cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trbuhom za kruhom

clock-img

10.02.2014, 12:26

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

I mm je poceo da razmislja o ovim stvarima, iskreno ideja mi se ni malo ne dopada user posted image
Jedno je promeniti grad, sto nama nije ni malo strano jer smo vise puta menjali,ali drzavu ... neznam bas.

clock-img

10.02.2014, 12:37

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Anck, sve znam.... Samo sto moj cuti, cuti, ali uglavnom sto nameri, to i ostvari. Sad me ohrabruje da napisem pismo bivsem direktoru zarad saveta i preporuke... user posted image Koje cu zasigurno dobiti...

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

10.02.2014, 19:18

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Mislim da je lako otici kad ste bez obaveza, momak , devojka, studenti pa ajd...
Ovako tu su klinci , idu u vrtice-skole... a mi se evo treci put seljakamo i taman sam se da tako kazem ugnjezdila i sad opet... ali ovo ne bi bilo ni nalik ovim preseljenjima kao do sad... nego jos teze user posted image

clock-img

10.02.2014, 19:45

clock-img

nina26

pencil-img

3303

I ja cesto razmisljam o odlasku, samo pitanje je gde?? Pogotovu sa malim detetom, da odemo tek tako na slepo nema sanse....a pitanje je da li bi nam i tamo negde bilo bolje nego ovde...ne znam, ne znam.....

Kseno, bas videh danas to za Svicu,stetauser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

10.02.2014, 22:05

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Ana, treba da pocne da vozi kamion kod rodjaka koji ima firmu pa mu treba vozac u narednom periodu, sada je negde u Nemackoj... ovo mu dodje kao probna voznja user posted image

Nado, nadam se da necu kukati user posted image Cilj nam je bio da odemo odavde, ovo je prvi korak posle tapkanja u mestu.

Joj zene, jeste u pravu: tako je sve, ali bas sam sa sestrom razgovarala pre neki dan i ona kaze: jao, ne bih mogla ja, deca imaju ovde drustvo, kako bi se adaptirala... Rekla sam joj ovako: a sta ces da radis kada zavrse skolu (fakultete, sta god...cerkica je odlicna, ide u muzicku-svira violinu) kada se prijave na biro, kada ih nekakav privatnik ucenjuje da rade neprijavljeni po 10h dnevno, da ih gledas kako im dani prolaze uzalud trazeci nesto bolje, itd itd-gledaces u njih i neces moci da im pomognes. Eto!

< Poruku je uredio ivaMark -- 10.2.2014 22:10:50 >

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

clock-img

10.02.2014, 22:14

clock-img

Jeltje

pencil-img

483

Ivo, potpuno si upravu...SVe jesuper dok su deca mala, idu u skolu, imaju drustvo, uce i super je....ali sta ce sutra kad treba da se zaposle ili ako kao veliki talenti u necemu taj talenat zamene depresijom, jer ne mogu da se bave onim u cemu su talentovani!?! Zato i ja navijam da mm nedje sto pre neki posao u NL (trenutno je tamo i trazi ga), nejvise zbog bebe koja treba da se rodi, a sasvim sam sigurna da joj je tamo mnoooogo bolja zivotna pesrpektiva nego ovde, nazalost.

IZVORNA PORUKA: ivaMark

Joj zene, jeste u pravu: tako je sve, ali bas sam sa sestrom razgovarala pre neki dan i ona kaze: jao, ne bih mogla ja, deca imaju ovde drustvo, kako bi se adaptirala... Rekla sam joj ovako: a sta ces da radis kada zavrse skolu (fakultete, sta god...cerkica je odlicna, ide u muzicku-svira violinu) kada se prijave na biro, kada ih nekakav privatnik ucenjuje da rade neprijavljeni po 10h dnevno, da ih gledas kako im dani prolaze uzalud trazeci nesto bolje, itd itd-gledaces u njih i neces moci da im pomognes. Eto!

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

clock-img

10.02.2014, 22:21

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Jeltje srecno user posted image

Jeste kriza svuda, ali... da se razumemo: kod nas kriza i u nekoj zapadnoj zemlji nikako ne moze da bude isto user posted image Mi za ne znam ni ja koliko godina necemo stici do standarda koji oni imaju u krizi.

