cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: posna jela

  
clock-img

25.11.2009, 21:34

clock-img

buhla

pencil-img

2564

ja samo da podignem temu, posto od petka pocinje Bozicni post.

videcu ovih dana da ubacim neki recept. user posted image


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

26.11.2009, 01:22

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Danas sam se odlučila za savijaču od šampinjona;

Udinstati šampinjone na luku,povegetiti
kad je gotovo dodati još malo ulja i time filovati listove za pitu i zarolati
peče se oko pola sta na 180 stupnjeva
pečene savijače zaliti sa malo vode i prekriti da se upari

Uz ovo jelo mi najbolje paše zelena salata sa mladim lukomuser posted image




Ovo moja svekrva pravi za Sv. Nikolu user posted image     odlično je!

clock-img

26.11.2009, 01:31

clock-img

Anoniman



ako nekoga zanima ubaciću recept za Fitnes pecivo  (nešto kao onaj Welnes , kako se već piše, keks)
. Posno  i super! user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.11.2009, 07:31

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Kaliopi obavezno ubaci receptuser posted image

clock-img

29.11.2009, 09:40

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Našla sam recept za rolat od soje što sam davno pravila, i meni se svideo:
ROLAT OD SOJE:
Potrebno:
400 g soje- zrna ili ljuspica
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
malo majorana
Vegeta, so, biber
ulje
1/2 šoljice seckanih (mlevenih) oraha
peršunov list.
Priprema:
Zrno soje skuvati i samleti/ ljuspice potopiti u malo vode da omekšaju pa ocediti, dodati izrendan crni i beli luk, majoran, so, Vegetu, bibera po ukusu pa dodavati po malo ulja dok se ne dobije masa kao pašteta. Dodati orahe i peršunov list, sve umešati, oblikovati rolat, uviti ga u foliju, peći oko 30 min. u rerni. Na kraju pečenja, foliju otvoriti i zapeći rolat da porumeni.


E sad', htela sam da vas pitam da li neka od vas zna dobar recept za pitu sa sojom. Ja sam davno jela kod jedne osobe i bila je odlična, ali nije htela da mi da recept user posted image

clock-img

29.11.2009, 19:28

clock-img

buhla

pencil-img

2564

Posne kiflice

Sastojci:




 

1/2 l mlake vode
1 kocka kvasca
1 kg brašna
4 kašike šećera (supene)
1 kašika soli (supena)
šolja ulja


U vanglu staviti pola litra mlake vode, 1 kocku kvasca, dodati 4 kašike šećera i 12 kašika brašna koje su predhodno odvojene od 1 kg brašna. Ostaviti smesu da naraste.
Kad naraste dodati kašiku soli, šolju ulja i ostatak brašna. Mešati kašikom dok može, pa mesiti rukom. Ostaviti 20 minuta.
Od testa praviti kuglice, malo veće od oraha. Razvijati jednu po jednu kuglicu i uvijati.
Ostaviti da odstoji u tepsiji oko pola sata i peći na 220 stepeni.

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

29.11.2009, 19:30

clock-img

buhla

pencil-img

2564

Ćufte od krompira POTREBNO: 4 krompira, 1 glavica crnog luka, 1 šolja brašna, 1/2 kašicice origana, 1 kašicica praška za pecivo, ulje, biber, so; Krompir i luk izrendati i pomešati sa brašnom, origanom, solju, biberom i praškom za pecivo. Oblikovati cufte i pržiti ih na vrelom ulju.

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

29.11.2009, 19:49

clock-img

buhla

pencil-img

2564

Juče sam za ručak pravila:

Restovan krompir

Potrebno je: 1 kg krompira
1 dl ulja
1 glavica crnog luka
peršunov list
aleva paprika
so Priprema: Oprani krompir staviti u lonac, naliti hladnom vodom, posoliti i kuvati dok ne omekša. (a može se i odma oljuštiti iseći na kolutove ili kocke pa kuvati) Potom ga izvaditi iz vode oljuštiti i iseći na koljutove ili kocke. U šerpi, na zagrejanom ulju, propržiti sitno isečen luk. Dodati kašičicu aleve paprike, krompir, malo bibera i soli, pa još malo dinstati. Skinuti sa vatre, posuti iseckanim peršunom (po želji) i služiti.

