju je potrebno najmanje papirološkog cimanja) ,
- koja "caka" ima najbolju prođu (zanimaju me samo legalne cake),
- koja zemlja nudi najbolje uslove za mlade bračne parove ,
- uopštene procedure oko iseljenja .
Hvala svima na informacijama .
Iz mog ličnog iskustva - da citiram jednog Amerikanca - Dobiti radnu dozvolu za Evropsku Uniju je ravno dobiti dozvolu za sletanje na mesec. Ja sam sređivala papire od jula do decembra i kad su mi nakon porođaja trađili nakon svega odobrenog da za ambasadu spremim još neke iste samo novije rekla sam, ma malo morgen.... Baš ću sa malom bebom sad da visim po pošti i kojekakvim kopirnicama da još to jurim...
Ako si ti Bubi medicinska sestra, ja mislim nešto da je do sada bila Kanada zemlja gde se lakše dolazi do državljanstva... Pogledaj ovde
KLIKNI listu okupacija koji mogu da dobiju radnu dozvolu na osnovu SKILLED WORKERkategorije.
evo nesto iz medicine:
3152 Registered Nurses (Cap reached) - ovo su izgleda popunili
3215 Medical Radiation Technologists
3222 Dental Hygienists & Dental Therapists
3233 Licensed Practical Nurses
Slabo se razmem u to šta si po struci tačno ti i muž pa pogledaj. Moja rođaka, magistar hemije znam da je šizela što njem muž ima više poena sa električar diplomom od nje sa tim magistarskim. Njima treba stručnih ljudi za ta zanimanja na spisku. A menjaju ga izgleda svake godine.
Moji drugari su upravo otišli za Australiju odavde iz Amerike, dobili trajnu radnu dozvolu, za koju ti ovde nakon nađenog posla treba od 4 do 7 godina ako završiš američku školu (zelena karta).
Iz svog ličnog iskustva - Amerika i EU teško jako, a čini mi se da je Australija i Kanada lakše...