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

clock-img

10.02.2014, 23:07

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Zene ja sam danas slomljena kad sam cula da ce svajcarska zatvoriti granice slobodnog kretanja za gradzane EU user posted image samo sto je mm uzeo italijanski pasos i nameravali sto otici za koju nedelje da nadzemo posao i bas sad je moralo ovo dase desi user posted image . Sada racunamo da odemo sto pre za jednu nedelju da bar nesto uhvatimo nadam se da cemo uspeti

Ayan <3

clock-img

11.02.2014, 08:42

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

jooj pa kad odrastu i bude frka za zaposlenjem tada mogu i sami da odluce ako ce preko , pa zar nije tako user posted image

A drugo 90% nasih ljudi sta radi preko?? Sta... to su fizikalci, zanatlije, cistacice... nek me neko slobodno ispravi ako gresim, ali diplome tamo nista ne znace user posted image

clock-img

11.02.2014, 08:49

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Žene, jes' da ja nisam otišla trbuhom za kruhom i jes' da nisam otišla daleko ALI....
Opet na Slo gledamo kao na razvijeniju zemlju, uređeniju... bla bla - ne može ništa da se poredi sa svojom zemljom. Nije da sam nesrećna, ali sam usamljena. Nikog nema. Sve vi koje planirate ka Nemačkoj, Austriji spremite se na zatvorenost, hladnoću.. Ne kažemd a su svi isti, ali kod njih je rad i samo rad. Nema druženja, nema kafa... Ok možda je sve to zato što sam ja na selu, ali opet.

Rado bi se vratila u Srbiju

I flunked anger management! }:->

clock-img

11.02.2014, 10:03

clock-img

Didy

pencil-img

7274

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun
A drugo 90% nasih ljudi sta radi preko?? Sta... to su fizikalci, zanatlije, cistacice... nek me neko slobodno ispravi ako gresim, ali diplome tamo nista ne znace user posted image

Evo ja ću da demantujem. Dosta naših prijatelja i poznanika su napolju i rade poslove s fakultetskim diplomama, ali većina njih je otišla na sigurno, prvo pronašli poslodavca, pa onda se odselili. Nedavno nam je jedan drugar otišao u Nemačku, radi kao programer, to je radio i ovde, ali za sitne pare. Sad super žive i to samo s jednom platom, žena još ne traži posao (ona je dipl. ekonomista) jer im je dete malo, ali imaju para da odu na letovanje, zimovanje, plaćaju stan, kupili su novi auto, odu često i na večeru u restoran... A otišli su pre 2 godine. Eto, to je samo jedan primer, najsvežiji. Ima dosta njih koji su otišli na rade negde pri fakultetu. Dobili su posao asistenta ili stručnog saradnika, pa usput se doškolovali (par ispita ili nešto slično) i automatski im se priznale diplome. Znači pričam o visokoobrazovanim ljudima. Svi su se odlično snašli, vrlo lepo žive, rade ali makar znaju za koje pare.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

11.02.2014, 10:44

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Didy, slažem se sa tobom. Odmah svi misle da naši ljudi negde preko samo fizikališu.

A sa ovim što sam citirala se tek ne slažem. Zašto svojoj deci ne bi utabali malo put, olakšali im život, a ne "kad odrastu neka sami razmišljaju šta će i kako". To mi je grozno i užasno sebično, i moja mama tako nije mogla da ode, kako će zaboga bez ovoga ili onoga, e pa to nas je porodično zakopalo. I sada ja kopam i grebem da bih uspela da odem a šanse koje su moji imali neću imati nikada.

jooj pa kad odrastu i bude frka za zaposlenjem tada mogu i sami da odluce ako ce preko , pa zar nije tako user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

11.02.2014, 11:10

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Ja pisem iz iskustva svojim prijatelja, ne svog, koga god da znam da je preko radio nije radio nista van ovoga sto sam navela.

