IZVORNA PORUKA: Zell
Da li se vama napad javlja u toku tih tzv "crnih misli" jer ja obicno preguram i potisnem sve a napad mi krene nevezano za razmisljanje tj. ne razmisljam o tome, gledam tv i sl.?
Ovako je meni. Uglavnom kad gledam tv...Neki filmic,seriju,bilo sta uz sta bi se normalni ljudi opustili. Krene preskakanje srca,znojenje,osecaj da ne mogu da disem normalno,neka jeza.U poslednje vreme sve pocne i zavrsi se na tom preskakanju.Sama sebi objasnim u glavi.
Nekoliko puta sam imala bas prave panicne napade. Prvi put sam se uplasila kao nikad u zivotu. poceli su posle iznenadne smrti bliske osobe. Nekoliko meseci posle toga.Prvi put mi nije bio bas napad,napad.Probudila sam se u toku noci i nisam mogla da izdahnem do kraja.i pocne da mi preskace srce. Tih dana sam kopala po internetu i na svu srecu cim sam ukucala preskakanje srca izbaci mi anksioznost. Posto sam imala 80% simptoma da sam "ta" iscitala sam sve na tu temu.(na svu srecu).
Posle nekoliko meseci me uhvati pravi pravcati napad. Taj dan smo imali neke goste cije unuce je ostalo bez majke(njihove snaje) kad je bilo malo i povela se ta neka tema.
Otisli oni,ja prala sudove,okupala dete i sela da gledam film sa mm. Pocne da mi lupa srce,da se znojim,vrtoglavica,mucnina.A u glavi mi samo ono sto sam procitala...To je panicni napad i od toga se ne umire.To me je spasilo.I pomagalo i kasnije.
Nikome ja o tome nisam pricala. Kad nesto provucem kroz pricu,svi me bledo gledaju,kao da sam luda.
Pre godinu dana moj frizer mi kaze da je on imao problem sa tim.Toliko da je padao u nesvest,umisljao da ne moze da hoda i isao na neke razgovore.Zene mene je taj razgovor sa njim spasao,bukvalno.
sada sam ok.Nisam imala napade od onda.Desi mi se nekad da mi puls ubrza,znojim se kad mi je neprijatno imam raznorazne strahove i hipohndrisem,ali sve to nekako drzim pod nekom kolikom tolikom kontrolom.
O ovome je najbitnije pricati.Mnogo ljudi cuti o tome i to drzi u sebi.
I ja na ovoj temi nikad nisam pislala,ali je citam redovno. Eto mozda sam udavila malo sa postom,ali mi nesto doslo da to sve izbacim iz sebe sad.