cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trbuhom za kruhom

clock-img

14.04.2014, 20:47

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Torbice super vijesti !
Ja cu izgleda morati cekati jos da odobre da se dovedu obitelji ili se ne pojavi opet kakva rupa u zakonu kao i za ove radne dozvole.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

14.04.2014, 21:07

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Lepo smo se iscaskale, ok zenica skroz. A ne spomenuh, moj bivsi direktor (u sadasnjoj firmi koja je btw Nemacka) sjajan lik, jako lepo smo saradjivali a onda je on otisao po sluzbenoj duznosti u drugu zemlju za vreme mog odsustva... Nedavno mi je poslao zahtev na Linkedin... I po njoj mi je najbolja opcija imati preporuku, pa cu napisati ovih dana coveku pisamce. Bas me zanima sta ce da kaze. user posted image Pa na dva fronta i kad bude neka konkretna ponuda, bistricemo!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

15.04.2014, 15:49

clock-img

branki*

pencil-img

20828

torbice,sad citam sta si pisala..zeno,nisam znala da si takav covek od nauke basuser posted image svaka castuser posted image
tamo ces moci i da napredujes u karijeri..ne znam,ne znam ni sama sta bih uradila,vi ni ovde ne zivite lose..a,sad sta ce biti u buducnosti,ko to zna..
u svakom slucajuuser posted image drago mi je zbog tebe.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

15.04.2014, 15:53

clock-img

Anoniman

torbice, to je tako uzbudljivo! srecno!

clock-img

15.04.2014, 16:41

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Torbice, srećno! Ne osvrći se i bežite odavde.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

15.04.2014, 21:38

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Zenice drage, hvala vam puno user posted image
Ja sve mislim, ako treba, skockace se.... Sad samo da se nateram da se javim coveku, joooj! Obecala sam kumu kad smo se videli u januaru, kad dodje posle Vaskrsa, bice poslato. Skratio mi se rok, sescu do vikenda, moooram. Pa sta bude! Ako mi on da vetar u ledja, otisnucemo se. A da, treba da provucem i pricu mm, ono kao, mozemo u istu fabriku user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

16.04.2014, 11:42

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Torbice samo napred:) Sve nas je bilo strah i svi imamo "ici ili ostati" makar trebali samo jedan grad da promenimo...U svakom slucaju-meni je svaka promena dobro dosla:) Lu-kako to da nema sajanja porodica? Pa ovdje su ljudi doveli svoje porodice doveli poslije par mjeseci rada u De,a imali su vizu samo na godinu dana. Mozda je kod vas neka druga fora,ali mi je cudno.Zar ni sa hrvatskim pasosem se ne mozes preseliti? Zvala si njemacku ambasadu u Zagrebu? Poprilicno su ljubazni,tako ako zelis-probaj. Mislim,jos je Cro sad u EU... Nego adulence,nikako da nazovem,jer ja realno ne znam na kom faksu bi ti tacno studirala.Sve sto sam nasla je da u principu ti trebas da imas prevedenu i verifikovanu dilomu,te da moras upisati zeljeni fakultet te ces tada moci dobiti vizu na godinu dana koja se kasnije produzuje po potrebi,ali ti je potrebno znanje nemackog ili engleskog(ako imaju predavanja na tom jeziku na potrebnoj katedri) sa Goethe-ovog instituta ili koji je vec za engleski na nivou C1 ili bar da imas uisan kurs nemackog u DE(ili Austriji,valjda je isto) bar tri nedelje pre pocetka semestra(mislim da semestar ovde pocinje od avgusta). Moras i priloziti i dokaz da mozes da isfinansiras i svoj boravak za vreme studija(mislim da je ranije bilo 10000 eura na bankovnom racunu,sad da li je to bilo samo za godinu ili sve 4 osnovnih,ubij me)

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

clock-img

16.04.2014, 11:49

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Eh,da,provjeri koliko je i fakultet koji zelis "kinderfreundlich" odnosno,da li su izlaze u susret studentima sa decom,da li imaju vrtice,kako se rjesava ako je dijete bolesno.... Mislim da bi ti bilo dobro(ako vec nisi) nazvati ambasadu direktno i pitati da li imas pravo na to da uz tvoju studentsku vizu dobiju vizu i muz i beba... ja znam jednog covjeka(htjela sam napisati decka:) kome je dosla trudna zena i porodila se ovdje,ali on je bio na doktorskim...

clock-img

16.04.2014, 12:28

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Ako budem jos jednom napisala poruku i ona nestane-samoubicu seuser posted image Ovako adulence i drugi studosi-kaze mi proveren izvor da vecina nasih fakulteta ostvaruje saradnju sa fakultetima u inostranstvu,te oni uvek imaju po neku ponudu za dalje studiranje ili pojednostavljen nacin upisa master ili doktorskih. Proveri na svom faksu koji su kod tebe u pitanju,taj institut ce ti biti garant za dobijanje vize,a i finansiranje moze biti od istog. Sto je mnogo bolja varijanta:)

clock-img

05.05.2014, 11:47

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

E, ja sam poslala pisamce mom bivsem direktoru!
Pa sad, nek nam je Bog u pomoci, ako bude pozitivan odgovor, pakujemo!user posted image

