writing-img

Vitamini, folna kiselina

clock-img

08.06.2008, 15:51

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Uzimate li neke vitamine i folnu kiselinu?
Imate li problema sa tim?

Meni su neke određene tablete sa folnom kiselinom još potencirale jutarnju mučninu user posted image . Čim sam prestala sa uzimanjem i prešla na druge je bilo malkice bolje.

clock-img

08.06.2008, 21:08

clock-img

Lanica

pencil-img

23

Nisam nikad imala problema sa uzimanjem folne kiseline a uzimala sam je 0,4 mg dnevno.

clock-img

09.06.2008, 13:58

clock-img

Adri

pencil-img

14

Koje sve vitamine treba uzimati u trudnoci? Mlada sam i neiskusna...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.06.2008, 14:44

clock-img

Anoniman

Ja sam uzimala samo Prenatal - to je komplex vitamina i minerala neophodan trudnicama.

clock-img

09.06.2008, 15:03

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Adri, ja sam uzimala prvo samo folnu kiselinu (još pre zatrudnjivanja i neko vreme u trudnoći), a onda sam prešla na tablete, koje su sadržavale folnu + druge vitamine i minerale.

U zadnjim nedeljama trudnoće sam morala uzimati i gvožđe, ali ništa na svoju ruku, nego na preporuku lekara.

clock-img

10.06.2008, 14:31

clock-img

Anoniman

Naravno, sve na preporuku lekara.

clock-img

10.06.2008, 18:35

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Ja sam uzimala folnu kiselinu pre zaceca dva meseca,i posle zaceca tri meseca u kombinaciji sa tocopherolom{vitamin e},pa je pauza napravljena dok beba nije ozivela i po preporuci lekara sad uzimam mamavit.user posted image

clock-img

04.08.2008, 10:47

clock-img

AleksandraDj

pencil-img

110

Ja jos uvek uzimam folnu kiselinu 5mg dnevno, sve ostale lekove su mi izbacili i nikakve mi vitamine nisu naknadno dali. Nego ja imam problem sa uzimanjem i limuna,pomorandzi i grejpa, stravicnu mi kiselinu stvaraju, a ne znam da li smem da uzmam neki multivitamin (sumeci) jel neko to uzimao od vas. Moji doktori su sada na odmoru(pa nemam koga da pitam), a ovo vreme je stravicno, bas mislim da mi treba neki vitamin da se malo oporavim.

clock-img

04.08.2008, 11:27

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Smes da uzimas sve vitamine,ja pored mamavit uzimam multivitamin sumeci od 9 vitamina to mi odgovara,pijem ga kao sok,pa ti ne jedes voce moras da unosis dnevno potrbnu kolicinu vitamaina zbog bebe.user posted image

clock-img

04.08.2008, 12:35

clock-img

AleksandraDj

pencil-img

110

Nije da nejedem voce, jedem lubenicu,dinje, grozdje, breskvice ali limun i slicno voce jednostavno nece kod mene..user posted image Hvala za savet, bas cu danas da prosetam do apoteke da vidim neke sumece.. Pozdrav!

clock-img

14.01.2009, 01:06

clock-img

kumara

pencil-img

1426

Meni je dr danas rekao da uzimam folan i vitamin B6 do 12. nedelje, za sada.

clock-img

14.01.2009, 01:31

clock-img

Milica#n

pencil-img

35

I ja sam danas pocela da pijem folnu kiselinu, u prvoj trudnoci sam pila folnu kiselinu do 12 nedelje pa zatim PRENATAL i pred kraj gvozdje, uzimala sam povremeno i magnezijum 500 jer sam imala grceve u nogama.