Uz ovo se može služiti riba. user posted image


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

29.11.2009, 22:03

clock-img

dunja RR

pencil-img

30389

IZVORNA PORUKA: buhla

Posne kiflice

Sastojci:




 

1/2 l mlake vode
1 kocka kvasca
1 kg brašna
4 kašike šećera (supene)
1 kašika soli (supena)
šolja ulja


U vanglu staviti pola litra mlake vode, 1 kocku kvasca, dodati 4 kašike šećera i 12 kašika brašna koje su predhodno odvojene od 1 kg brašna. Ostaviti smesu da naraste.
Kad naraste dodati kašiku soli, šolju ulja i ostatak brašna. Mešati kašikom dok može, pa mesiti rukom. Ostaviti 20 minuta.
Od testa praviti kuglice, malo veće od oraha. Razvijati jednu po jednu kuglicu i uvijati.
Ostaviti da odstoji u tepsiji oko pola sata i peći na 220 stepeni.


super mi je recept, samo bi ja razvijala jufkice-klasicno , pa sekla trouglice i uvijala: ovako mi se cini da treba puno vremena, dok napravis kuglicu po kuglicu pa razvijas....

< Poruku je uredio dunja -- 29.11.2009 22:04:12 >

clock-img

01.12.2009, 16:08

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Kaliopi obavezno ubaci receptuser posted image






evo draga  user posted image


20 g kvasca
kašičica šećera
500 g integralnog brašna
2 kašičice soli
200 g margarina
5 kašika semenki lana
5 kašika semenki susama
100 g semenki bundeve 


U posudu za mešanje dodati brašno, so i narasli kvasac pa sa mlakom vodom zamesiti mekše testo i ostaviti  da stoji pola sata.
naraslo testo premesiti pa oklagijom  razvući u pravougaoni oblik 0,5 cm debljine.
Premazati umućenim margarinom i posuti semenkama lana, susama i bundeve.
Testo uviti u rolat i seći komade debljine 1 cm.
slagati u podmazan pleh i peći 25-30 min na 200 stepeni.

                                     user posted image

clock-img

10.12.2009, 17:15

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Danas pravila (smislila user posted image )
Pikantni oslić:
Podmazati pleh i sipati po potrebi, odgovarajuću količinu pirinča, malo posoliti, preko njega poređati posoljene filete oslića (ili onako cele osliće presečene na pola), pa preko svega izrendati 2-3-4 čena belog luka, poprskati sosom: pomešati 2 kašičice senfa, sok od pola limuna, malo soli i bibera i malo peršunovog lista, pa dodavati polako uz mešanje ulje da se dobije masa malo ređa od majoneza. Sve poprskati uljem i sipati jednu čašu vode (pazeći da se ne spere sos sa ribe). Staviti u rernu da se peče dok riba fino ne porumeni. Služiti uz preostali sos (otprilike pola), limun, po želji i uz salatu od krompira.
Evo vam i slikica user posted image
user posted image

clock-img

17.12.2009, 11:18

clock-img

Anoniman

Vidite šta sam našla: KLIK

Ne pratim temu, pa sorry ako već znate za to. user posted image

clock-img

17.12.2009, 14:57

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Kaliopi,zanimljiv recept,sviđa mi se što je tijesto puno sjemenki jer se zavije u rolat pa onda isječe,a ne samo da ude po vrhu.
Jedino ove sjemenke bundave,zar nisu prevelikeuser posted image

clock-img

17.12.2009, 15:00

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Kaliopi,zanimljiv recept,sviđa mi se što je tijesto puno sjemenki jer se zavije u rolat pa onda isječe,a ne samo da ude po vrhu.
Jedino ove sjemenke bundave,zar nisu prevelikeuser posted image



e vidiš... upravo to sam htela da ti napišem... pravila sam ih skoro i upravo te semenke bundeve su mi ispadale.... user posted image možeš da ih ne staviš iako dosta doprinose ukusu. kako ti želiš. ali da su velike - jesu user posted image


da, zavije se i iseče..... pa pecka.... idu odlično uz jogurt za doručak, užinu...user posted image

clock-img

17.12.2009, 15:08

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Pa ja volim sjemenke bundave,jedino ih isjeckati ili samljeti na krupno...da to može user posted image
A jogurt može kad ne postimouser posted image
Ja ću na Badnjak da pravim prebranac,pitu sa krompirom,lignje za sebe pošto mm ne jede ništa iz vodeuser posted image
On jede 5-6 puta taj dan grah i pitu i non-stop je gladan a posti 3 dana u godini i to ne bi da nisam ja inzistiralauser posted image

clock-img

17.12.2009, 15:10

clock-img

Lu

pencil-img

15094

A jel nate šta je kalja i jel volite touser posted image
Kuhana bundava stambolka,ona što ima crvenkasto meso,kuha se u slatkoj vodi isječena na kockice.
To se isto jede na badnjak ali meni se ne sviđa ja više volim pečene komade.

clock-img

17.12.2009, 19:58

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

ja za subotu, tj sv. Nikolu spremam ručak za moje i večeru za kumu. Kolače smo naručili.user posted image
A praviću nekoliko vrsta salata. Odlično sve ide uz ribu

evo nešto interesantno a lako za pripremu. Inače je recept iz japanske kuhinje.

