cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Postovi i posna jela

  
clock-img

27.11.2014, 09:28

clock-img

branki*

pencil-img

20828

hvala,torbi za ovouser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

27.11.2014, 11:48

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ljubim!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

27.11.2014, 13:06

clock-img

World

pencil-img

4234

Torbice, imas li kakav recept za neki 'pristojan' kolac ili tortu, ali bez margarina?

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

04.12.2014, 14:32

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Kako da ovaj recept prilagodim da bude postan: link
Da samo izbacim jaja user posted image

_____________________________




clock-img

04.12.2014, 14:51

clock-img

World

pencil-img

4234

Ne moras stavljati jaje uopste, a ako ti bude pretvrdo mozes dodati malo soka od narandze recimo..

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

07.12.2014, 13:28

clock-img

dunja RR

pencil-img

30391


IZVORNA PORUKA: Modessty RR

bratzz ma nema problema!
Što se pasulja tiče, na žalost ne mogu ti reći tačne mere
Ali recimo ovako:
Skuvati 500g pasulja. U posebnoj posudi propržiti sitno seckan crni luk, recimo 4 veće glavice. U dubljoj tepsiji ili vatrostalnoj posudi izmešati procedjeni kuvani pasulj, propržen luka i oko 200 - 300g seckanih oraha. Sve to izmešati, posoliti i naliti sa malo vode i staviti u rernu na 250 stepeni. Pre nego što se sasvim zapeče zapržiti sa malo ulja, brašna i aleve paprike.
Valjda nije konfuzno?!

Nemoj da te brine što će pasulj dobiti taaamnu boju. To je zbog oraha. Ako ne voliš zaprške može i bez nje. Orasi i velika količina crnog luka mu baš daje šmek.



Ovo mi zvuči zanimljivo. Koliko shvatam, to je ustvari prebranac sa ukusom oraha, jel? Sada sam uzela da pravim običan prebranac, ali sledeći put bih mogla ovo ...


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

07.12.2014, 13:31

clock-img

dunja RR

pencil-img

30391


IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Specijalno za Verolinu i naravno za ostaleuser posted image

Reforma torta
za kore:
250 g smlacenog meda
250 g secera
2 solje kisele vode
300 g mlevenih oraha
2 soljice ulja
24 kasike brasna
kasicica sode bikarbone

za fil:
10 kasika secera
pola case vode
200 g cokolade
kasika brasna

Sastojke za kore dobro izmesati, pa oklagijom na radnoj povrsini posutoj brasnoj razvuci 4-5 kora. Koru uviti oko oklagije, pa je nabacati na poledjinu nauljenog i brasnom posutog pleha i peci uz nadzor na umerenoj temperaturi. 10 kasika secera prokuvati sa pola case vode, dodati cokoladu i brasno, pa kuvati dokad se cokolada istopi. Ohladiti i nafilovati kore, filom takodje namazati celu tortu. Tortu ukrasiti struganom cokoladom koja se priprema na sledeci nacin: na pari istopiti 100 g crne cokolade ya kuvanje sa kasicicom margarina, pa je izliti na mermernu plocu ili emajlirani posluzavnik. kada se cokolada stegne strugati je ostrim nozem kako bi se dobile nejednake strugotine pogodne za ukrasavanje torte.



Jel ovo standardan recept za reform? Jel ona uvek posna?


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

07.12.2014, 13:42

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

nije to pravi recept za reformu, ona se inace pravi sa jajima, nije posna u originalnom receptuuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

07.12.2014, 14:24

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

IZVORNA PORUKA: World

Torbice, imas li kakav recept za neki ''''''''pristojan'''''''' kolac ili tortu, ali bez margarina?



Tek sad vidim pitanje, evo jedan od mojih najdrazih
http://www.ringeraja.rs/c-kuhinja/recepti/najbolji-medin-crnac_707.html Umesto fruktoze stavi secer, znam da ne voles!

http://www.ringeraja.rs/c-kuhinja/recepti/posni-zerbo_677.html

http://www.ringeraja.rs/c-kuhinja/recepti/neverovatno-mekana-strudla-na-vodi_915.html

http://www.ringeraja.rs/c-kuhinja/recepti/slatke-posne-kiflice-na-vodi_793.html

http://www.ringeraja.rs/c-kuhinja/recepti/posna-lenja-pita_753.html

< Poruku je uredio Torbica -- 7.12.2014 14:34:25 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

05.01.2015, 21:51

clock-img

Anoniman

Zenske sad jedno pitanje, ali m stao mozak :( je li margarin stoni dijamant postan ?user posted image

clock-img

05.01.2015, 22:14

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

imas onaj posni, cini mi se da je dijamantov u sivo srebrnom pakovanju. pise lepo posni margarin

clock-img

24.02.2015, 15:28

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Muz posti ceo post , tako da svaki recept i ideja za rucak mi zlata vrediuser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

13.12.2015, 17:17

clock-img

nata11

pencil-img

9214

U sastavu car na dara stoji :prah sa redukovanim sadrzajem kako masalaca - pretpostavljam to nije posno?

