cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnički meni

clock-img

24.07.2010, 10:26

clock-img

Anoniman

Juče:

doručak: parče pite sa sirom, parče pite sa zeljem i šolja jogurta
ručak: pečeni krompir, ćušpajz od tikvica, paradajz, i posle lubenica
večera: sendvič sa pavlakom i parizerom uz šolju jogurta

Danas:

doručak: sendvič sa pavlakom, pršutom i sirom, kuvano jaje i šolja jogurta

clock-img

24.07.2010, 10:55

clock-img

Mimče

pencil-img

420

ja nesto ne mogu vise ni da jedem
juce doruckovala pavlakicu sa suvim vratom i krastavac salatom
rucala kuvani kukuruz
vecerala nista
sad treba da doruckujem a vec sam skrkala solju mleka i 5 parceta domacih bajadera , umesto lepooo da jedem

clock-img

09.08.2010, 12:09

clock-img

malinica

pencil-img

11

Drage buduce mame!
Javljam se prvi put na forum, posto sam tek u 8.nedelji, pa od skoro citam ove teme.. Procitala sam vecinu komentara, pa zavidim onim buducim mamama koje mogu da piju kafu. do skora sam bila veliki uzivalac mirisne crne kafe... (2-3 solje na dan-one od 1.5dcl), s mlekom.  Od pre nedelju dana kafu ne mogu ni da smislim.. ni sa mlekom, ni bez, ni 3u1, 2u1.. sve sam probala...cak i zamenu za kafu. i malo-malo grlim wc solju... user posted image  Odustala sam od kafe... definitivno, ali me boli glava zbog ne unosenja kofeina... user posted image  Ako neko zna sta moze da pomogne, nek javi. Hvala svima. 

clock-img

09.08.2010, 15:18

clock-img

Maria JD

pencil-img

6

Draga Malinice, ja sam u 12. nedelji i sad vec mogu da pijem po malo kafe. Imala sam slican problem kao i ti - u pocetku mi je bilo muka od kafe, a onda sam posle par nedelja skroz izgubila zelju da je pijem, da bih prosle nedelje opet pocela da ludim od zelje za kafom cim joj osetim miris user posted image tada sam je i probala opet, kao uzecu samo guljajcic, kad ono - popila celu solju i nije mi bilo nista! Od tad je pijem samo kad bas osetim jaku zelju, inace je izbegavam, jer ionako nije pametno piti je mnogo u trudnoci user posted image Pozdrav!

clock-img

09.08.2010, 19:35

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Malinice, imamo temu Kofein u trudnoći KLIK pa zvirni malo i tamo i dobro nam došla user posted image user posted image

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

24.09.2010, 19:22

clock-img

anyushka

pencil-img

-2

Čitam ovde šta jedete i kada bih toliko jela, bila bih kao tenk.
Ja ovako.

Doručak:
Žitarice sa mlekom / 2 manja sendviča sa niskomasnim sirom, ćurećom šunkom i paradajzom / kajgana od 2 jajeta sa dosta povrća + obavezno 1 Kefir od 180ml
Ručak:
Jedem sve, ali vodim računa o masnoćama, šećeru, količini. Svaki dan pravim supice od karfiola, brokolija, kelerabe, itd. pa se toga prvo najedem kako ne bih pojela previše "konkretnog".
Večera:
3 različite voćke, tipa breskva, banana, kivi, maline, šljive, lubenica itd. plus čaša jogurta od 0.9% masti.

I ugojila sam se 10kg, do 30. nedelje. Beba jeste povelika, ali nije ni da se ja nisam proširila. :(

clock-img

25.09.2010, 13:18

clock-img

dacica

pencil-img

634

ja ne pazim sta jedem,i sad mi ne pada na pamet na brojim kalorije i pazim na masnocu,zato sto mi je beba bitnija od toga...jedem sve,sta mi se jede-ali ne jedem za petoro,nego koliko mi se jede...a,na kg.cu da razmisljam kad se beba rodi-ziva i zdrava,to cu posle lako...ja sam 36.ned i ugoila sam se 13kguser posted image user posted image i bas me briga!!!user posted image user posted image

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

clock-img

23.10.2010, 15:28

clock-img

Barbarica

pencil-img

99

Uh uh uh, pozdrav drage moje...

Sta vi sve papate, svaka cast :)))

Ja bre uopste ne vodim racuna sta jedem, jedem sve sto sam i do sada... Bogu hvala sve mi je super, osim sto mi sad malo gvozdje palo, pa pijem tothemu neku glupu...

