cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Postovi i posna jela

  
clock-img

29.12.2018, 18:06

clock-img

Ana RR

pencil-img

34311

Oldži, cimet sigurno neću staviti jer ga mama ne voli. Meni je ovo posna torta sa orasima user posted image reforma je nešto drugo, jbg. Nema to veze sa originalom.

< Poruku je uredio Ana RR -- 29.12.2018 18:08:42 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

29.12.2018, 18:13

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

E, cimet ni pod razno!
Nego, baba je stavljala u reform i kafu tako da ako vam treba recept samo se javite da se ne pročuje user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

29.12.2018, 18:40

clock-img

Ana RR

pencil-img

34311

Dogovoreno user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.01.2019, 21:05

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ana, javi kako ti se dopada! Meni je ukus odlican. Mada sam u poslednje vreme pravila posnu grilijaz, i ta je odlicna. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

04.01.2019, 23:07

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Ja sam ovu pravila, super je.
Torbice, daj link i za tu!

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

05.01.2019, 15:48

clock-img

Ana RR

pencil-img

34311

Torbi, ja ne volim orahe tako da nisam merodavna ali muž se raspametio user posted image pojeo je pola torte sam. Mami se isto jako dopala ali oni svi vole orahe pa im je super.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

19.01.2019, 19:33

clock-img

Torbica

pencil-img

8283


IZVORNA PORUKA: Rosita

Ja sam ovu pravila, super je.
Torbice, daj link i za tu!



user posted image
https://www.coolinarika.com/recept/grilijaz-torta-posna/
Odlicna! Ima u komentarima da se umesto sto se oba margarina (ja ne koristim, koristim sojin maslac) otope sa alvom, jedan umuti penasto i doda, tako pravim. I u korama smanjim secer da ne bude orasnica. Prilagodi kako volite.

Anci, bas se radujem!!!
Ljubim vas

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

21.11.2019, 19:50

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Postim bozicni post svake godine pa tako i ove,  ima li ko jos da da neku ideju za dorucak rucak i veceru na vodi😊

clock-img

21.11.2019, 20:09

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Nisam ni znala za ovu temu, odlicni predlozi!

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

24.11.2019, 14:14

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Posni mafini na vodi

Potrebni su vam 300gr ovsenih pahuljica, 2 velike rendane jabuke, 2 pomorandže iseckane na komadiće, 2 izgnječene banane, 8 suvih šljiva (bez koštica i iseckanih), 2 male rendane šargarepe i 3-4 kašike šečćera (ili 5 kašika meda).

Pahuljice i voće izmešajte zajedno u jednoj činiji. Zatim dodajte i rendanu šargarepu i šećer. Promešajte. Ako vam je smesa suva, dodajte malo vode ili soka od jabuke ili pomorandže.

U sve ovo možete dodati i recimo semenke suncokreta, susama ili kokosovo brašno.

Smesu ubacite u kalup za mafin, stavite u rernu i pecite na 200 stepeni oko 30-45 minuta.

clock-img

24.11.2019, 14:31

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Beli pasulj na vodi

Potrebno je:
1/2 kg belog pasulja,
250 g crnog luka,
1 šargarepa,
1 suva paprika,
2 kašike brašna,
aleva paprika,
so.
Priprema:
Uveče potopiti pasulj u vodu da prenoći.
Sutradan ga ocediti, naliti drugom vodom i staviti da provri.
Ponovo ga ocediti i naliti vodom koliko da ogrezne.
Dodati seckani luk, šargarepu, suvu papriku i kuvati dok se pasulj dobro ne raskuva.
Brašno razmutiti u malo vode, dodati malo aleve paprike, pa sve to umešati u pasulj koji vri, dodati soli po ukusu i izmaći jelo sa vatre, kuvati na laganoj vatri 4-5h.

clock-img

24.11.2019, 15:08

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Punjene paprike sa celerom

Sastojci:

glavica korena celera
4 šargarepe
5 glavica crnog luka
150 g sojinih ljuspica
4 krompira
20 suvih paprika
200 g pirinča
so, biber
aleva paprika
ulje
brašno

Priprema:

Iseckajte luk, a celer, šargarepu i krompir izrendajte na krupnije rende. Soju potopite u vrelu vodu. Na vrelom ulju propržite luk, dodajte povrće ovim redom: prvo celer, pa šargarepu, krompir i na kraju soju.

Promešajte, pa dodajte ispran pirinač, sipajte vrlo malo vode, začinite i malo krčkajte. Kad nabubri pirinač i upije vodu, umešajte i malo brašna kako bi vezalo smesu. Punite paprike. Sipajte vodu, kuvajte malo kad provre, pa ih stavite u rernu da se zapeku.

clock-img

24.11.2019, 18:39

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

Vau!Kakvo osvezenje sa receptima.Kod nas se stalno vrti isto,recepti prepisani i bice isprobani cim pre.user posted image

clock-img

26.11.2019, 17:17

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Bice tu jos recepata 😊 samo da imam malo vise vremena da pisem

clock-img

26.11.2019, 17:33

clock-img

bubulence

pencil-img

13679



IZVORNA PORUKA: mama ivane

Postim bozicni post svake godine pa tako i ove,  ima li ko jos da da neku ideju za dorucak rucak i veceru na vodi😊