_____________________________




clock-img

13.12.2015, 17:25

clock-img

dunja RR

pencil-img

30391

Nato, ja mislim da je kakao maslac postan

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

13.12.2015, 19:17

clock-img

milicicak

pencil-img

7337

Nato, kakao maslac je postan. Kao i puter od kikirikija.

clock-img

13.12.2015, 20:04

clock-img

nata11

pencil-img

9214

Aha ok, hvala na pomoci.

_____________________________




clock-img

10.03.2016, 19:23

clock-img

aleksandrici

pencil-img

473

Može biti posan ako je bez mesa.Pasulj oprati i naliti vodom.Kad provri izbaciti prvu vodu,dodati iseckan crni luk i kašiku ulja da bi se brže skuvao.Brzo se kuva i kad paslju uveče potopimo u vodu.On nabubri.Dodati ostale zaćine po želji.Pasulj je gotov kad čorba od pasulja pobeli.Napraviti zapršku od ulja i brašna,naliti čorbom od pasulja ,mešati 1-2 i ubaciti u šerpu sa pasulje.Kuvati još 5 minuta na laganoj vatri uz povremeno mešanje.Uživati u divnom ukusu.Prijatno.Pasulj je uzvrstan kad dodate majčinu dušicu i malo nane,lovorov list...

clock-img

10.03.2016, 19:27

clock-img

aleksandrici

pencil-img

473

Setila se u trenutku krem supe od duleka.Vrlo je zdrava i puna vitamina.Brzo se sprema.Na maslinovom ulju dodam iseckanu glavicu crnog luka.Kad postane staklast dodati isečenu šargarepu,celer,krompir,malo pirinča i dulek.Naliti vodom i skuvati povrće.Dodati začine po želji,pobiberiti,posoliti,dodati lovorov list.Kad je skuvano izvaditi lovorov list i izmiksati povrće štapnim mikserom.Uživati u krem supi.Prijatno.

clock-img

10.03.2016, 21:35

clock-img

Sladja 29

pencil-img

109

ko moze i ko hoce veoma je lepo i zbog zdravlja i zbog vere da se posti....ja iako imam zdravstvenih problema pa moram da uzimam lekove rado kada je post ja postim....naravno kako ne bih mogla da izdrzim ceo post ja postim nedeljuuser posted image dana

clock-img

14.03.2016, 12:55

clock-img

jocajaca

pencil-img

404

Da vam poželim blagosloven početak Vaskršnjeg posta I da pitam ima li ko kakav dobar I isproban recept za posne namaze na void?
Najteže mi je smisliti ovo za doručak. Obično doručkujemo pekmez I hljeb ali bi voljela I nešto slano da smislim.
Hvala

clock-img

14.03.2016, 13:00

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ja postim samo kada su oni veliki praznici,jednom ili dva puta sam postila ceo uskršnji i božićni post,ali to ne radim odavno,pored dece i spremanja za njih uvek se prevarimuser posted image i moja sveki počela da posti ali ona će postiti samo ovu nedelju

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

14.03.2016, 13:07

clock-img

aleksandrici

pencil-img

473

Ima,posni namaz sa kikirikijem,imam na svom blogu Šaljiva kuhinja,ili na google,predobar je,pravila sam ga više puta i odličan je.Naravno ,ako volite kikiriki !Inače postim,svakog petka,na Badnje veče i jednu nedelju pred Uskrs i tad se pričestim .Srećan početak Basršnjeg posta !

clock-img

14.03.2016, 14:09

clock-img

jocajaca

pencil-img

404

Pronašla sam!
Hvala ti puno svi obožavamo kikiriki.
Blog ti je odličan!!!!!user posted image user posted image user posted image

clock-img

14.03.2016, 14:53

clock-img

World

pencil-img

4234

Imas namaz od avokada, susama, mozes slatki napraviti od orasastih plus cokolada itd.

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

14.03.2016, 15:51

clock-img

jocajaca

pencil-img

404

Pronašla sam puno nekakvih recepata I to većina raw food ima za ovo što ja tražim. Ali skontala sam da se može praviti million nekakvih kombinacija samo treba malo mašte. U svakom slučaju hvala vam.