IZVORNA PORUKA: Nedja
Oko mene laznih ljudi vise nema, odavno. Tj, otkako sam se udala, isfiltrirala sam prijatelje, kroz najsitnije mrezice, jer sam znala da kad beba dodje necu imati vremena za sve, i zelela sam to vreme da provedem sa onima koji su mi iskreni i pravi prijatelji. Najurila sam sve koji su bili foliranti. Ranije mi nisu mnogo smetali, bila sam neozbiljna, i bilo me bas briga, ali oduvek sam znala ko su mi pravi prijatelji.
Sada ih imam...taman...dovoljno da mi je ono malo slobodnog vremena ispunjeno, a da me ne smaraju oni koji ne zasluzuju, ne moju, nego niciju paznju. na vreme sam ih "otkrila", i jednostavno, otpisala iz svog zivota
Slažem se sa ovim, samo što ja nisam "najurila" lažne prijatelje sad, nego davno, kad sam shvatila da svaki dan dolazim sa faxa samlevena. Da sam napunjena negativnom energijom koju odašilju drugi ljudi, da većina mojih "prijatelja" spada u energetske vampire i da mi piju svaki pozitivni atom. A kada god bi mi bili potrebni oni su pokazivali ne da nisu tu, nego da su prosto srećni što napokon i ja imam neki problem. Mnogo sam puta u prošlosti bivala povređena jer sam ljude puštala u život pa ih onda analizirala, a sazrevanjem sam naučila da radim suprotno: analiziram kakav si pa tek onda mogu da te pustim malo bliže.
I iskreno, nakon svega, mogu nabrojati samo par ljudi za koje bih ruku dala i za koje znam da bi to uradili za mene: mm, brat i sestra, mama i tata i verovali ili ne, nekadasnji decko. Kao sto vidite, uglavnom se svodi na porodicu. A prijatelji....blago onom ko zaista ima prave prijatelje. Ja, pored sve velike zelje u zivotu da ih imam, to nisam uspela....da li sam sretala pogresne ljude...ili sam ja negde gresila...ne znam. Jedino sto znam da ja nikada, ali nikada nisam bila lazni prijatelj, bas zato sto sam bila svesna koliko je to ruzno.