writing-img

RE: Trudnički meni

clock-img

01.07.2011, 14:48

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

doručak: kiselo mleko i tost sa pilećim prsima
užina: dve kruške i mala banana
ručak: omlet sa pečurkama i salata (paradajz, krastavci, sir)
užina: puter i džem
večera: nećemo biti kući pa će biti nešto s' nogu

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

01.07.2011, 15:49

clock-img

Anoniman

Kseno, ja se vise koncentrisem na kombinaciju nego na kolicinu. Ne jedem mnogo, ali trudim se da pazim sta i sa cim kombinujem. I meni za sad sve ide u stomak. Jos uvek stajem u svoje farmerke, one malo vece ali ne zakopcavam dugme.

Koliko sam procitala, prva tri meseca nije frka sta se jede, jer se dete namiruje iz tvojih rezervi, ali posle se mora povesti racuna da se unese sve sto treba i zbog bebe a i zbog sebe.

clock-img

01.07.2011, 15:52

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Ja ne volim mleko pa se trudim da unosim puno ostalih mlečnih proizvoda (jogurt, kiselo mleko, sir). Ne znam da li je to adekvatna zamena ali šta ću kad mleko baš ne volim. Dok je bilo hladnije svako veče smo pili vrući kakao sa mlekom, to mi je super user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

01.07.2011, 16:01

clock-img

Anoniman

Ja mislim da je sve jedno sta od mlecnih proizvoda unosis. Ja cesce pijem jogurt i kiselo. Mleko samo sa pahuljicama ili ako jedem tost sa puterom i dzemom. A sad mi u trudnoci manje prija, kao da mi izaziva kiselinu.

clock-img

01.07.2011, 16:06

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

U jogurt i kiselo mleko sam se pretvorila user posted image

clock-img

01.07.2011, 18:10

clock-img

Verus

pencil-img

11942

dorucak: 2 americke palacinke sa 2 kasicice dzema od jagoda, kapucino
uzina: cvekla
rucak: 1 cureca virsla, 1 tortilja od crnog brasna sa otopljenim guda sirom i posuda seri paradajza
uzina: neko voce
vecera: cureci burger i mladi peceni krompir i neka salata

do sad mi nije nista extra uletelo, videcu kako ce biti do kraja dana!

clock-img

02.07.2011, 13:04

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

doručak: šolja jogurta i sendvič sa puterom i ćurećim prsima
užina: kruške iz našeg dvorišta user posted image
ručak: belo meso i pečurke na teflonu, krompir pečen u rerni, salata
užina i večera: mekike, ako me ne bude mrzelo da pravim

clock-img

02.07.2011, 14:47

clock-img

Verus

pencil-img

11942

dorucak: 2 palacinke od juce (user posted image  al to mi je bilo najbrze posto radim)
uzina: vocni jogurt + breskva
rucak: 1 cureci burger i malo pecenih krompira
uzina: sljiva
vecera: rostilj piletina i neka salata....

Ja sam stalno gladnauser posted image user posted image

clock-img

03.07.2011, 14:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

doručak: pršuta, kiselo mleko i paradajz
užina: 3 kruškice, pola parčeta lubenice
ručak: marinirano meso pečeno u rerni i salata
užina: galete i kakao
večera: idemo na rođendan pa ne znam šta me čeka tamo user posted image

clock-img

03.07.2011, 14:42

clock-img

Verus

pencil-img

11942

dorucak: parce crnog hleba i krem sir, nes kafa
uzina: 1 jabuka + kasika kikiriki putera
rucak: virsla
uzina: banana
vecera: idemo na neku zabavu povodom 4 jula pa cu neko meso i povrce....

zeznuto mi je kad radim a nemam sta skuvano da ponesem od kuce, pa jedem eto, virslu za rucak...al dobro nije stasno manje kvalitetno ponekad.

Merila sam se juce: i dalje ista tezina, znaci 1.3kg do sada.  Uf, ako ovako nastavim i ako me telo bude slusalo, izvucicu se sa 10kg do kraja...

OT: juce smo bili na rostilju, i dosli prijatelji koji imaju devojcicu od 4.5 godine i 2 decaka blizanca od 3 nedelje (sva deca su VTO)....ona ima 38 godina i SUPER izgleda! Ugojila se oko 15kg tokom 2 trudnoce, i ostalo joj je oko 3kg da skine (posle 3 nedelje!!!).  Jaoj koji uzor!!!

< Poruku je uredio Verus RR -- 3.7.2011 14:43:43 >

clock-img

03.07.2011, 15:00

clock-img

Anoniman

Verus, ja sam primetila da se vise zena ugoji posle porodjaja nego za vreme trudnoce.

Ja sam jutros prvo pojela dve male kajsije i breskvu, a zatim mali sendvic i kiselo mleko. Za rucak lovacka snicla i spanac sa malo salate, a za vecetu cu ovas sa jogurtom. Popodne jos koja breskva ili kajsija.

