cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Brza krempita

  
clock-img

15.02.2010, 22:17

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Poređati kekse tipa Petit beurre (mada mogu i drugi, deblji) po dnu tepsije.
Skuvati fil: U malo mleka razmutiti 8 kašika brašna, 12 kašika šećera, 4 žumanca i 1 vanilin šećer. U to dodati litru mleka i skuvati kao puding. Preliti preko keksa, od gore poređati još jedan sloj keksa. (Raditi dok je fil topao)
Šlag: Umutiti 4 belanca. 12 kašika šećera preliti sa malo vode samo da ovlaži šećer, skuvati da se malo zgusne. Sipati vrelo u umućena belanca i mutiti još koji minut da se ohladi (počeće da se prave lepe šare od mixera). Premazati preko keksa.

clock-img

15.02.2010, 22:19

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ja sam ovo pravila od gotovog pudinga i bez slaga-jos je brzeuser posted image Samo sam stavljala nekoliko reda keksa i manji sloj fila.
A ovaj slag od belanaca nikako ne umem da napravimuser posted image


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

15.02.2010, 22:23

clock-img

Verus

pencil-img

11942

user posted image hvala lilly!!!  Da pitam: kad se stavi fil, jer se mogu npr. naseckati jagode? pa onda ostalo odgore?  Ili bi bilo previse "mokro"?

clock-img

15.02.2010, 22:23

clock-img

Anoniman

ni meni nikako da upse taj šlag od belanaca, izgleda ih ne ulupam dobro...........user posted image
inače, recept je odličan----lagan , brz i ukusan ! user posted image
idealna varijanta leti npr. da se ne smaram oko šporeta ...user posted image

clock-img

15.02.2010, 22:25

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

IZVORNA PORUKA: Verus RR

user posted image hvala lilly!!!  Da pitam: kad se stavi fil, jer se mogu npr. naseckati jagode? pa onda ostalo odgore?  Ili bi bilo previse "mokro"?


Mozes jagode na keks da stavis pa preko fil,taman da keks lepo upije sok od jagoda i omekne.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

15.02.2010, 22:27

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ja nisam nikad taj slag ni probala da pravim....bolje mi je da sad ni ne pokusavamuser posted image   super, moram probati uskoro, bas sam zeljna tako neceg laganog...tacno kaliopi, bas idealno za letnje vreme

clock-img

15.02.2010, 22:27

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Može komotno voće. Krem skuvaš da baš bude gust i nema nikakvih problema.
A  za šlag, nije mi jasno kako ne uspe user posted image Umutite belanca da budu čvrsta i onda polako dodajete taj sirup i svo vreme mutite, i kada dodate sav sirup mutite još koji min. da se ohladi

clock-img

15.02.2010, 22:28

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: gagana83

IZVORNA PORUKA: Verus RR

user posted image hvala lilly!!!  Da pitam: kad se stavi fil, jer se mogu npr. naseckati jagode? pa onda ostalo odgore?  Ili bi bilo previse "mokro"?


Mozes jagode na keks da stavis pa preko fil,taman da keks lepo upije sok od jagoda i omekne.


Ja bih pre stavila sloj fila preko keksa pa sloj voća pa sloj keksa, jer fil ustvari poveže te kekse u "koru"

< Poruku je uredio Lilly RR -- 15.2.2010 22:31:05 >

clock-img

15.02.2010, 22:30

clock-img

Verus

pencil-img

11942

dobro, tako cu, sigurno ne moze biti lose sa vocem....

clock-img

15.02.2010, 22:33

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Može komotno voće. Krem skuvaš da baš bude gust i nema nikakvih problema.
A  za šlag, nije mi jasno kako ne uspe user posted image Umutite belanca da budu čvrsta i onda polako dodajete taj sirup i svo vreme mutite, i kada dodate sav sirup mutite još koji min. da se ohladi



ma mutim ja draga , veruj mi ...user posted image user posted image user posted image
jednom mora uspeti...user posted image

clock-img

15.02.2010, 22:34

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

IZVORNA PORUKA: kaliopi

IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Može komotno voće. Krem skuvaš da baš bude gust i nema nikakvih problema.
A  za šlag, nije mi jasno kako ne uspe user posted image Umutite belanca da budu čvrsta i onda polako dodajete taj sirup i svo vreme mutite, i kada dodate sav sirup mutite još koji min. da se ohladi



ma mutim ja draga , veruj mi ...user posted image user posted image user posted image
jednom mora uspeti...user posted image


user posted image user posted image user posted image


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

15.02.2010, 22:36

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Ccc Kaliopi, imaš temu o mućenju user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.02.2010, 22:37

clock-img

Verus

pencil-img

11942

kaliopiuser posted image ludice...

