U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
Čitam nas sada ovde i vidim da nam se apetiti razlikuju. Ono šta ja imam ovde, meni naprosto nije dovoljno (imamo stan, kola, mm posao, do pre 4 meseca i ja sam primala platu). Ok, bitne su mi matreijalne stvari u životu, ali ne želim da se smaram da svaku sitnicu ovde. Život je često jednostavan, samo mi to još ne znamo (tj. ja nisam osetila ovde u Srbiji). Takođe, ništa daleko nije, samo su vize problem (brata su odbili za USA vizu), tako da ako bismo negde otišli, imala bih koga pozvati u posetu.
30.10.2010, 13:26
Brisani korisnik
-4166
[Sadržaj poruke je obrisan]
30.10.2010, 13:32
Lu
15094
IZVORNA PORUKA: liliana
IZVORNA PORUKA: BubaMira
IZVORNA PORUKA: Iwana87
Ako ste oboje radno sposobni i spremni da min 5 god crncite od jutra do sutra onda pici negde gde sunce sija.
E , o ovome ja pričam - negde preko bih crnčila 5 godina , i posle tih 5 godina bih imala bar nešto - makar svoju kamp prikolicu . Ovde , kako stvari stoje , mogu da crnčim još 55 godina - ni tada neću moći da obezbedim sebi krov nad glavom .
E, zato smo mi i otišli iz Srbije!!!!!!
Eh, tako mnogi misle
30.10.2010, 13:33
LillyT
3918
IZVORNA PORUKA: gagi
Mi smo bez vize od 15 decembra
Za koje zemlje?
30.10.2010, 13:34
Anoniman
Kažu svi - teško je bez porodice , daleko su ... Pa šta meni vredi što je moja mama "blizu" - 200 km od NS , ako ja ne mogu sebi da priuštim ni do tamo da odem kao čovek ? Mislim - odem , ali bih želela da odem punih kesa , da joj odnesem , da je izvedem jednom u 100 godina na večeru , a ovako - odem "na mišiće" ...
30.10.2010, 13:38
Lu
15094
Kažu svi - teško je bez porodice , daleko su ... Pa šta meni vredi što je moja mama "blizu" - 200 km od NS , ako ja ne mogu sebi da priuštim ni do tamo da odem kao čovek ? Mislim - odem , ali bih želela da odem punih kesa , da joj odnesem , da je izvedem jednom u 100 godina na večeru , a ovako - odem "na mišiće" ...
Normalno, a ja pod porodica računam djeca i muž, pa ne možemo i roditelje, beke, deke i svu širu rodbinu vući za sobom ili patiti se tu gdje jesmo samo da bi nam oni bili bliže
30.10.2010, 13:40
Brisani korisnik
-4166
30.10.2010, 13:43
Lu
15094
Gagi ona pita za koje zemlje ne treba viza Ja ne znam, ja oduvijek putujem bez vize A federacije ne
< Poruku je uredio Lu RR -- 30.10.2010 13:44:18 >
30.10.2010, 13:56
LillyT
3918
IZVORNA PORUKA: Lu RR
Gagi ona pita za koje zemlje ne treba viza
Yap
Sećam se koliko sam se maltretirala za vizu kada hoću kod drugarice. Majko moja, šalje ona pozivno pismo, ja skupljam ovde papire, plaćam svašta, čekam u redu, nju proveravaju tamo, ide u policiju, pa u imigraciono, koji šalju našoj ambasadi, pa onda ja opet čekam u redu i dobijam vizu.... a da ne kažem da to sve košta (u pitanju je Švajcarska). O tome ja pričam, koliko mi energije trošimo na gluposti i bespotrebne procedure. I jako sam srećna što sada nemamo vize, ali opet, koliko smo čekali na to
30.10.2010, 13:58
eni26
3380
IZVORNA PORUKA: anajid
Bubo,ja nemam iskustva licno,ali imam rodjenu sestru koja je otisla u FR!Ona je dobila politicki azil,ali to sada vise nije moguce,jes vise nije ratno stanje, hvala bogu,na ovim nasim prostorima!Tada je imala zabranu dolaska 5 god. u drzavu iz koje je otisla!Sto se tice papira,Fr je uzas po tom pitanju.Moja sestra od tetke je evo vec pune 4 god u braku ali jos nije dobila papire,jednostavno je odbiju,a razlog uvek neki bzvz,ali po njima vazan!Evo,to je ono sto znam provereno,a za druge drzave stvarno ne znam!