Uh, ja ne poatim od kada sam se udala. Do tada sam redovno drzala Bozicni i Uskrsnji post. Dorucak i vecera su mi bili najtezi. Uglavnom sam vrtela u krug dzem i caj, palentu na vodi uz neko voce (kao za bebu), pita sa prazilukom, pita sa krompirom, prazan burek, tunjevina... Nije neki izbor. Sto se tice rucka tu bas ima svasta... Ribu obozavam pa sam je cesto spremala, razna testa, prebranac, krem corbe... Ima svasta

clock-img

26.11.2019, 17:34

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

Mama ivane, odlicni predlozi!

clock-img

26.11.2019, 18:04

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Bubulence, ja drzim bozicni post od kako sam prvi put ostala trudna i pricescujem obaveznoi decu 

clock-img

27.11.2019, 00:20

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

Ivana,samo ti ubacuj recepte,ja cekam sa sveskom ispred ekranauser posted image

clock-img

27.11.2019, 15:31

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902



IZVORNA PORUKA: NevenaAleksejmom

Ivana,samo ti ubacuj recepte,ja cekam sa sveskom ispred ekranauser posted image




😄bice , bice 😁

clock-img

28.11.2019, 01:02

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

Ako neko ima recept za ribu,konkretno pastrmku pisite.
Planiram sutra sa ribom da probam,inae je ne volim,retko kad je spremam (samo za det i muza) ali resila sam da se hranim zdravo,rece mi nutricionista mora 280gr bele ribeuser posted image

clock-img

28.11.2019, 13:50

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Jedan vrlo zanimljiv recept na vodi


Musaka od pšenice i suvih šljiva

800 g krompira,
200 g pšenice,
80 g suvih šljiva,
20 g oraha,
4 kašike paradajz pirea,
pola kašike ruzmarina.

Krompir isecite na tanke kolutove, pšenicu skuvajte a suve šljive malo obarite. U vatrostalnu činiju ređajte prvo krompir, sitno seckane suve šljive, a zatim pšenicu pomešanu sa orasima. Paradajz pire razblažiti sa bujonom od povrća i time prelijte musaku. Pospite je ruzmarinom i pecite 45 minuta na 200 stepeni.

clock-img

28.11.2019, 13:56

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem

250 g svežeg crvenog pasulja,
750 ml bujona od povrća,
100 g crnog luka,
450 g pirinča,
250 ml crnog vina,
8 komada svežeg paradajza,
3 čena belog luka,
kašika svežeg peršuna.

Pasulj skuvajte sa bujonom od povrća. Ispecite seckani crni luk u teflonskom tiganju. Dodajte pirinač, propržite pa dolijte vino. Kada pirinač upije vino, dolijte bujon i kuvajte 15–20 minuta. Pri kraju kuvanja dodajte beli luk i začine. Svakom paradajzu odsecite vrh, operite ga i iscedite. Izvadite sredinu, usitnite je i dodajte u pripremljen rižoto i pasulj. Svaki paradajz posolite i napunite nadevom. Poklopite vrhovima paradajza, poređajte u vatrostalnu posudu i pecite oko 30 minuta.

clock-img

28.11.2019, 14:02

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Pecena garnirana pastrmka
Sastojci:

5-6 pastrmki
1 glavica belog luka
1 čaša belog vina
1 čaša maslinovog ulja
malo bosiljka
malo ruzmarina
začin
so
limun

Priprema:

Pastrmke očistiti, oprati, i zarezati pa posoliti. U činiju iseckati, beli luk, dodati malo soli, malo vegete, bosiljka, ruzmarina, ulja i vina.

Dodati ribu i ostaviti pola sata, da odstoji, zatim sve to isipati u tepsiju, narezati limun i dodati ribi.

Pokriti aluminijumskom folijom i peći pola sata. Nakon toga, skloniti foliju i peći još pola sata. Ako je potrebno još malo, toliko da dobije lepu žućkastu koricu.

clock-img

29.11.2019, 09:30

clock-img

Ana RR

pencil-img

34311

Posna štrudla

6dl čaja od kamilice (može i neki drugi, ja npr mrzim kamilicu i ne koristim je) skuvati malo više, ako zatreba
6 kašika šećera
1 kvasac
3oo ml ulja
pola kašičice soli
1 vanilin šećer
malo rendane kore limuna ili narandže (ako imate neprskane)
1 kg brašna

Skuvati čaj, odvojiti malo pa u taj deo razmutiti kvasac sa kašikom šećera i kašikom brašna i ostaviti da nadođe.

Pomešati sve sastojke i zamesiti meko testo, prekriti i ostaviti da nadolazi. Kada je nadošlo podeliti ga na 4 jufke.

Svaku jufku razvući u pravougaonik i filovati filom po želji. Može se koristiti i fil za posnu reformu ili klasičan posni fil (mak, orasi, lešnici, vrela voda ili čaj, šećer)

Fil za posnu reformu:

300 gr mlevenih oraha
250 gr šecera
1 kesica vanil šecera
100 ml vode
100 gr crne čokolade za mešenje
250 gr margarin

U šerpicu staviti šecer i vanilin šećer, preliti ga šoljicom vode, pa na vatri zagrejati do ključanja. Kade se šećer otopi, skloniti sa vatre, pa odmah dodati mlevene orahe i čokoladu izlomljenu na manje komade. Sve lepo promešati da se sastojci ravnomerno sjedine. Posebno umutiti penasto margarin, pa spojiti sa prohlađenim orasima.

Testo za štrudlu je mnogo lepo, može se koristiti i uz mrsni fil.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

29.11.2019, 15:16

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Super recepti , hvala nisam imala ni jedan recept za posnu strudlu, Hvala Ana