cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Tikvice- imate li neki recept?

  
clock-img

10.07.2019, 22:38

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Lep recept mama Ivane. Tikvice na sto nacina. Dobar prilog uz meso.

clock-img

11.07.2019, 09:12

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Pohovane u smesi od brasna soli i piva:) gusce nego za palacinke, i prze se u ulju, super hrskave i ukusne

clock-img

11.07.2019, 09:15

clock-img

flamingos

pencil-img

25408



IZVORNA PORUKA: MimaKos

Pohovane u smesi od brasna soli i piva:) gusce nego za palacinke, i prze se u ulju, super hrskave i ukusne


Super su i tako spremljene

clock-img

11.07.2019, 09:58

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Tikvice sa pivom (jos i hrskave), moram probati ovo.

clock-img

11.07.2019, 10:47

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Super je, samo ih naseckaj i posoli pre, neka puste vodu

clock-img

11.07.2019, 11:58

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Tikvice iz rerne

Potrebno je:
4 tikvice
2 jajeta
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
po ukusu mlevenog bibera
2 kašičice suvog biljnog začina
3-4 kašike ulja
2 mlada luka

Priprema
1
Tikvice oguliti, izrendati na krupno i ostaviti oh da puste vodu, ocediti ih. U njih dodati jaja, prašak za pecivo, sitno seckan maladi luk, začine, ulje. Sve sjediniti, brašno dodavati postepeno dok se ne dobije gusta smesa.
2
Na pleh staviti pek papir, smesu sa tikvicama vaditi kašikom i praviti manje krugove, napraviti mali razmak između njih. (ja sam stavljala po 2 kašike smese). Peći u rerni zagrejanoj na 220 C, oko 15-20 minuta. Dok ne porumene.

clock-img

11.07.2019, 12:30

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Super su i lazanje sa pohovanim tikvicama i sunkom, red poh tikvica red sunke i preliti pavlakom i jajima, zapeci, za prste polizati

clock-img

11.07.2019, 14:27

clock-img

Olga75

pencil-img

20593


IZVORNA PORUKA: mama ivane

Tikvice iz rerne

Potrebno je:
4 tikvice
2 jajeta
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
po ukusu mlevenog bibera
2 kašičice suvog biljnog začina
3-4 kašike ulja
2 mlada luka

Priprema
1
Tikvice oguliti, izrendati na krupno i ostaviti oh da puste vodu, ocediti ih. U njih dodati jaja, prašak za pecivo, sitno seckan maladi luk, začine, ulje. Sve sjediniti, brašno dodavati postepeno dok se ne dobije gusta smesa.
2
Na pleh staviti pek papir, smesu sa tikvicama vaditi kašikom i praviti manje krugove, napraviti mali razmak između njih. (ja sam stavljala po 2 kašike smese). Peći u rerni zagrejanoj na 220 C, oko 15-20 minuta. Dok ne porumene.


Sličan recept je nekad Neđa postavila samo što je te "pljeske" pržila. Vrlo ukusno!
Meni su pohovane tikvice najnaj, mada volim i punjene ( pravim po modifikovanom Sanjicinom receptu), varivo- fozeleka kad pravim moram da ubacim i sirćeta jer su mi sa sve mirođijom i soli bledunjave user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.07.2019, 14:50

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Pohovane tikvice i grcka salata, naj naj

clock-img

11.07.2019, 15:16

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Dobra kombinacija :)

clock-img

11.07.2019, 15:18

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Najbolja :) leti nista lepse od takve klope, jos na moru. Mi bas volimo tikvice, i kao potaz ih spremam

clock-img

06.10.2019, 14:28

clock-img

branki*

pencil-img

20828

moji voe klasicne pohovane u brasno,pa u jaja.a,ja najvise volim u corbi.i volim da ih kratko proprzim sa belim lukom,dodam paradajz sok i zacine i ubacim testeninu,razbijem se od ovoga.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

07.10.2019, 22:19

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Ja se ubijem od potaza.Proprzim crni luk, naseckam tikvice  na kockice, nalijem vodom, i kuvam 15-ak min. Izblendiram tikvice, vratim u vodu u kojoj su se kuvale i zacinim. Stavim obavezno i mirodjiju na kraju. Moze se jesti s pavlakom ili kiselim mlekom.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

08.10.2019, 09:19

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ja ih obožavam, mada najmanje volim te klasične pohovane. Njih ne spremam, eventualno kao uštipke (narendane tikvice, jaja, brašno, mladi luk, sir, itd pa pečem). Grilovane sa mladim lukom (ili belim lukom ko voli) i fetom, sos od tikvica i sira za pastu, u krem čorbi, na roštilju...

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.10.2019, 16:30

clock-img

branki*

pencil-img

20828

uh,i ja obozavam tikvice.mada,kao mala ih nisam nikako volela,sve mi budu gnjecave nekako.sto kaze ana,te grilovane sa belim lukom i sirom,moze kozji ko voli,ma milina.ja nekad samo uzmem prepolovim po duzini,ubacim u rernu,malo belog luka i super,samo tako jedem.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

10.10.2019, 08:25

clock-img

Sarav

pencil-img

3861

Meni su najlepše punjene tikvice, pa ih posle zalijem jogurtom. Njami!

_____________________________

Sreća prati hrabre.

clock-img

11.10.2019, 15:42

clock-img

kamičak

pencil-img

1401

Musaka sa tikvicama

clock-img

12.04.2020, 20:39

clock-img

Nevenaa

pencil-img

139

Pohovane tikvice

clock-img

12.04.2020, 20:42

clock-img

Nevenaa

pencil-img

139

A da  zaboravih, moze i tikvice da se proprze sa jajima, brzi dorucak 😀

clock-img

12.04.2020, 21:00

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

Izrendam ih i ostavim da malo otpuste.
Pomesam kukuruzno brasno, jogurt, maslinovo ulje i na vrh kasikice sode bikarbone. Zapecem. Super bude.

clock-img

12.04.2020, 21:25

clock-img

flamingos

pencil-img

25408

Mi ih ne volimo.Dok je Ađela bila manja,podvalila sam joj-ispohovala joj i rekla da je krompir😀Jela je,tada i više nikada.Tako da-eto predloga-pohovane tikvice.

clock-img

12.04.2020, 22:15

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

Dosta ljudi ih ne voli. Ni moja deca nisu odusevljena, ali ja ih volim i pravim i musaku sa njima... u jelima kad im podvalim hoce da jedu.
Vrlo je neutralna moze sa njom dosta da se kombinuje.
Ja ponekad dinstam tikvicu i luk i na krsju dodam pavlaku za kuvanje, tako dobijem sos od tikvica. Dobar je za preliv na meso.

clock-img

12.04.2020, 22:20

clock-img

gocic

pencil-img

886

Svidjaju mi se nacini na koje spremas. Slično spremam i ja. Ja nekad tako i preliv za spagete napravim , meso, pavlaka i tikvice.

clock-img

13.04.2020, 09:38

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Mi ih retko jedemo. A ja ih mogu jedino kao tikvice-palacinke.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.04.2020, 09:49

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

Gocic, eto slicni nam recepti 😊
Meni su one super za neko brzinsko jelo, mekane su i pune vode pa se brzo skuvaju.