Ja ziviim u Fr , dobila sam papire za 1 god i 1 mesec pre godinu dana.Dosla sam na spajanje sa porodicom (bratom) ,a on ih je pre 5 god dobio isto tako brzo. U zadnjih mesec dana samo ovde u ovaj grad gde ja zivim je doslo mali milion "azilanata" iz Srbije i Kosova ,daju im smestaj,neka primanja dok cekaju proceduru.Znam i neke koji su dosli i pre godinu i vec su dobili tu kartu za boravak i predali za drzavljanstvo. Fr ima najbolje uslove za zivot ,bar ja tako mislim.
30.10.2010, 14:01
Lu
15094
IZVORNA PORUKA: LillyT
IZVORNA PORUKA: gagi
Mi smo bez vize od 15 decembra
Za koje zemlje?
Za EU, Bih i Albanija do nove godine bez viza!
< Poruku je uredio Lu RR -- 30.10.2010 14:02:56 >
30.10.2010, 14:06
jelena038
2886
ja sam otisla na zapad iz srbije u bosnu ne za kruhom, no za ljubavlju. za kruhom ne bih mrdnula dalje od ovoga, mesila bih ga sama. a zbog ljubavi i na kraj sveta. to je moje misljenje. planiram na master negde vani, ako ne budem dobila posao ovde, birala sam opciju "znanje", "rad" me nikad nije privlacio
30.10.2010, 18:16
Crvenkapa85
1588
IZVORNA PORUKA: Nedja
Imam drugara koji je pre više od deset godina otišao u australiju. U kontaktu sam sa njim, i nedavno mi je rekao da, ako odlučim da dođem tamo, sa porodicom (da se preselim), da će mi sve srediti i da se jako lako dobijaju papiri. E sad...da je u pitanju bilo koja Evropska zemlja, verovatno bih sad već bila tamo. Al daleko mi je, majku mu...pa ko će skupiti pare za te karte, a ja ne mogu da zamislim život bez porodice, i da mi Neša odrasta kao stranac negde, bez ikog svog osim nas dvoje...ja sam sentimentalna budala
mi bi u australiju.........dal mi mozes reci kako,koja papirologija......neki sajt
30.10.2010, 18:45
Anoniman
Crvenkapo, stvarno nemam pojma, on kad mi je to nudio rekao je da bi mi on sve sredio i pomogao, pa sve i da nisam u startu rekla da neću, ne bih znala ništa oko te papirologije...a njega da pitam-ne vredi, pošto je on jako davno otišao, i to su tad sređivali njegovi roditelji, on je bio u osnovnoj. Sorry što ne mogu da pomognem.
30.10.2010, 22:37
choopa choops
9258
Dakle , zanima me sledeće (pa ko god ima informacije neka napiše) :
- u koju zemlju se najlakše iseliti (tj za koju je potrebno najmanje papirološkog cimanja) , - koja "caka" ima najbolju prođu (zanimaju me samo legalne cake), - koja zemlja nudi najbolje uslove za mlade bračne parove , - uopštene procedure oko iseljenja .
Hvala svima na informacijama .
Pa vrati se u CG ahahah crni humor
Ne znam, ja isto spadam u grupu nostalgicara, tj. onih kojima bi previse nedostajala ova zemlja (I ljudi i nacin zivota), bez obzira na sve nabrojane negativne stvari . Da li ste probali da se prijavite za Green card? Kako to ide? Mozda dobijete?
30.10.2010, 22:59
*Alexx*
8067
IZVORNA PORUKA: LillyT ja sam željna uređenog sistema, muka mi je bezakonja i kaubojštine.
Amin.
IZVORNA PORUKA: LillyT
Čitam nas sada ovde i vidim da nam se apetiti razlikuju. Ono šta ja imam ovde, meni naprosto nije dovoljno (imamo stan, kola, mm posao, do pre 4 meseca i ja sam primala platu). Ok, bitne su mi matreijalne stvari u životu, ali ne želim da se smaram da svaku sitnicu ovde. Život je često jednostavan, samo mi to još ne znamo (tj. ja nisam osetila ovde u Srbiji). Takođe, ništa daleko nije, samo su vize problem (brata su odbili za USA vizu), tako da ako bismo negde otišli, imala bih koga pozvati u posetu.
