IZVORNA PORUKA: Figaro88
Ja jos uvek imam neki strah od lekova,mozda se plasim da se ne navucem na njih ili nekih nezeljenih dejsava...Mene izludjuje to sto ja tacno znam sta me plasi,znam sta izaziva napad panike,znam zasto sam pod stresom,a opet dopustim sebi da mi bude lose.
Samo izlazi medju ljude. Pricaj i smej se. Tacno znam o cemu pricas. Mene je to izlecilo. Takodje, svi su znali za problem koji imam. Dok sam to drzala u sebi imala sam napade svaki dan, nekada i po nekoliko puta. Kada sam svoj problem podelila sa ljudima koji me vole napadi su se prvo proredili, a onda i nestali. Nikada nijedan lek nisam popila. Poslednji panicni napad sam imala pred proslu NG. Tad sam zavrsila na hitnoj, gde su mi sve isproveravali i sve je bilo ok, a onda mi je jedna stara lekarka rekla-Ti si jedna fizicki ocuvana mlada zena. Smej se...samo se smej i sve sto ti psihicki smeta, nestace. Druge mladje lekarke su rekle da mi da bensedin, ali ona je odbila i rekla da to meni nije potrebno, vec da samo pokusam da umesto da stalno mislim na tuge koje su me zadesile, mislim na srece koje ce me tek zadesiti. Na mene su njene reci delovale tako da su suze pocele da mi lipte niz lice, kao da se neki ogromni zaostatak bola izbacio napolje. Bila je u pravu. Njene reci su mi se duboko urezale u glavu i od tada vise nisam imala te strahovite krize. Desi se po koji strah, ali se izborim sa tim.
Dakle, podeli sa dragim ljudima sta te muci i konstantno teraj sebe da mislis na lepe stvari koje ce ti se desiti.
napominjem da ja nisam protivnik lekova za anksioznost, ali sam uverena da polovini ljudi oni uopste nisu potrebni.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.