cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pozoriste

clock-img

30.11.2018, 15:42

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Potpuno su različite, nekako ne mogu ni da poredim Hipnozu i Korešpodenciju, jer je ova druga onako, ozbiljna tematika, sa primesama komedije, uz taj specifičan srpski jezik 19. veka. Ipak je to Pekić.
Hipnoza mi je onako za opuštanje, divna, romantična i poučna ♥
Hipnoza ima predivnu secenografiju dok je kod Korešpodencije scenografija u drugom planu, tj ne menja se, iako su kostimi zanimljivi, ali nema promena tokom predstave, akcenat je na dijalogu između članova porodice Njegovan.

< Poruku je uredio dunja RR -- 30.11.2018 15:47:48 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

27.01.2020, 01:20

clock-img

Didy

pencil-img

7274

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Drugarica me sada obradovala, javila da je uspela da nađe karte za Let iznad kukavičjeg gnezda u Beogradskom dramskom, krajem decembra. Sjajna ekipa glumaca, jedva čekam!

Još da je Manda poživeo :( ...Bog da mu dušu prosti.

Gledala sam je dok je Manda još bio živ. ❤️
Večeras sam odgledala "Kad su cvetale tikve", gostovala je predstava Beogradskog dramskog pozorišta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Topla preporuka. Odlična glumačka ekipa, dinamična radnja, trajala je dva i po sata bez pauze, ni na momenat nisam skrenula pogled sa scene. 

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

27.01.2020, 15:31

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Volim tu knjigu, i planiram odavno da odem, nekad, ikad, na predstavu, Beogradsko dramsko mi je na 3 minuta od kuće, moj kraj.
A i Lekino brdo, gde se odvija radnja, sve je to naš kraj, tu mi je najbolja drugarica živela, sada je daleko ..
Mnogo volim tu knjigu ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

27.01.2020, 22:27

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26962

U sredu idem sa grupom mojih kolega u Jugoslovensko dramsko pozorište na predstavu "Tartif".  Jedna komedija o licemerju. Javljam utiske. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

24.02.2020, 11:15

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Gledala sam sinoć u NSu gostovanje BDP-a s predstavom "Ko se boji Virdžinije Vulf" sa sjajnim Radetom Šerbedžijom. Ko bude u prilici, obavezno nek pogleda, odlični su!  

clock-img

31.03.2021, 23:17

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Sinoć sam kupila preko onlajn blagajne karte za predstavu "Voz" (Zvezdara teatar) za 18. april. Igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović. Mnogo sam srećna! Jedva čekam! Nedostaje mi pozorište u svemu ovome. 

clock-img

01.04.2021, 07:46

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Zar rade sad pozorista?

clock-img

01.04.2021, 07:48

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Mislim da pozorišta nidu ni prestajala da rade sad u ovom poslednjem talasu. Tamo bar mogu da se ispoštuju mere. Mi smo dete vodili pre par nedelja da gleda Tri praset_a. 

clock-img

01.04.2021, 07:48

clock-img

mati

pencil-img

6667

Ja sam bila možda na par predstava, ali u dečije cesto idemo. Obojicu vodim bas od malena, i nikada nismo imali problema.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

01.04.2021, 07:53

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Bila sam ubedjena da ne rade

clock-img

01.04.2021, 08:35

clock-img

flamingos

pencil-img

25402

Da,rade,nisu ni prestajla sa radom.

clock-img

02.04.2021, 11:19

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Super, hvala vam na informaciji user posted image , bila sam ubedjena da ne rade. Idemo u decije prvom prilikom. Bice to sjajno iznenadjenje za malenu user posted image

clock-img

02.04.2021, 12:05

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26962

IZVORNA PORUKA: Didy

Sinoć sam kupila preko onlajn blagajne karte za predstavu "Voz" (Zvezdara teatar) za 18. april. Igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović. Mnogo sam srećna! Jedva čekam! Nedostaje mi pozorište u svemu ovome. 