Patrijarh Pavle

clock-img

05.05.2014, 12:03

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Torbice srecno draga i sve najbolje ti zelim treba odluciti sta zelis u zivotu i raditi na tomeuser posted image mi smo pre dva meseca dosli u svajcarsku nije lako narocito kad ne znas jezik kad nemas iskrenog prijatelja koji bi da ti pomogne da te preporuci negde svi gledaju sebe medzutim mi ne odustajemo boricemo se moj muz je dobio B vizu za 5 godina je vazecauser posted image sad trazimo sobu stan tesko je ovde naci stan ali boricemo se mm ima privremeni posao ali treba nam stalni ali ne odustojame..dobrq strana je sto u institucijama i bilo gde ako neznas nemacki onda italianski francuski pa mi znamo italianski malo je lakse ali opet treba nemacki...mukotrpan je put ali se valjda iisplatiuser posted image

Ayan <3

clock-img

05.05.2014, 12:05

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Amelia, hvala ti puno!
Pa sta nam je u zivotu lako? Treba se truditi, grabiti napred, pa se i nadamo da svaka muka vredi! Srecno i vama! user posted image

Patrijarh Pavle

clock-img

05.05.2014, 12:10

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Ja sam sanjala da smo dobili green card. user posted image Haha, šanse za to su male, sve kako se kome zadesi. MM ima osjećaj da hoćemo, imam i ja, ali ne baš ove godine, pošto smo se prijavili prvi put...

clock-img

05.05.2014, 12:14

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Iva, ni mi nismo izvučeni ove godine ali više sreće drugi put user posted image

Poznajem dva čoveka koji su izvučeni u razmaku od par godina, najbolji drugari, živeli u istoj zgradi. Sad su u Čikagu. user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

05.05.2014, 12:21

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

hehe, treba biti uporan. user posted image MM je trenutno u Čikagu...Ja ne znam ni kad je izvlačenje!? To je mm popunjavao.

clock-img

05.05.2014, 12:27

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Torbice bice super ako dobijete pozitivan odgovor. Samo da znas nedostajeces svima. Moram pre tvog odlaska da dodjem u Novi Sad. Obavezno.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

05.05.2014, 12:31

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Sanjice draga user posted image , pa necu ja zaboraviti RR, to mi je terapija kad legnem klince, gde god to bilo. user posted image
Hvala ti na pozitivnom stavu, eto, cuce se! Sve cu da podelim naravno! user posted image

Patrijarh Pavle

clock-img

05.05.2014, 12:37

clock-img

adulence

pencil-img

7314

BNM tek sada vidim hvala na info sve mi znaci i pomaze,detaljno cu se raspitati...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

05.05.2014, 12:43

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Jao dragaaaaaaa ja tek sad vidim da je uopste aktivno pokrenuta prica o vasem odlasku.... znaci ipak si prelomila! Neka neka bice vama super , samo napred user posted image user posted image user posted image
Ali kafenisanje nece vise biti isto bez tebe samo da znas user posted image

clock-img

05.05.2014, 12:49

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Ana, provjerava li se to na sajtu ili kako? MM ne koristi komp gore, nema kad, a ja sam shvatila da je izvlačenje 15-og user posted image Nađoh, nismo izvučeni. Više sreće drugi put user posted image

< Poruku je uredio IVA 11 -- 5.5.2014 13:03:52 >

clock-img

05.05.2014, 14:08

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Imalo je obavestenje gde da se proveri na FB stranici Americke ambasade u Beogradu. Zvirni tamo.

clock-img

05.05.2014, 14:34

clock-img

dunja RR

pencil-img

30416

POTPISUJEM!

Nedostajaće pozitiva, saveti, fenomenalni recepti user posted image

Torbi user posted image

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Torbice bice super ako dobijete pozitivan odgovor. Samo da znas nedostajeces svima. Moram pre tvog odlaska da dodjem u Novi Sad. Obavezno.user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

05.05.2014, 14:47

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Postoji internet i u "inozemstvu":) user posted image Zelim ti mnogo srece,pre svega u vezi posla,pa onda u trazenja vrtica user posted image Auslenderi te zeljno ocekuju ;) Pa da organizujemo kaficu u DE(500 km gore-dole)

clock-img

05.05.2014, 14:57

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Ja se jos natezem da li da se selim za Nis a Torbica vec pakuje kofere za Nemackuuser posted image ...divno draga zelim ti svu srecu i da uspes sve sto zacrtas(kao i do sada)user posted image

clock-img

05.05.2014, 16:00

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

IZVORNA PORUKA: dunja RR

POTPISUJEM!

Nedostajaće pozitiva, saveti, fenomenalni recepti user posted image

Torbi user posted image

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Pa necete se vi mene tako lako resiti! user posted image
Koliko znacim ja vama - toliko znacite i vi meni! user posted image
E a ludo se osecam, vi mene vec spakovali a pitanje da li ce biti nesto od toga.
Hvala vam do neba na predivnim recima.
Anck - necu da se kajem da nisam pokusala. Prelomila, da. Ako je to moj put - otvorice se definitivno. Ako nije, znacu da sam probala i smiricu se. U svakom slucaju dobro!
BNM, hehe, ako se prisunjam, obavezno!
Lj, idi tamo gde vam je bolje, nema mnogo dileme, a ni mnogo vremena. Sto se vise oteze, to je teze.
Ljubim vas sve

< Poruku je uredio Torbica -- 5.5.2014 16:01:39 >

Patrijarh Pavle