cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnički meni

clock-img

23.06.2011, 13:39

clock-img

Verus

pencil-img

11942

U stvari ovo pripada ovdeuser posted image   Dizem temu: svi predlozi kako se hraniti, a da se unese dovoljno hranljivih sastojaka, i da se sto manje ugoji prihvatam!
Naravno, citam stare postove, ali volim i nove.

IZVORNA PORUKA: Verus RR

dorucak: 2 parceta crnog hleba sa guda sirom, nes kafa
uzina: lubenica (jedem dok ne puknem)
rucak: makarone sa paradajz sosom
uzina: jabuka
vecera: 2 kuvana jajeta i glavica zelene salate

clock-img

23.06.2011, 13:41

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

A taman sam htela da te pitam šta tražiš u dijetalnom meniju user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

23.06.2011, 13:44

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Da, tamo sam bila OTuser posted image

Aj mi pisi sta jedes, ti si manekenka trudnicauser posted image

clock-img

23.06.2011, 13:57

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Uh, baš sam ja manekenka user posted image

Hm, ček da vidim..

Hleb uglavnom ne jedem sem za doručak (meni je oduvek doručak najvažniji obrok), ne jedem prženo i pohovano meso, uglavnom sve pečem u rerni ili na teflonu. Za večeru jedem pahuljice sa jogurtom, provalila sam da mi više prijaju uveče nego ujutru. Pošto ne volim mleko pijem puno jogurta i jedem kiselo mleko koje mi jako prija. Tikvice, paradajz, krastavci, to bih mogla svaki dan. Jabuke, kruške, pomorandže, toga sam pojela kao nikad u životu. Banane slabo, možda jednom nedeljno pojedem jednu bananu.
Ali činjenica je da količinski jedem dosta manje, posle par zalogaja imamutisak da sam se prejela, i onda pravim pauzu pa opet malo ručkam i sve tako.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

23.06.2011, 14:01

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

toplo preporučujem ovo što sam danas pravila za ručak...nevidjeno je ukusno, a zdravo!!!

znači, evo recepta: na teflonu, na malo ulja sam propržila malu glavicu mladog luka sa rendanom šargarepom. U to nalila skuvani integralni pirinač sa onom vodom u kojoj se kuvao...krčkala (vegeta, par kapi malo soja sosa) i onda dodala krupno sečenu zelenu papriku i na kockice sečen paradajz. Krčkala još 15ak min. Savršeno je!!!

Verus...čestitam user posted image user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

23.06.2011, 14:03

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

uz sve ovo sto je Jeca fino napravila jos jedno parcence mesa , jer su proteini u trudnoci neophidni
odlicnoooo
trudnice , lepo ruckajte user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

23.06.2011, 14:09

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Hvala zenice!  Ugojila sam se pola kile, iako mi je cilj bio nula za prvi trimester, al dobro, vodim racuna, cilj mi je ne vise od 10kg do toga mi je stvarno ok za trudnocu.  Bude dana kad bas bas budem gladna ali pojedem komad voca iako jaaaaako zelim sve masno, przeno, odvratno bas kao i prvi put.  Praticu sve pomnouser posted image

Olga: klopam meso obvezno, hvala dr. mojauser posted image

clock-img

23.06.2011, 14:12

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

a ja bih pre savetovala da ovako nesto rucas, a onda za veceru neko lepo meso sa salatom. Cisto da bi lakse varila i da ne opterecujes stomak bespotrebno, a vazno je da u toku dana sve uneses od namirnica...raznovrsno. Ali to je moj stav i tako bih ja u drugoj trudnoci user posted image

Robin Sharma

clock-img

23.06.2011, 14:25

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Pokusacu svakako pa cu videti sta mi najvise odgovara....budem cesto gladna tokom dana jer mi je posao zahtevan, i puno sati provedem na nogama, u akciji, pa mi samo povrce tokom dana bude malo...mada, moze malo proteina u oba obroka...Trenutno dosta tucem po lubenicama, brzo me zasite i bas drze...