Ana to sto Ti mislis da je to sebicno, tvoje je misljenje, ja tako Ne mislim!
I ne mislim da im sve mora biti servirano, izvini ali tako je.
Koliko bude u nasoj mogucnosti pruzicemo im. A lako je pricati za nekog da je sebican, treba ceo zivot izokrenuti i posle je pitanje hoce li biti kako smo zamislili. Kao da je to put na letovanje.

clock-img

11.02.2014, 11:30

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Možda će svima koje planiraju da odlepršaju odavde, moja rečenica bit smešna. Razumeću!user posted image

- Život van ove zemlje, za mene bi bio kazna.-
Da, na 3-4 god, da privremeno, ali za stalno, nema šanse. To sam ja.

Moj brat je pre 18 godina otišao u Nemačku. Radi posao u struci, mašinski inženjer. Kad god se napije, traže ga na aerodromu-pošao čovek u Bg. :-) Deca su mu tamo rođena. Žive lepo, ako tu podrazumevamo materijalnu stranu, ali po meni-to nije dovoljno. Oni su uvek neko ko je došao. Njihova deca su i sada deca ˝nekih srba˝. (a deca međusobno i kad dođu ovde pričaju nemački, jer im je lakše) Kada dođu ove, uvek su ˝oni koji su otišli˝. I tako u krug, nigde doma i mesta koje je zaista tvoje.

Ja sam za odlazak ukoliko porodica nema baš nikakvu mogućnost da pristojno živi. Kad kažem pristojno, ne mislim da moraju ići na letovanje svake godine, na zimovanje, da kupuju nameštaj svakih 5 godina i sl.

Naravno, to je moje shvatanje. Neko jednostavno ne želi da se zadovolji tim ˝pristojnim˝ životom, i meni je to jasno. Divim se hrabrosti kojuu porodice imaju kada reše da odu negde.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

11.02.2014, 12:33

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Anck, ja nisam rekla da si ti sebična, nije se odnosilo na tebe. Mene ta rečenica asocira na to, ništa drugo.

Sa druge strane ja smatram da kao roditelj imam obavezu da svom detetu olakšam život i stvorim više mogućnosti, a on posle neka odabere ono što mu najviše odgovara.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

11.02.2014, 12:36

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Nas vencani kum je elektro inzinjer, ovde je radio za 1000 Eura a u Minhenu sad radi za 3400 Eura, otisao je pre 2 god. Dobrim delom zbog devojke, sad vec zene, prosle godine su se vencali. Ona je moje struke i ovde nije mogla da nadje posao pa je ona bila inicijator odlaska. Polozila je B2 i treba da pocne da radi. Oko Nove Godine nije dolazila jer je imala neke intervjue. Inace oni bas cesto dolaze, otprilike svaka 2-3 meseca, povratne karte ih izadju 60 Eura, smesno.
Priznajem da mene vise vuce ovde, ali kad vidim sta nam se desava sa zemljom i kako je depresivna situacija za mlade, ide mi se.... Mi bi oboje radili sa fakultetima (mm je elektro inzinjer energeticar a ja medicinski), tu nema zbora, s stim sto bih ja isla na Fakultet prvo, to mi je davnasnja zelja.. Bila sam demonstrator na pocetku karijere ali za dz... Nemam ni ja nekog da me ubaci a u industriju sam mogla, sa preporukom Katedre sam usla i radim od 2003-e. Sa 25 sam pocela. I onda kad pogledam kumu koja ce 34 godine, studirala je malo duze, ja sam super odradila, i decu i posao... Mada, imace tamo sigurno bolju karijeru a ovde bi camila na Birou kako gomila istih.... Jedino sto sam decu izradjala a nju to jos ceka.
Teska je odluka, ali ako treba - namestice se, meni je jedino vazno da smo na okupu, gde god...

