Jacila, imam prijatejicu koja zivi u Austriji i koja je mesec dana provela u bolnici zbog nekih problema sa matericom i sa "zenskim stvarima" dobila je 'setajuci' tromb u ruci, koji je isto dobila kao i ti, od infuzije tj. tog trajnog kanala (sve mislim Braun, a znam da ste ga drugacije nazvali
). Ona je potom isla kod jedne doktorice u Kamenicku bolnicu u NS, koja joj je rekla da ona mora da proveri sve to, jer "normalni" ljudi ne dobiju tromb tek tako...ne znam sta bih ti rekla, ja sam to nekako ovde malo gurala i imala srece da sam naisla na divnog doktora (kardiolog-sreco moja, mogla bih roman da napisem sta mi se sve zdravstveno desilo prosle godine, al necu o tome), koji je sve ovo narucio...ja imam malo nizi protein S, ali oni navodno tvrde da to nije dovoljno nisko da bi bilo genetski.
Ako ikako mozes preko tvoje sestre da odradis te testove ja bih da sam na tvom mestu. Dosta zena ne moze da zatrudni ili ima puno pobacaja zbog neke vrste trombofilije (ima ih i naslednih-genetski i ima ih stecenih-homocistein i antikaridolipin npr.). Tako ces znati na cemu si bar sto se toga tice. Aspirin ne skodi uzimati svaki dan-ovde na zapadu se puno o tome prica i forsira da bi se sprecili trombovi u arterijskoj cirkulaciji....Bubo, nekim zenama je i to dovoljno.
To sto si dobila tromb posle carskog je lako i kod zena koje nemaju sklonosit, a ako je to vec tako, ti onda stvarno moras biti na inekcijama, ovde se radi o zivotu tebe i te bebe koju ces nositi uskoro!
Postujem lekare ali me nekada jako nerviraju jer stvarno umeju biti neozbiljni. Ti Bubo svakako imas sklonost ka DVT, a jos vise zbog toga sto imas smanjen protein C rezistenciju. Kada je zena trudna, venski sistem je svakako opterecen, a faktori koagulacije rastu iz meseca u mesec.....ovo je sve naravno da zena ne bi iskrvarila na smrt pri porodjaju, sve je to priroda lepo uredila.
Ja mislim da bi meni i rekli da sam ok da ne uzimam te inekcije, a ja sam u vezi toga konsultovala 2 ginekologa, i oba su rekla da se odlucim da ih uzimam jer mi je ipak poremecena cirkulacija u toj nozi....i tako, muke muciti ali sve za
Sve u svemu Bubo, NE DAJ da ti kazu da to ne uzimas, ko sto rekoh, pricacu sa mojim sefom. Ljubim vas.