Sedmi sam mesec, i ugojila sam se 5-6 kg za sada, i to mi sve samo u stomace otislo...

Ali zato mi se pojavio celulit, izgleda bas zbog te moje zlj ishraneuser posted image .

Ali verujte mi ni sama ne znam sta zdravije da jedem... Skoro sam se i udala, nisam neka mnoooogo vicna domacica, pa to oko spremanja... hm, znate kako user posted image ...

clock-img

25.10.2010, 17:09

clock-img

zeljo

pencil-img

211

Ja baš vodim računa (možda čak i preterujem u tome) šta, kad i kako unosim u želudac.
Danas:
Doručak: šolja hlaaaadnog mleka (zbog bolje probave, tj. protiv zatvora), nakon pola sata šoljica kafe, nakon pola sata neka voćkica, voćni jogurt..
Ručak: jedna sarmica i parče crnog hleba. Voćka za užinu, tj. sad.
Za večeru dragi izrazio želju da pravim pitu sa jabukama. user posted image

Otprilike je doručak uvek isti, uključim i pahuljice, žitarice... i da, pijem puuuuuuuuuno vode, sigurno preko 2 litre dnevno, tako da me i to zasiti. Slatko inače nisam jela ni pre trudnoće, pa me ni sada ne privlači.

< Poruku je uredio zeljo -- 25.10.2010 17:14:21 >

clock-img

23.11.2010, 17:46

clock-img

Barbarica

pencil-img

99

Ja sam se danas kao STOKA nazdrala, i sad me grize savest xD

Pojela sam 2 parceta kolaca, poveca... Twix cokoladicu... Solju griza... Dve ljute kobasice, manje doduse... Malo pomfrija... Krisku hleba... pola litre mleka... Casu kokakole... XXL lizalicu... I ne znam da li jos nesto xD user posted image

clock-img

29.11.2010, 15:36

clock-img

Anoniman

Ja sam već bila gojazna kad sam ostala u drugom stanju... I prvo što mi je lekar rekao je da se bacim na dijetu - samo voće i povrće i što pre da skinem što više... 

clock-img

30.11.2010, 00:19

clock-img

Crvenkapa85

pencil-img

1588

sve sto sam ovog dana pojela to sam i povratila,tako da mi se ne isplati jesti user posted image

clock-img

30.11.2010, 11:11

clock-img

Barbarica

pencil-img

99

Eeeee, sto i ja nisam tako, ja ni jednom za celu trudnocu nisam povratila... Sad mi krivo, bila bih sa bar kilo manje xD

clock-img

30.11.2010, 13:16

clock-img

Crvenkapa85

pencil-img

1588

za rucak kokice user posted image

clock-img

10.12.2010, 11:18

clock-img

bojanica7

pencil-img

1624

meni se jede podvarak od juce, pa sam lepo jutros ustala i otisla da kupim suva rebarca i kupus i evo jos malo pa cu da pravim podvarak user posted image me so happy user posted image

Panta rei

clock-img

10.12.2010, 12:35

clock-img

Malecka074

pencil-img

875

Kriska ajvara i marmelade (domace) i casa toplog mleka
2 mandarine
2 kuvana jajeta sa mrvicu majoneza
malko kikirikija, leblebija, graska-mix neki
To sve od jutros :)
A za rucak cu corbicu
Izmedju nesto od vockica
a vecera - vocni jogurt

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

clock-img

29.03.2011, 15:55

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Doručak:
integralni tost (3 kom), sirni namaz i pola paradajza
šolja kakaoa

Užina:
banana
integralni keks

Ručak:
krompir u pavlaci, riba (ne znam koja, naručio mm)
zelena salata i krastavac

Užina:
još ne znam

Večera:
2-3 integralna keksa i šolja jogurta

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

31.03.2011, 21:16

clock-img

Samanta

pencil-img

32

Današnji meni
Dotučak: kajgana sa nekoliko koluta viršle i mlevenim semenom lana (pomaže kod varenja i zatvora), šolja mleka. Bez hleba.
Užina: Jabuka
Ručak: Domaća, juneća supa, grašak sa komadićima piletine (bez zaprške i brašna), dve kriške integralnog hleba, rotkvice kao salata.
Užina: 2 narandže
Večera: Dva parčeta integralnog hleba, namazana pavlakom,  jednom kriškom pečenice i zelena salata. Šolja mleka.