Juce mi se desio Mek, pa moram malo da pripazim. Vidim ja da sam gladna, a imali smo neku akcijusa babom i kad smo zavrsili bilo je vec osam uvece. Da nisam jela, verovatno bih crkla, jer nam je trebalo mnogo da se probijemo sa NBGD do Zvezdare.

clock-img

03.07.2011, 15:06

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ja sam u prvoj trudnoci bila OK sve do lezanja zadnja 3 meseca, to me je toootalno unistilo...Gledam slike od 25 nedelja a ja samo stomak, ruke i noge i noge iste...a posle, juu strasno... Za prvih 6 nedelja sam skinula 10 kila, a posle skoro godinu dana 25...al jbg ostalo mi jos 10, tako da ovaj put moram jako paziti...taman sam skinula skoro 4kg i ostanem trudna, tako da sam sa bar 6kg extra usla u ovu trudnocu.  Moram voditi racuna, ali sto kaze moja drugarica, mora se jesti zdravo i raznoliko.  Trudnoca stvarno nije vreme za dijete....

clock-img

03.07.2011, 15:13

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Ja sam jela jako puno, al zdravu hranu, bez slatkisa... Imala sam 13.6 kg vise na porodjaju nego pre trudnoce. Pola godine nakon porodjaja imam 6.4 kg viska. Al ja sam gojazna bila pre trudnoce pa sam se duplo vise pazila sta unosim u sebe... Kolicinski puno al kvalitetno...

clock-img

03.07.2011, 15:14

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

moj dorucak je bio ovsene pahuljice sa mlekom i bobicavium vocem ili neki drugi cerial sa mlekom i cimetom

100 g pahuljica i casa mleka

clock-img

03.07.2011, 16:10

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Uf, odakle da pochnem.. user posted image
ujutru malu krushku
nes 3in1
salata sa malim jogurtom
2 kajsije
jagode
nes- opet user posted image
kuvana junetina sa sargarepom i salatom
2 kockice cokolade
A tek je 16h user posted image mada sam budna od pola 7..

clock-img

04.07.2011, 13:05

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

doručak: dve kriške crnog hleba, puter, pršuta i jogurt (išla sam da vadim krv pre doručka pa sam bila baš gladna)
užina: dve kruške i dve kajsije
ručak: riba sa roštilja i kuvani krompir sa vlašcem
užina: lubenica
večera: pahuljice sa jogurtom

clock-img

04.07.2011, 15:20

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Samo da se pohvalim za danas
- tri plazme (u krevetu čim otvorim oči)
- dva tosta sa malčice putera
-banana
- pola parčeta grilovanog belog mesa sa malo kupus salate i hleba
- i večera isto to ako se zadrži u meni do taduser posted image

clock-img

04.07.2011, 15:35

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Bea, to jeste napredak user posted image
ja sam pocheLa da osecjam glad, a i muchnine u naletima, ali se nekako nadam da cu ih izbeci.
Ujutru sam smazala manju bananu sa dve breskve
-nesicj
-pecivo i mali jogurt
-malu plazmicu
njam njam :D

clock-img

04.07.2011, 17:27

clock-img

Verus

pencil-img

11942

dorucak: 2 "crne" zemicke, kiselo mleko
uzina: 2 sljive
rucak: 1 parce pice
uzina: verovatno nista
vecera: opet idemo negde, meso i neka salata, toga uvek ima...

za veceru jela samo mesanu salatu kod prijatelja, a kad sam dosla kuci smazem jos kiselog mleka i malu zemicku.  ''Oce me danas ta kombinacijauser posted image

< Poruku je uredio Verus RR -- 5.7.2011 3:03:21 >

clock-img

05.07.2011, 10:58

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

pre doručka dve kruške
doručak: palenta sa kiselim mlekom
užina: kruška i kajsija
ručak: opet riba, mm juče kupio baš puno
užina i večera: nemam pojma user posted image

clock-img

05.07.2011, 14:57

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Kod mene opet dosadno-
nes 3in1 sa mlekom
lubenica
na poslu kuvani djevrek sa jogurtom
daLje ne znam shta..
Voda mi se vraca.. Prija mi vise nesto sLANo i suVo :D

clock-img

05.07.2011, 16:03

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Inice, moraš raznovrsniju hranu da unosiš, voće, povrće, meso, proteini.. to što jedeš baš i nije od neke koristi.

clock-img

05.07.2011, 16:30

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Ana, trudim se svaki dan par vockica, nisam stalno pisala jelovnik, ali na njemu se nadje i kuvano povrce, salatice, meso. Mada bice mi lakse sad na odmoru, ovako sam ogranichena po pitanju hrane. A i pocela je mucnina da me zeza.

clock-img

05.07.2011, 19:28

clock-img

Verus

pencil-img

11942

dorucak: jaja umotana u tortilju od crnog brasna, kapucino
uzina: nista
rucak: tortilja sa jajima od dorucka i hummus (onaj namaz sa garbazo pasuljem, articokama, spanatom)
uzina: voce
vecera: pileca dzigerica, spanat i verovatno krompir...

Pih, danas mi bas bzvz dan....

clock-img

06.07.2011, 19:50

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

doručak: crni hleb i sirni namaz
užina: kruške
ručak: krem pileća supica, palačinke od tikvica, krastavci i paradajz sa sirom
užina/večera: puter, džem i kakao