< Poruku je uredio Torbica -- 11.2.2014 12:39:11 >

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

11.02.2014, 15:16

clock-img

Jeltje

pencil-img

483

I ja se uopste ne slazem sa ovim - naprotiv. Ja i mm smo pre vise od godinu dana otisli u Holandiju, jer je on tamo dobio doktorske studije - PHD, pri tom su one koncipirane tako da si zaposlen na projektu na fakultetu i za to primas vrlo pristojnu platu, a da ne govorim o raznim olaksicama koje imas ako dodjes tamo kao "migrant znanja"...Em te drzava finansira sa odredjenim iznosom za preseljenje, sa kojim mozes da kupis osnoovni namestaj i belu tehniku, em imas mogucnost da ti se ne oporezuje 30% plate, sto znaci da ti je veca plata nego da si obican migrant, em smo mogli da zamenimo vozace dozvole i on i ja za holandske bez polaganja i uzimanja casova sto bi morali da smo obicni migranti, jer se nase dozvole ne priznaju u EU (a to bi samo kostalo oko 3000e)....Da ne pricam da sam ja imala mesecno simbolicnih 134e, jer ne radim (sto realno nisu morali da mi daju, ja nisam njihov drzavljanin), a i davali su nam mesecno subvenciju za jedno zdravstveno osiguranje...

Pri tom tamo nismo upoznali nikog naseg ko radi kao fizikalac, cistacica ili ne znam ni ja...Drustvo koje smo stekli su uglavnom visokoobrazovani ljudi koji su se vrlo dobro snasli...i uglavnom su svi tamo doktorate zavrsili i rade. Cak i oni koji snisu isli na doktorate uglavnom rade u svojoj struci, bas moj drug iz srednje,a isto kao ja zavrsio arhitekturu, radi u struci i super mu je. Tako dje sestra od mm koja nije faks ni zavrsila vec srednju medicinsku radi kao sestra i sradnik za dijabetes vec 10godina.

Sustina price je da je to linija manjeg otpora za ljude koji ne zele da probaju ili ne smeju da se usude da odu u potrazi za necim boljim, pa kazu nase diplome nisu priznate, nasi ljudi sa diplomama ciste i konobarisu...Pa i da je i to tacno bar za to ciscenje ikonobarisanje tamo mogu pristojno da zive, a koliko ima ovde ljudi sa diplomom koji ciaste, prodaju na pijaci ili konobarisu i zive na ivici egzistencije...To su neuporedive stvari.

Jeste lepo u svojoj zemlji, sa svojim ljudim, porodicom...Ali ako ce moje dete sutra da gladuje ili da pati za necim ili da od osnovne bude izlozeno dilovanju marihuane u dvoristu...jer se ne zna red i svuda je bazkonje, onda ne vidim sta dobijam ostajnjem ovde.

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Didy, slažem se sa tobom. Odmah svi misle da naši ljudi negde preko samo fizikališu.

A sa ovim što sam citirala se tek ne slažem. Zašto svojoj deci ne bi utabali malo put, olakšali im život, a ne "kad odrastu neka sami razmišljaju šta će i kako". To mi je grozno i užasno sebično, i moja mama tako nije mogla da ode, kako će zaboga bez ovoga ili onoga, e pa to nas je porodično zakopalo. I sada ja kopam i grebem da bih uspela da odem a šanse koje su moji imali neću imati nikada.

Ana, potpuno si u pravu i to je ono sto ja hocu...Jer dok dete dodje do toga da odlucuje gde ce posle faksa bice mu duplo teze, jer tada kada zavrsi faks treba da se navikava na novu sredinu i oslobodi navika odavde (znam po sebi), a narocito sto se u nasem skolstvu ne razvija kod dece analiticki stav prema informacijama koje primaju u skoli, vec se sve uzima zdravo za gotovo bez mogucnosti da imas svoje misljenje o necemu i sumnjas u nesto sto je napisano u knjizi ili je izneo profesor, sto preko nije slucaj....Pa zasto odmah ne omoguciti detetu da uci po savremenijem programima koje mu omogucavaju sirinu u obrazovanju i dati mu mogucnost da se lako uklopi, a ne cekati da ovde pola zivota uci pogresno pa da mu treba vremena dok se navikne!?!

Mi svim silama pokusavamo da ostanemo tamo, jer mm hoce da menja posao tj. da radi nesto prakticnije i sada trazi posao u struci IT i nadam se da ce naci. Ja sa m ovdse i cekam da se nesto resi, pa cu i ja tamo. A cak i da ne ndja posao i da se vrati ovde, opet cemo da trazimo varijantu za preko, to je 100%.

clock-img

11.02.2014, 15:18

clock-img

Jeltje

pencil-img

483

Jos nisam uvezbala lepo da stvaljam citate u istu poruku pa mi je odgovor na Anin post ispao isto ukviren kao da je ceitat user posted image

clock-img

11.02.2014, 15:18

clock-img

Jeltje

pencil-img

483

IZVORNA PORUKA: ivaMark

Jeltje srecno user posted image

Jeste kriza svuda, ali... da se razumemo: kod nas kriza i u nekoj zapadnoj zemlji nikako ne moze da bude isto user posted image Mi za ne znam ni ja koliko godina necemo stici do standarda koji oni imaju u krizi.

I sa ovim se u potpunosti slazem Ivo!!!

A gde ste vi sada, u kojoj zemlji?

clock-img

11.02.2014, 15:32

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

tesko je pocupati korenje user posted image
ali ko god se ozbiljno sprema da ode verovatno je na to spreman
pa nije se lako preseliti dve ulice , uvek ima nostalgije
ali jedno je nostalgija a drugo sredjen i stabilan zivot
i tako

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.02.2014, 15:37

clock-img

nina26

pencil-img

3303

IZVORNA PORUKA: Azra_

Moj brat je pre 18 godina otišao u Nemačku. Radi posao u struci, mašinski inženjer. Kad god se napije, traže ga na aerodromu-pošao čovek u Bg. :-)

prvo sam crkla od smeha, a posle mi bilo zaouser posted image sve stoji sto si rekla!

Torbice, izvini tvoj kum je imao platu od 1000 eu u Srbiji i nije bio zadovoljan ???/ kapiram da tamo prima vise, sto je i logicno, ali brate tu platu mi u Grckoj mozemo da sanjamo (dobar deo vecine) user posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

clock-img

11.02.2014, 16:19

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Jeste Nina, tužno je. Mada, neodoljivo da se čovek ne nasmeje.

Želje i prohtevi su različiti. Nekome je i 5000e mesečno malo. MM ima dobru platu, ja ne radim. kada bih ja radila i imali dve takve plate, iha! Puna kapa! Da, negde bismo imali više, možda bi nam bilo bolje. Kruha imamo, trbuhom ostajemo tu gde smo. :-) Držim palčeve jako za sve koji su rešeni da odu!

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

11.02.2014, 18:09

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ja nemam problema sa nostalgijom, nemam neke posebne ljubavi prema Majčici Srbiji, naprotiv, ne mogu reći da mi je mnogo toga lepog pružila i pri tom ne mislim na materijalne stvari. Ne želim da odem tamo negde da imam avione, kamione, želim samo da živimo u jednom uređenom sistemu.
Nemam predrasude prema drugim nacinalnostima, nemam barijere prema bilo kakvim različitostima, naprotiv baš volim kad odem negde gde je sve drugačije nego kod nas. Kad god sam odlazila negde u inostranstvom, osećala sam se kao da bih tog trena mogla ostati tu i početi živeti (u pitanju su bile različite destinacije po Evropi).
A u ovom vremenu trke za poslom i novcem se više ni ne družimo kao ranije, svako je u nekoj svojoj trci, tako da mislim da su se i kod nas vremena promenila što se tiče druženja. I uopšte ne verujem nikome od tih iz inostranstva koje pukne nostalgija čim malo cugnu, ali hladne glave se nikad više ne bi vratili u stara govna. Bar ja ne znam nikog ko se vratio, a svi kao kukaju za nečim.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