Lilly-probacu slag-jel to onaj sto onako bude, ne bele boje, nego smedje?  Kao uprzen serbet?  Jaoj ako je to, mama pravi takav i bas volim to-a on lepo ide sa keksom i sa plazma keksom....sad cu da umrem koliko mi se to jedeuser posted image

clock-img

15.02.2010, 22:39

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Ccc Kaliopi, imaš temu o mućenju user posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.02.2010, 22:41

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Ne bude braon nego baš beo pa onako gust od tog šerbeta, mljac! Ovde se šerbet ne karamelizuje, već samo zgusne u sirup. Taj braon je onaj što se zapeče u rerni. 

clock-img

11.08.2011, 12:41

clock-img

Anoniman

Evo moje krempite od danas user posted image

Za koru
• 6 jaja
• 6 kašika šećera
• 6 kašika ulja
• 6 kašika vruće vode
• 6 kašika brašna
• pola kesice praška za pecivo

Sastojci za fil:
• 4 kesice pudinga od vanile
• 2oo ml vode
• 12 kašika šećera
• 3 vanilin šećera
• 600 ml vode
• 6 belanaca
• čokolada u prahu za dekoraciju

Priprema:
6 žumanaca umutiti sa 6 kašika šećera,pa dodati 6 kašika ulja,6 kašika vruće vode,6 kašika brašna i pola praška za pecivo.
Peći biskvit u četvrtastoj tepsiji na 200 stepeni 15 minuta.
Ohlađen biskvit preseći na pola da se dobiju dve kore.

Fil:
4 kesice pudinga od vanile razmutiti sa 200 ml vode,dodati 12 kašika šećera i 1 vanilin šećer.
600 ml vode staviti da provri,dodavati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne.
Ohladiti puding.
6 belanaca umutiti u čvrst sneg i dodati 2 kesice vanilin šećera.
U ohlađen puding varjačom umešati belanca kašiku po kašiku.
Na jedan deo kore sipati fil,prekriti drugom korom i posuti prah šećerom i čokoladom u prahu.
Uživjte,Prijatno!

clock-img

11.08.2011, 13:01

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

jaoooooooo Maro , kad vidim ovako dugacak recept, ni neprocitam ga jer sam ubedjena da nebi umela da ga napravim user posted image user posted image user posted image , mada bi mogla malo te krempite user posted image user posted image

clock-img

13.08.2011, 12:30

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

Pravila jutros ovu od Lilly, kazu da je mmmmmmm user posted image . Ja sam na poslu pa nisam jos probala. Extra je lako za napraviti.

clock-img

13.08.2011, 12:32

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

user posted image user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

12.12.2011, 09:13

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

Patišpan:
7 žumanaca
7 kašika šećera
3 kašike ulja
2 kašike vode
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo

Fil:
7 belanaca
15 kašika šećera
4 pudinga od vanile
1.200 ml. mleka

Za patišpan umutiti sve sastojke i peći dok ne porumeni na 200 stepeni.

Fil: Umutiti 7 belanca u čvrst sneg i postepeno dodavati 15 kašika šećera, dok se dobro ne umuti. Skuvati 4 pudinga od vanile u 1.200 ml mleka. Kada se puding skuva vruće sipati u sneg od belanaca uz neprestano mešanje mikserom. Vruće sipati preko patišpana, koji ste prethodno stavili u kalup ili dublji pleh.

Ohladiti na sobnoj temperaturi, a posle kolač staviti u frižider!

To je cela filozofija.A sto je ukusno..bolje da cutim...
user posted image

ovo sam pravila prekjuce i bilo je do juce....smazali smo je...



_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

12.12.2011, 09:25

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Izvinjavam seuser posted image

Lilly ako mozes obrisi temu sto sam otvorila.Sorry

clock-img

12.12.2011, 09:27

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Obrisaću je user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

03.02.2013, 18:09

clock-img

caca81

pencil-img

642

Mmmm, isprobala sam ovu krempitu po receptu SUPER MAME, samo sam još šlag stavila odozgo. Preukusna je.

clock-img

06.07.2020, 14:52

clock-img

branki*

pencil-img

20828



user posted image
Super je ispala, a pravi se za tili cas. 

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

06.07.2020, 16:30

clock-img

flamingos

pencil-img

25438

Bravo Branki.❤