Opet amin.
IZVORNA PORUKA: Lu RR Normalno, a ja pod porodica računam djeca i muž, pa ne možemo i roditelje, beke, deke i svu širu rodbinu vući za sobom ili patiti se tu gdje jesmo samo da bi nam oni bili bliže
I na kraju - amin
30.10.2010, 23:02
*Alexx*
8067
Nemam pojma da li je ovaj link već dat, ali o ovome smo, između ostalog, pričali i u ovoj temi KLIK
31.10.2010, 07:49
Brisani korisnik
-4166
31.10.2010, 08:29
Trcosava
15173
IZVORNA PORUKA: Alexx RR
IZVORNA PORUKA: LillyT ja sam željna uređenog sistema, muka mi je bezakonja i kaubojštine.
Amin.
čim je nađeš - reci koja je Skoo sam gledala statistiku na TV i sad ne mogu da se setim koja je to država sa najmanje korupcije. Znam samo da je Slvenija na nekom 27. mestu. Hoću da kažem da apsolutno nigde nije sjajno.
31.10.2010, 09:05
Iwana87
1180
ja sam imala jednu idealnu priliku koju su mi upropastili i od tad vise nemam nikakve zelje.Kad su se moji razveli(cisto formalno)i mi pripali navodno majki,predlozim babi da me usvoji ,majka bi me se pre toga odrekla naravno i dobila bih papire nemacke odmah jer je baba tamo bila 40 godina.Al' ne lezi vraze,nece pa nece.Kaze tamo je hitler i jos ko je kakve budalastine.Ona se mucila,ali zato sto su hteli i jare i pare,zidali ovde kucu,a tamo da zive,decu ostavili u sr kod babe i nije im bilo lako verujem.Jedino znam da ako bih nekad negde otisla stvarala bih zivot u toj zemlji,nebih tamo trpele za osnovno da ovde nesto pravim i stvaram.Ako mi nije valjalo pre kako ce mi posle valjati.
31.10.2010, 14:11
viking
6644
Finska je zemlja sa najmanje korupcije. Zato Deda Mraz živi tamo.
IZVORNA PORUKA: Trcosava
IZVORNA PORUKA: Alexx RR
Amin.
čim je nađeš - reci koja je Skoo sam gledala statistiku na TV i sad ne mogu da se set_im koja je to država sa najmanje korupcije. Znam samo da je Slvenija na nekom 27. mestu. Hoću da kažem da apsolutno nigde nije sjajno.
< Poruku je uredio viking RR -- 31.10.2010 14:12:24 >
31.10.2010, 14:41
LillyT
3918
IZVORNA PORUKA: Trcosava
Hoću da kažem da apsolutno nigde nije sjajno.
Daleko bilo da je negde sjajno i bajno, ali je bolje nego ovde. Naravno da svuda ima nešto što ne funkcioniše dobro, ali poenta je da postoje sistemi koju su uređeniji od ovoga u Srbiji. Naravno, da je meni toliko loše ovde, otišla bih još odavno i ne smatram da je Srbija najgora zemlja, ali nekada se tako iznerviram što sam ovde, no dobro... prođe me. A što se tiče odlaska, sve zavisi na koju foru se odlazi, najlakše je udati se za nekoga ko živi u željenoj zemlji i to je to. Za studentsku vizu treba dosta papirologije, za iseljeničku takođe. NIje loše i da se nađe neki posao pa da vas ta firma pozove itd. Postoji 1001 i način da se ode, ovo su samo neki i svaki je specifičan na svoj način.
< Poruku je uredio LillyT -- 31.10.2010 14:42:19 >
01.11.2010, 10:14
*Alexx*
8067
IZVORNA PORUKA: viking RR
Finska je zemlja sa najmanje korupcije. Zato Deda Mraz živi tamo.
I u Finskoj su kamate na stambeni kredit 2%. Ja sam nagovarala muža da idemo tamo, ali on neće pa neće
01.11.2010, 10:25
Crvenkapa85
1588
ako nece tvoj mm evo ja cu
19.12.2010, 17:25
eni26
3380
Francuska je uredjena zemlja , imas pravo na mnoge stvari ali treba da se nacekas dok ti oni srede papirologiju