A Anci, i meni je dorucak jaaako bitan.  Uvek se tad fino najedem i tada budem i manje gladna kasnije, mada, to uvek bude crni hleb, protein (jaja ili curetina) i neka kafa ili djus.  Ona opcija sa zitaricama mi zaista tada ne odgovara....
Dobro je sto mi se jede slano, a ne slatko, pa kad me uhvati kriza napravim glavicu puter zelene salate sa sircetom, soli i uljem od zrna grozdja i smazemuser posted image

clock-img

23.06.2011, 14:30

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

i ja cu ti uvek reci IZBACI KAFU, sta ce ti. A kad sam mogla ja, koja sam maltene i intravenozno unosila kafu, moze svako user posted image

Robin Sharma

clock-img

23.06.2011, 14:39

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

Veruskice draga ne znam gde si objavila lepu vest ali cu ovde OT, nece me modovi valjda pec pec user posted image cestitam draga user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.06.2011, 14:41

clock-img

Verus

pencil-img

11942

user posted image prvu nisam kafu uopste prvih 12 nedelja, a sada popijem dozvoljene dve, redovne, ne dikef.  Ma opusteno sad ja touser posted image

Maya draga moja hvala-pisi i ti klopu ako imas, i ti si se jedva ugojila u trudnocama!

IZVORNA PORUKA: Jeca*

i ja cu ti uvek reci IZBACI KAFU, sta ce ti. A kad sam mogla ja, koja sam maltene i intravenozno unosila kafu, moze svako user posted image

clock-img

23.06.2011, 14:46

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

da te ispravim u drugoj trudnoci jer sam u prvoj bila slonica sa +40kg... ( tad sam bila prestala i sa treninzima pa je to verovatno bio napad na metabolizam user posted image )
u drugoj sam jela normalno, ali sam izbacila sokove, masno i obroke posle 7 user posted image , gazirano nisam pila, kafu ionako ne pijem,dozvolila sam sebi koka -kolu mozda casu nedeljno i to je to user posted image a znate da sam drugu trudnocu od samog pocetka prelezala

clock-img

23.06.2011, 14:48

clock-img

Verus

pencil-img

11942

i uz svo mirovanje si super prosla....al znam da si se i pre prve trudnoce ugojila....znas, svim plivacima se to desi, naviknu da jedu po 3000 kalorija na dan, jer plivaju i po 7 kilometara (tako je mm) i onda nema vise te akcije a klopa se i dalje, pa se ugoje....Al cete ti i mm da se izdivanite o plivanju kad se viditeuser posted image

clock-img

23.06.2011, 14:51

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

jesam, super sam ja bila u drugoj trudnoci sam dobila 9kg, sto je ok... nego me prva trudnoca ubi... pogledaj ticker da se ne hvalim ovde user posted image

clock-img

23.06.2011, 14:53

clock-img

Verus

pencil-img

11942

wowuser posted image

clock-img

23.06.2011, 15:43

clock-img

Anoniman

Verus, cestitam user posted image  ja se hranim normalno, kao i pre. jedem ono sto mi se jede (uhvati me manija za odredjenim namirnicama i to me drzi 2-3 dana, pa onda se promeni), jedem dosta voca svaki dan, trenutno sam u fazi kajsija, a kafu mi organizam ne trazi, prestala sam pre mesec i po da je pijem, popijem tek po jednu u 4-5 dana.

clock-img

23.06.2011, 16:42

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Verus tek sad videh tiker, čestitamuser posted image
Ja ne mogu da verujem da je ovako rano (tek sam peta nedelja)moj stomak tj. želudac poludeo...stalno mi se smenjuju osećaj gladi i muke...ne znam više šta bi jela...gladna sam svaki čas, i to onako bolno kao da imam rupu u želudcu a onda čim uzmem nešto da jedem posle par zalogaja mi je muka...i tako u krug. Već tri dana jedem po pet puta dnevno i po pet zalogaja...slatkiši mi se gade, a slaniše (čips i tako to izbegavam). Trudim se da jedem konkretne stvari, ali od svega pojedem po pola, a i manje.Voće mi se takodje ne jede i od njega mi se mulja u stomaku, a povće baš ne što i ne jedem sa ljubavlju...sve u svemu moj trudnički meni je vrlo skučen,sad ću da čitam sve unazad, pa možda dobijem neku idejuuser posted image

clock-img

23.06.2011, 16:50

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Hvala zenice!  Ugojila sam se pola kile, iako mi je cilj bio nula za prvi trimester, al dobro, vodim racuna, cilj mi je ne vise od 10kg do toga mi je stvarno ok za trudnocu.  Bude dana kad bas bas budem gladna ali pojedem komad voca iako jaaaaako zelim sve masno, przeno, odvratno bas kao i prvi put.  Praticu sve pomnouser posted image