Давно сам гледала. Нешто нисам задовољна. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

clock-img

02.04.2021, 14:26

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Zašto, Sanjice? Meni baš deluje zanimljivo.

clock-img

02.04.2021, 15:28

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26962

Ne volim te glumce. Možda zbog toga. Ali radnja je odlicna. 

clock-img

13.09.2024, 14:35

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Ja i dalje ne vrujem da sam pre 3 dana uspela da kupim karte za muža i mene za Knjigu o Milutinu! Pokušavam godinama, i kako krene online prodaja, uđem odmah, i bukvalno u prvih 10 sekundi je rasprodat ceo mesec svaki put! I to sam čula od puno ljudi, da se njima isto dešava. Godinama se pitam ko su ti srećnici koji kupe karte, a sada sam i ja jedan od srećnika user posted image

Ali desila se vanredna situacija, inače bih verovatno i dalje godinama čeznula za tim kartama...pre 3 dana stiže mi mail od Zvezdara teatra, da sezona kreće 1.10., ALI, ALI! s obzirom da im je ova sezona rođendanska, održaće Jezdić nekoliko vanrednih predstava u septembru, znači samo predstavu Knjiga o Milutinu. Ja nisam mogla da verujem šta čitam user posted image user posted image

Prodaja karata je kretala u podne, znači malo posle nego što je mail stigao, spremih se ko zapeta puška, i kupih karte za jedan od termina, doduše prvi red jer samo tu ostalo par mesta (u prvim seknudama prodaje!!!), ali daj šta daš!

I još kartica nije htela da mi prođe (VISA), kidala sam kosu, mislila sam neko me zeza, zgrabila karte a ne mogu da platim. I već je vreme za plaćanje bilo isteklo, i ja reko'' daj da probam sa DINOM (a ne može svuda sa njom online, pa mi zato nije ranije pala na pamet), kad ono prođe DINA i to kad je vreme za uplatu isteklo! Karte stigle na mail, jeeee!

< Poruku je uredio dunja RR -- 13.9.2024 14:42:19 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

13.09.2024, 18:22

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Dunja, delim tvoje odusevljenje 🙂Isto sam godinama jurila karte, i nikad uspela nisam da kupim. Ovaj put uspela, i bas se radujem! 

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

13.09.2024, 19:32

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Jaoo eto baš mi je drago! Za koji dan si uzela, možda se vidimo! Ja sam za 25.9., već sam dogovorila sa drugaricom da mi čuva decu😁

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

18.09.2024, 15:41

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Ne mogu da se set_im da li imamo temu za bioskop, osim one dečije...

Gledala sam preksinoć u bioskopu 78 dana, i ne znam šta bih rekla. Ove godine je 25 godina od bombardovanja jel tako..da li je moguće da nemamo film o bombardovanju do sada?

78 dana jeste film o bombardovanju, ali ja da sam stranac, ili da nisam bila rođena tada, i da nemam pojma da nas je nato bombardovao, posle ovog filma ništa ne bih shvatila, prazna linija. Ni ko, ni zašto, ni gde. Neko je pokušao ozbiljnu temu da stavi u kalup umetnosti, ali ne može.

Jedino što se set_ih lokatora, na njih sam potpuno zaboravila. I gluma je ok, posebno najmlađa devojčica glumi odlično, ali sam film, fali tu dosta toga.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

26.09.2024, 12:20

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Auuu, kakav doživljaj sinoć, kakva predstava, ne znam da li sam u životu bolju predstavu odgledala, a još monodrama. Odplakala sam delove, mislim da je Jezdić čak i primetio jer sam tik ispred njega bila u prvom redu. I on je plakao. Prvi red je za ovu predstavu ipak pun pogodak.

Jezdić maestralan. Koji aplauz je on na kraju dobio, sala krcata svi stojimo i tapšemo, trajalo je to dugo dugo, ja ne znam da li je ikada neki glumac dobio takve ovacije. Bilo je da se naježiš.

Mislim da će me dugo držati utisci, i čim Sava malo poraste vodim i njega, ovo je obavezno pozorišno štivo za svakog Srbina, kao što mislim da knjiga o Milutinu mora biti lektira, jer ne postoji sažetija i jasnija istorija Srba od ove knjige.