clock-img

16.01.2009, 12:56

clock-img

sonja999s

pencil-img

271

ja nisam pila nista. tek sam u 32 nedelji dobila Mamavit i pila sam gvozdje negde oko 5 meseca i to je to

clock-img

16.01.2009, 13:02

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Ja sam isto uzimala Folan prva tri meseca, ako se dobro secam, a onda sam prešla na MAMAVIT. Mislim da su MAMAVIT, a to su mi rekli i mnooogiii lekari, najbolje tablete tog tipa kod nas. Gvožđe mi nije trebalo jer mi je krvna slika bila, hvala Bogu, odlična, a u drugoj temi sam pisala zašto nisam uzimala Mg, Ca...(mislim da je u temi Bolovi u nogama bilo reči o tome)

clock-img

16.01.2009, 13:34

clock-img

BINCE

pencil-img

455

ja samo sada pijem FOLIC plus....tj.folna kiselina 3 puta na dan po jednu tabletu...ne na gladan stomak..hehuser posted image user posted image user posted image

clock-img

16.01.2009, 18:12

clock-img

Natasha5

pencil-img

9

Jao ja sam mnogo zabrinuta.Pila sam folnu kiselinu do 12 nedelje i b kompleks.Ali sad mi doktor nista ni je dao a citam da treba da unasam neke vitamine mislim tablete a ne smem da uzimam na svoju ruku sta da radim?da odem kod drugi doktor.Jedem voce ali ne znam dali  je dovoljno?

clock-img

16.01.2009, 18:41

clock-img

Anoniman

Ne treba da menjaš lekara. Ako misliš na MAMAVIT i sl, jednostavno na sledećoj kontroli pitaj lekara zašto ti nije rekao da to piješ kada si od ostalih trudnica čula da to piju? Isto se i meni desilo, i ja sam bila pitala, i dr mi je onda rekla "Pa pij ako hoćeš".

clock-img

16.01.2009, 18:44

clock-img

gracija

pencil-img

615

Natasha,bez brige.Ja sam pila samo folan do 12-13 nedelje i nista vise.Jela sam puno voca i povrca i krvna slika mi je bila ok.
Posto mi moj doca nije propisao nikakve vitamine,ja sam u sedmom mjesecu,na svoju ruku uzela "HIPP natal" za trudnice i to svako jutro popijem po 20ml.Evo sad sam u 9 mjesecu,nalazi su mi ok.
Ne znam u kojem si mjesecu,ali taj HIPP natal,mozes slobodno uzeti jer ti nece naskoditi...

clock-img

17.01.2009, 00:15

clock-img

kumara

pencil-img

1426

Natasha, ne brini, samo pitaj dr i bice ok. Evo i ja sad razmisljam, meni je dr rekao 1 Folan dnevno, a Bince pije 3 dnevno. To izgleda zavisi od zene do zene, a i od dr do dr. Ne se grizi, se ke bide ubo! (valjda sam dobro napisala! user posted image )

clock-img

17.01.2009, 01:39

clock-img

stella

pencil-img

414

Sa 2 mjuser posted image pocela piti folacin,1x dnevno,a posle nastavila prenatal vitamine za user posted image  
Ja sam ih pocela na svoju ruku a na kontroli mi je dr rekla da sam dobro postupila.

H A N A 26.09.2007

clock-img

08.02.2009, 14:23

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: guppy RR

Uzimate li neke vitamine i folnu kiselinu?
Imate li problema sa tim?

Od početka trudnoće uzimam folnu kiselinu u kombinaciji sa gvožđem. Kada sam ušla u 4. mesec, uključen mi je Oligovit 2x dnevno, i pored toga Fluorogal tabletice za cuckanje, za zubiće. Kada me mučila nesanica i stres, pitala sam da li smem da uzimam neku tabletu za umirenje, ginek. je jasno odbila takve predloge i uključila mi B vitamin + čaj od lipeuser posted image
A što se tiče problema u vezi sa uzimanjem vitamina, sem crne stolice od folne kiseline (user posted image ) , nemam drugih problema.

clock-img

08.02.2009, 18:10

clock-img

MALECKA

pencil-img

17

ja pijem folan preventivno i cekam user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.02.2009, 01:10

clock-img

kumara

pencil-img

1426

IZVORNA PORUKA: eugenija
A što se tiče problema u vezi sa uzimanjem vitamina, sem crne stolice od folne kiseline (user posted image ) , nemam drugih problema.

Nisam znala da stolica bude crna od folne kiseline. Ja taj problem nisam imala. user posted image

clock-img

09.02.2009, 11:53

clock-img

Vesna 1975

pencil-img

91

Crna stolica nikako nije od folne kiseline nego od gvozdja.

clock-img

09.02.2009, 18:02

clock-img

kumara

pencil-img

1426

E onda razumem. Jao boze kako ja nemam pojma o tim stvarima!!! user posted image