11.02.2014, 18:52

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Ja sam otisla pre skoro 13 godina, odmah po zavrsenom fakultetu na doktorske studije. Bila sam sama i mlada i vodila sam se iskljucivo zeljom da nesto naucim i usavrsim se dalje jel u nauci u Srbiji nije bilo posebne perspektive prvenstveno u smislu fundamentalnog naucnog rada. Ne zato sto nema znanja, naprotiv, nego sto nema para za nauku. U medjuvremenu se mnogo toga dogodilo, doktorirala sam, zaljubila se i udala za Nemca,imamo dvoje dece, povratak ne planiram niti me muci nostalgija. Naravno nedostaju mi neki ljudi, cesto sam u BG, ali nemam zelju za nesredjenom drzavom kakva je Srbija. Ko sto neko lepo rece, ne radi se ni o avionima ni o kamionima nego o organozovanosti zivota i funkcionisanju svakodnevnice.
U Srbiji i dalje ima vise iskrivljenih predstava o "zivotu preko grane". Naravno da ne odlaze samo nepismeni da ciste i rade na crno, naprotiv, u poslednje dve decenije otislo je najvise mladih i obrazovanih. Sa moje godine, kao diplomirani molekularni biolozi sa BU otislo nas je bar 80 %. Po celom svetu, najvise po Evropi i Americi. Cesto se susrecem sa pogresnom predstavom o visini plata na zapadu, ljudi se frljaju evrima pre nego sto trepnu. Prosecna plata u Nemackoj je 1700 evra neto . Naravno ima ljudi koji zaradjuju vise, ali primer elektroinzenjera koji je navela Torbica i lekara dovodi pomalo u zabludu jer se radi o vrlo specificnoj grupaciji ljudi. Tacno je elektroinzenjeri zaradjuju jako puno para, programeri takodje, ali ako ste zavrsili filoloski, filozofski pravni i gomilu drugih fakulteta garantujem da nije jednostavno naci bilo gde posao a narocito ne dobiti platu od 3500 evra mesecno neto.
Ali ja zapravo mislim da je u celoj prici novac stvarno nebitan, iako je mozda inicijalno pokretacka snaga za neke. Presudan je tip licnosti, ili jeste ili niste za zivot u inostranstvu. Pri tome nema nista lose u tome ako niste. Ljudi su razlicitu. Dacu samo jedan primer iz licne okoline, znam ih stvarno mnostvo jel se krecem u takvim krugovima. Imam druga i drugaricu iz skole oboje su u profesionalnom smislu uspesni da uspesniji ne mogu da budu. Posto su iz inzenjerskih struka, sa doktoratima, dobili su i te TOP poslove koji su izvanredno placeni, on u Svajcarskoj ona U Americi. Oboje su jos uvek single u smislu nisu jos uvek zasnovali porodice i po tome su poredivi. Ali ona je srecna u Americi i vidi se da uopste ne zeli da se vrati, dok je on sasvim drugi tip i otvoreno priznaje da ga uprkos svemu vuce Beograd. I nebi me iznenadilo da ugrabi priliku jednom i vrati se. Prosto ljudi su razliciti, neko moze da se uklopi, i da bude ispunjen neko ne, nezavisno od para.

Sad sam se raspisala, nadam se da nikog ne udavih , ali imam dosta iskustva na temu pa sam bila inspirisanauser posted image

clock-img

11.02.2014, 19:01

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Evo jednog primera... Kuma i njen muž odu u Orlando. On dobije posao, ona završi magistraturu i rodi dete. Zaposli se i ona u istoj firmi kao i njen muž. Odlični poslovi, karijere u usponu! Fino su se snašli, ali to nije bilo ono što su želeli. Došli su nakon Orlanda u Nemačku, ista firma, samo promenili destinaciju. Hteli su da budu bliže Bgu. Ni to nije upalilo. Vratili se u Bg nakon 10 godina. Imaju odlične poslove, čekaju drugo dete i kažu da su zadovoljni.

Kao što rekoh, brat je u Nemačkoj 18 godina. Da se on pita, sutra bi došao, deca takođe. Ali žena mu je rođena tamo, nikako se ne bi uklopila u ovaj naš haos.

Sve je to individualno. Smatram da svako ko želi, ima volje i snage da se bori za bolje, i odrekne se nečega zbog toga, treba da pokuša, pa šta bude...

< Poruku je uredio Azra_ -- 11.2.2014 19:07:58 >