A malo je falilo da odem sama, mm zaređao sa nekim noćnim smenama na poslu poslednjih dana, i samo sam čekala da li će raditi i sinoć, ali hvala Bogu nije, radio je utorak noć i slobodan naredna 2 dana, kakva sreća. A baš mi je bila želja da sa njim gledam, i on je potpuno oduševljen. I kakva sreća da sam uspela da kupiiiim karte, još ne verujem da sam je gladala user posted image

Drugarica čuvala decu, poslala mi poruku pred sam početak predstave, pa ovo su najbolja deca na svetu, hahahha, ja joj odgovorila - da da, do jednog trenutka... user posted image , i ugasila sam telefon.

< Poruku je uredio dunja RR -- 26.9.2024 12:27:07 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

26.09.2024, 14:26

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18852

Uhhh, verujem, knjiga je odlična!
Upravo gledam da li dolazi kod nas... Nema. 

clock-img

26.09.2024, 16:04

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Malo off, ja zaista imam osećaj da je univerzum shvatio da previše želim da je odgledam, i da sam zaslužila user posted image Toliko mi je težak bio ovaj septembar, povratak u rutinu, lude smene muža naposlu što je za mene značilo puno više posla oko dece pored redovnog posla kojeg sada ima mnogo (jer se rešavaju budžeti za narednu godinu). Dodatno, imala sam agoniju oko kola, jer sam tražila vrata za moj autić, mm ih letos na putu za Bosnu pocepao. U Bosni niko nije hteo da preuzme posao, tamo se mazda ne vozi i nema vrata, a ne žele da urade bilo kako (samo da ispeglaju), jer ćim vide auto kažu da je odličan i ne isplati se bilo kako raditi, da je neki krš uzeli bi da rade. Više majstora me odbilo i u Srbiji, em boja nezgodna (nisam znala dok mi nisu objasnili zašto, ima 5 nijansi svetlo sive na tržištu (ne postoji broj, pa se ne zna koja je), baš za ovakvu mazdu, i ne može se potrefiti prava), em niko nije od majstora uspeo da nađe vrata. Nedeljama sam zvala otpade i na kraju našla perfektna vrata za male pare (što majstor koji je na kraju prihvatio posao nije mogao da veruje). Kaže on meni, meni je to sumnjiva cena, previše niska, proverite vi kakva su vrata, jer nam ne igraju ulogu loša. Kaže vaš auto je u perfektnom stanju, želimo samo odlična vrata. A da ne pričam da su me ubeđivali da će svi otpadi kada čuju ženski glas da me oderu, a ono bilo suprotno, em svi ljubazni i predusretljivi prema meni, trudili se da nađu, em dobih na kraju povoljno odlična vrata (u Valjevu sam našla prednja, u Mladenovcu zadnja, malko skuplja od valjevskih). Limar nije verovao da sam uspela da nađem, ono što 10 limara nije moglo user posted image

I tako, dovezao mi majstor autić neki dan, kao nov, bombonica user posted image

Onda, prošle nedelje mi preminuo ujak, kod koga sam proletos na raspustu bila sa decom, blizu Homolja. Bio je i tada bolestan, rak, ali sve se nadaš...

Onda mm imao zakazano skidanje mladeža na VMA za 24.9, na šta sam ja zaboravila, a kupila karte za 25.9. Pa razmišljam da li će ga boleti, da li će moći da ide. I zovu me neki dan sa VMA, - ako vam nije problem da pomerimo suprugu operaciju za 1.10., rekoodlično, hvala vam! user posted image

I nakon svega toga, tačno mi je trebala nagrada, a to je ova predstava, ne tražim puno user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 26.9.2024 16:54:19 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

26.09.2024, 17:59

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

Uh Suzi, svašta nešto...

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

07.10.2024, 13:24

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Sledeće nemoguća misija je da uspem da kupim karte za Mišolovku, ali, ali, ali! ne znaju oni sa kim imaju posla, neću odustati user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir