cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Sataraš - bećarac

  
clock-img

26.08.2011, 09:12

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: bebać

Ja ga jako volim i podsjeća me na djetinjstvouser posted image

user posted image  I mene, podseca me na baku. Obozavala sam samo njen sataras, iz starog tiganja koji nam sipa u plehane tanjire. Inace, po njenoj teoriji, sataras je sa jajetom a becarac bez.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

26.08.2011, 09:13

clock-img

bebać

pencil-img

2235

Ja nikad ne stavljam jaje, pravim obični od povrća ili onaj sa piletinom ili sa faširanim mesomuser posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

26.08.2011, 09:15

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja sam juce pravila bez jajeta i bas je bio lep. Opasno sam ga zaljutila.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

26.08.2011, 09:18

clock-img

cani

pencil-img

317

I sataraš u varijanti moje mame je samo pečena crvena paprika,luk i paradajz.Nisam čak nikad pravila sa jajetom,ne znači da mi se ne bi svidelo,al ukus mi je i ovako savršen user posted image  

_____________________________

Once upon a time I could control myself...

clock-img

26.08.2011, 09:22

clock-img

bebać

pencil-img

2235


IZVORNA PORUKA: minavb

Ja sam juce pravila bez jajeta i bas je bio lep. Opasno sam ga zaljutila.



E da, ovo je meni tajna 'običnog' sataraša, ko voli naravno

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

26.08.2011, 11:15

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

ja cu danas po prvi put praviti sataras sa pecenom paprikom, kakva je onda procedura, kada se doda paprika paradajz?
inace u sataras stavljam i crni i beli luk i zaljutim ...


_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

29.08.2011, 08:59

clock-img

soni

pencil-img

5581

toliko toga sam spremila i svakakvih jela a becarac, sataras nikad user posted image ... uvek je mamam nekako za to bila zaduzena
danas cu mm da napravim za rucak znaci: prodinstam luk, upacim papiriku i dinstam zajedno, kasnije kad omekani paradajz, zacine i to je to?? jel ubacim vodu ili dodajem kao kad obicno dinstam?? user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

clock-img

29.08.2011, 09:31

clock-img

jovana j

pencil-img

1418

Soni, ne treba ti voda u principu jer povrce dosta pusti. Mozda malcice za luk, ali vrlo malo i na tiho, dok ne dodas papriku. Ja sam ga pravila prosle nedelje i to sa pecenim paprikama, razbila sam se, tako je bilo leeeeeeeepo!!!!!!!
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

11-09-03 Emil
Što možeš sanjati, to možeš i učiniti.
Walt Disney

clock-img

29.08.2011, 09:32

clock-img

jovana j

pencil-img

1418

Procedura sa pecenom vam je ista, samo njoj sada manje vremena treba, jer je pecena pa je mekana, brze se spremi i meni je ukusnije.

_____________________________

11-09-03 Emil
Što možeš sanjati, to možeš i učiniti.
Walt Disney

clock-img

29.08.2011, 10:07

clock-img

soni

pencil-img

5581

user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

clock-img

29.08.2011, 10:13

clock-img

jovana j

pencil-img

1418

Soni, ja sam na kraju razbila (samo za sebe sam pravila taj dan) 2 jaja unutra, malo onako nezno promeskala i ostavila jos 10min da se krcka laganiska. Mozda nisi zaboravila na jaja... ali ja sam zaboravila da ti kazem... eto to je to , uzivaj! user posted image

_____________________________

11-09-03 Emil
Što možeš sanjati, to možeš i učiniti.
Walt Disney

clock-img

29.08.2011, 10:59

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja stavljam i patlidžan u sataraš.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

29.08.2011, 11:22

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

U Pirotskom kraju sataras nazivaju prženo.

Ja ga obozavam, to mi je omiljeno jelo.
Pravim i sa svezim i sa pecenim paprikama, a ponekad ubacim i sampinjone.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

29.08.2011, 11:23

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: gagana83

U Pirotskom kraju sataras nazivaju prženo.