Mislim da se u životu zdravije nisam hranila user posted image . Ne konzumiram ništa gazirano, kafu možda jednu u 10 dana, roštilje i svinjsko meso veoma retko. Alkohol nikako. Slatkiše konzumiram veoma umereno. Moram priznati da se veoma dobro osećam i preporučujem svakom da bar malo obrati pažnju šta i kada konzumira tokom trudnoće da kasnije kile koje se nabace ne bi bespotrebno stvarale nezadovoljstvo i nervozu zbog izgleda. A naravno beba se ne bi bunila da sa konzumiranjem masnoće, šećera i praznih kalorija malko sačeka.

clock-img

31.03.2011, 21:41

clock-img

Anoniman

Juce

Banana, Pahuljice za dorucak, biftek i salata od ceri paradajza za rucak, za veceru solja jogurta i dva parceta pite od spanaca, kasnije jedba jabuka, i 3l vode

Danas

sok, pahuljice sa mlekom za dorucak, sladak kupus sa malo mesa i paradajz za salatu, jabuka, za veceru dva parceta pite sa spanace i jogurt, 3l vode

Cesto za dorucak jedem tost sa djemom ili medom i mleko, a kupujem uglavnom crni ili integralni tost i pur pur hleb. Sendvici sa sirnim namazom i povrcem, a malo prsutice moze i bez hleba uz salatu. Razne corbice od povrca i slozenac od ribe sa povrcem ce biti cesce na meniju

Jednom nedeljo moze neka "svinjarija" a za sada izbgavam kafu i slatkise i dobro mi ide jer mi se i ne traze. Pocastim se po nekad kockicom cokolade ili 1 keksom, koliko sam jela i do sad.

Ne samo da ne zelim da se ugojim nego mislim da je bitno da se hranim sto je zdravije moguce i da sto bolje kombinujem namirnice.

clock-img

06.04.2011, 16:17

clock-img

Malecka074

pencil-img

875

Doručak: sendvic sa pavlakom i kečapom i listom zel.salate i solja jogurta
Užina: Solja mleka i puding od cokolade
Užina 2: Jabuka
Rucak: kiflice sa sirom, solja jogurta i paradajz salata

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

clock-img

06.04.2011, 16:24

clock-img

Anoniman

Meni su od 7. do 25.nedelje na meniju bile 4 perece, bukvalno.(i njih bi ispovracala u toku dana, jezivo)
A posle masline i mladi sir.
Tek od 8.meseca sam pocela da jedem ostalo tipa nemasno meso, mlecni proizvodi, testenina, voce i povrce.
Beban se rodio zdrav i prav s 4240g i 54cm user posted image

clock-img

06.04.2011, 16:29

clock-img

jance

pencil-img

6439

pa da, to sam i ja cula..beba ce uzeti sta i koliko njoj treba sto se ishrane tice...

Bez dece kuća ne raste

clock-img

06.04.2011, 16:30

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: jance

pa da, to sam i ja cula..beba ce uzeti sta i koliko njoj treba sto se ishrane tice...

Priroda je to osmislila dobro user posted image a to sto sam ja "umirala" svaki dan,nema veze user posted image

clock-img

06.04.2011, 16:35

clock-img

jance

pencil-img

6439

user posted image  i to sto kazes..ko nas shishauser posted image

eto, npr. meni svi kazu kako sam smrsala a ja u stvai samo jedem vise voca i salatica nego ranije..bas mi prija zelena salata i pomorandze..banane i ne toliko, imam jako nadimanje od njih...
i naravno sve sto je izuzetno slano ili ljuto... npr pizza ili nas domaci ljuti slovacki kulen, onako sam na hlebu user posted image
inace bas sam mislila na to, kako se mnogim trudnicama desava da im se jedu neka jela iz detnjstva... ova kombinacija ljuti kulen+svez hleb mi je bila uzina kad sam se kao mala leti igrala napolju npr.

Bez dece kuća ne raste

clock-img

15.04.2011, 18:41

clock-img

farmaceut

pencil-img

3

Drage trudnice, ukoliko zelite da dobijete STRUCNE informacije o primeni lekova u trudnoci ali i druge korisne savete vezane za trudnocu, na facebook-u postoji profil pod nazivom **** koji vam moze u tome pomoci. Ukoliko imate profil na facebook-u posaljite zahtev za prijateljstvo! hvala

Poštovani, reklamiranje nije dozvoljeno.

< Poruku je uredio Ana RR -- 15.4.2011 18:51:45 >