ŠARENA SALATA

100 g nastrugane šargarepe
100g nastrugane rotkve
100g probarene i sitno seckane boranije
100g praziluka seckanog na kolutove
100g seckane sveže paprike
100g rendanog krastavca
100g probarenih škampi (ja ću staviti malo tunjevine)
1/2 šolje sirćeta
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
1/2 kašičice djumbira
Pomešati sve sastojke i staviti da odstoji nekoliko sati. Pre služenja ocediti

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

17.12.2009, 20:00

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

jel spremate pasulj zapečen u rerni sa orasima? Ja probala pre neku godinu i mnogo nam se dopalo pa sad to obavezno pravim za slavu.
Ako nekome treba imam i recept za fantastičan posni majonez od sojinog brašna. Odličan je za posnu rusku salatu.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

17.12.2009, 20:05

clock-img

bratzz

pencil-img

982

mene zanimaju oba recepta kad imas vremena napisi

clock-img

17.12.2009, 21:11

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

bratzz ma nema problema!
Što se pasulja tiče, na žalost ne mogu ti reći tačne mere
Ali recimo ovako:
Skuvati 500g pasulja. U posebnoj posudi propržiti sitno seckan crni luk, recimo 4 veće glavice. U dubljoj tepsiji ili vatrostalnoj posudi izmešati procedjeni kuvani pasulj, propržen luka i oko 200 - 300g seckanih oraha. Sve to izmešati, posoliti i naliti sa malo vode i staviti u rernu na 250 stepeni. Pre nego što se sasvim zapeče zapržiti sa malo ulja, brašna i aleve paprike.
Valjda nije konfuzno?!

Nemoj da te brine što će pasulj dobiti taaamnu boju. To je zbog oraha. Ako ne voliš zaprške može i bez nje. Orasi i velika količina crnog luka mu baš daje šmek.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

17.12.2009, 21:13

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Ja baš volim sojin majonez user posted image

clock-img

25.12.2009, 12:00

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

E zene meni muz odekle iskopao celu knjizicu domaci posni kolaci pa ako neko zeli nek mi javi u pp mail pa cu da prosledim dalje ... 

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

clock-img

15.02.2010, 12:28

clock-img

NadaR

pencil-img

10840


IZVORNA PORUKA: Lu RR

Danas sam se odlučila za savijaču od šampinjona;

Udinstati šampinjone na luku,povegetiti
kad je gotovo dodati još malo ulja i time filovati listove za pitu i zarolati
peče se oko pola sta na 180 stupnjeva
pečene savijače zaliti sa malo vode i prekriti da se upari

Uz ovo jelo mi najbolje paše zelena salata sa mladim lukomuser posted image

user posted image
Napravila za rucak ... super jeuser posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

15.02.2010, 12:47

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26945

Svima koji postite, zelim srecan pocetak Vaskrsnjeg posta!!user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

15.02.2010, 12:57

clock-img

buhla

pencil-img

2564

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Svima koji postite, zelim srecan pocetak Vaskrsnjeg posta!!user posted image



takodje!

Evo jedan recept: Embargo kocke



user posted image

Potrebni sastojci:
1 kasika cimeta
1 kesiva vanilin secera
1 kesica praska za pecivo
1 casa iseckanih oraha
1/2 case ulja
2 case brasna
1 casa vode
1 casa secera
1 kasika kakaoa
3 kasike pekmeza
*casa- od jogurta, kiselog mleka

Priprema jela:
Sve navedene sastojke dobri izmutiti u vecem sudu, pa sipati u podmazan i pobrasnjen pleh i ispeci na umerenoj temperaturi.

Kolac po zelji mozete preliti glazurom od cokolade.

Prijatno

< Poruku je uredio buhla -- 15.2.2010 12:59:54 >


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

Poslednji tekstovi

article-img