Olga: klopam meso obvezno, hvala dr. mojauser posted image

9nedelja, lepoooouser posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

23.06.2011, 22:03

clock-img

goda

pencil-img

409

Ja kao necu da se ugojim puno a jutros u 8 h napunila paprike i nisam mogla dočekati da ih izvadim iz rerne pojela ogromnu papriku i mogla bh još ali nisam smela. Zato sam popila čašu jogurta. Užina jabuka .Za ručak corbica od blitve,užina pola pakovanja plazme i čaša gustog soka a večera nekoliko zalogaja punjene paprike i čaša jogurta. Nisam mogla da odolim. Sada jedan paradaiz onako solo.

Ima da budem kao tenk ako ovaako nastavim a nisam ni smršala dovoljno od prošle trudnoce.

Verus draga cestitam ti tek sam sada shvatila da si i ti u drugom stanju.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.06.2011, 18:00

clock-img

Verus

pencil-img

11942

dorucak: 2 mala parceta crnog hleba i 2 snite guda sira
uzina: nista
rucak: testo sa paradajz sosom, i malo parmezan sira
uzina: lubenica
vecera: riba na teflonu plus zelena salata

juce sam zeznula i pojela 2 sladoleda, total 300 kalorija, ali sam veceru smanjila pa sam se malo "iskupila"

Merila se danas: 1 kg vise

hvala mina, hvala godauser posted image

clock-img

25.06.2011, 18:24

clock-img

Verus

pencil-img

11942

dorucak: 2 jogurt palancinke + kapucino
uzina: nista
rucak: corba od mirodjije, 1 cureci burger, baren krompir, brokoli i zelena salata
uzina: lubenica
vecera: ne znam..

Hajde mrsave zgodne trudnice, stavljajte mi predloge...vidim ja vi bi da ja opet budem debelauser posted image

clock-img

25.06.2011, 18:27

clock-img

bea83

pencil-img

5169

joj,Verus ja bi ti rado dala neki predlog ali kad čuješ moj meni za danas mislim da ćeš se složiti da ti mnogo zdravije i bolje klopašuser posted image
Doručak:tri žu-žua sa sirom
Ručak: prepečeni tost sa malo milerama
Užina: kokice
user posted image

clock-img

25.06.2011, 18:29

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Pa dobro, ali si dosta malo jela, zar ne?  Ubaci tu malo voca i povrca, i neki protein: recimo jaja za dorucak ili barena jaja uz salatu za veceru, malo sira itd.  Ne moras svaki dan meso...

Ja sam sklona prezderavanju pa mi je bitno da isplaniram dan i da se toga drzim.  Doktorica mi je rekla da NIKAKO ne smem spasti ispod 1800 kalorija na dan, a pozeljno je i vise. 

clock-img

25.06.2011, 19:48

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Probala jaja, njih volim, ali su mi dva zalogaja izašla na nos, probala sam i neki sosić za špagete sa mlevenim mesom, nisam mogla da svarim do kasno u noć, sir mogu i to uzimam, danas sam ga zamenila jogurtom i mileramom, od voća mogu samo lubenicu (koja nema baš vitaminauser posted image ), sve drugo mi izaziva mučninu, ustvari sve slatko mi izaziva mučninu pa i voće koje ima dosta šećera, a što se tiče povrća mogu krompir i krastavac (od kojih zajedno nema ni V od vitamina)...brinem se što mi je jelovnik ovako uzak, al ne mogu ni na silu da jedem pa da povraćam...valjda će biti bolje