I u Zajecaru.user posted image


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

05.06.2012, 18:05

clock-img

Anoniman

a leskovacka muckalica je sa mesom i ljuta ? jel neko pravi

clock-img

05.06.2012, 19:34

clock-img

marince1

pencil-img

4824

Ja je pravim na neki moj nacin sa svinjetinom,slaninom,paprikom,lukom,sargarepom,kormpirom i pecurkama.

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

clock-img

05.06.2012, 19:40

clock-img

marince1

pencil-img

4824


IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: gagana83

U Pirotskom kraju sataras nazivaju prženo.


I u Zajecaru.user posted image


I u Pomoravlju user posted image

U muckalicuu bi,pop pravili trebalo da ide svinjetina ispacena na rostilju u vidu raznjica,ali mene to mrzi pa ga izgrilujem u gril tiganju

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

clock-img

27.06.2012, 00:14

clock-img

crazymama

pencil-img

2574

i u mojoj kuci se zove sataras, a u osnovi je samo luk, paprika i paradajz... moze da se doda jaje, eventualno pirinac, ali najcesce bez icega... kad se stavi meso, to mi vise nije sataras....

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

clock-img

27.09.2012, 13:43

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Moji su ga svi zvali becar paprikas i nikad ga nisu pravili ni s mesom ni s jajima. Luk, paprika, paradajz i najcesce pirinac. A snajka j iz centralne Srbije, ona uvek pravi s jajima, ali u tiganju przi. Meni su to jaja ispecena s lukom, paprikom i paradajzom..

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

27.09.2012, 18:46

clock-img

bojanica7

pencil-img

1624


IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: bebać

Ja ga jako volim i podsjeća me na djetinjstvouser posted image

user posted image  I mene, podseca me na baku. Obozavala sam samo njen sataras, iz starog tiganja koji nam sipa u plehane tanjire. Inace, po njenoj teoriji, sataras je sa jajetom a becarac bez.



i po mojoj teoriji je sataras sa jajetom a becarac bez. a ako dodas malo brasna i aleve paprike, dobices pudarski sos, koji ja najvise volim na svetu user posted image


_____________________________

Panta rei

clock-img

28.09.2012, 13:50

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Pa jeste..ja sam se povela teorijama sa prethodne strane, ali ipak je Sataras luk, paprika, paradajz, jaja.

Prvi put cujem da se ubaci brasno i jogurt.. malo mi sumnjivo, ali probacu..

clock-img

28.09.2012, 18:44

clock-img

madre

pencil-img

6600

ja koristim izraz sataras i u njega ide luk, paprika, paradajz i obavezno paradajz sok ili pire (bez toga nisata). pravim ga bez jaja, ali ponekad kad przim samo papriku stavim i jaja.

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

28.09.2012, 19:46

clock-img

bojanica7

pencil-img

1624

moj pudarski:
ulje
luk
paprika
paradajz
brasno
aleva paprika

prodinstam luk s vegetom, dodam papriku, a posle deset minuta paradajz koji sam preethodno oljustila (mnogo je l;epse bez ljuske) i posle pet minuta dodam kasiku brasna i aleve paprike :) ko voli (mm ne, pa zato ne stavljam) ljuce, stavi se jedna ljuta papricica.ja jedem bez viljuske, umacem hleb (pola vekneuser posted image

_____________________________

Panta rei

clock-img

28.09.2012, 21:05

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

kod nas se kaze i sataras i becar paprikas, u vrscu, a ovde u zru kazu sataras.
crni luk, paprika(po mogucstvu crvena silja), paradajz i ja dodam i beli luk i razlupam jedno jaje na kraju unutra.. i naravno zacini po ukusu... zadnji put sam ubacila i patlidzan i super je bilo. a to sam videla od bivse gazdarice, ali ona je to nekako super i skroz drugacije pravila, peklo se u rerni cini mi se i bili su veliki parcici povrca, a preukusno. samo nikako sad ne bih mogla da se set_im kako se tacno pravi

< Poruku je uredio jovicaa -- 28.9.2012 21:07:36 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

28.09.2012, 21:09

clock-img

madre

pencil-img

6600

i moja majka ga stavlja i to onako ceo cenj, ne secka ga... sataras bude pun belog luka, ali on nekako kuvanjem dobije skroz drugaciji ukus, nekako se topi u ustima, nije loseuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...