IZVORNA PORUKA: LillyT
.... tamo gde mi je dobro i lepo, tamo je moje mesto. ....
Mislim da se oko ovoga svi slazemo. S' tim sto je meni u Bg-u dobro i lepo. I suprug i ja imamo sjajne i odlicno placene poslove, svoj stan itd. Oboje smo rodjeni u Bg-u tako da su nam ovde svi. Trenutno, ne znam sta bi nam negde drugde mogli ponuditi, a da je bolje. Kazem trenutno, jer nikada ne znas sta nosi sutra.
Bilo bi mi veoma tesko da se preselim u drugi grad. Prvo, volela bih da mi deca odrastu u Bg-u. Drugo, ne mislim da je moj posao manje vazan od suprugovog.
IZVORNA PORUKA: LillyT
....Od svih mojih bg drugarica jedino je JEDNA otisla od roditelja kada se zaposlila i pri tome nije imala neku ludilo platu. ....To je neka cudna povezanost, mozda bolje receno zavisnost. ..... Zato vecina na to i tragicno gleda, nema ko da cisti iza njih.
Ja prva ne bih otisla od roditelja da je trebalo da zivim sama. Jednostavno, ne volim da se vratim u praznu kucu pa makar samo da spavam. Prosto ne vidim zasto postupati po nekom obrascu ako ti ne odgovara? Cim smo se suprug (tada decko) i ja zaposlili, poceli smo da zivimo zajedno. Da nisam imala decka, a da sam imala drugaricu ili druga koji bi hteli slicno, preselila bih se i zivela sa njima jer ne volim da zivim sa roditeljima, ali ne po svaku cenu. Ali sama....pa verovatno se dugo ne bih odlucila na taj korak. Nikada mi ni na kraj pameti nije bilo da je razlog sto ljudi zive sa roditeljima to sto vole da se cisti iza njih. Ja za to imam zenu koja cisti stan, ne mamu. Mislim da to nije lepo reci.
I sada mi puno znaci sto su i suprugovi i moji roditelji blizu. I kao veoma malog, Igora sam ostavljala njima i to mi je mnogo znacilo. A znam da to mnogo nedostaje mojim prijateljima koji zive u inostranstvu.
Poenta je izvagati sve i prema
licnim afinitetima odreagovati, a ne prema (ne)ocekivanim obrascima ponasanja.