cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Šta ostavljate u zamrzivaču?

  
clock-img

04.05.2012, 17:03

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

PE, probaj da odsečeš tako zamrznuto jer ne valja odmrzavati pa ponovo zamrzavati hranu.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.05.2012, 17:06

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Anci,hvalauser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

08.08.2012, 00:43

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Da li neko može da mi napiše kako pripremiti i zamrznuti cveklu za bebu?

clock-img

08.08.2012, 08:43

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

Mariya na koji period bi zamrzavala? Privremeno zbog putovanja ili? Cvekle ima i preko zime da se kupi, lakše se i čuva sirova..

clock-img

08.08.2012, 08:48

clock-img

Anoniman

Kuvaš cveklu u kori dugo, sigurno 2 sata, oljuštiš, iseckaš, ostaviš da se ohladi i zamrzneš. 

clock-img

09.08.2012, 00:02

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Red, ja bih da spremim i zamrznem nekoliko cvekli, samo da uvek imam gotovu, a ne da je svaki put kuvam 2 sata.
Tash, a kad spremam ručak, onda je onako zamrznutu ubacim među ostalo povrće dok se kuva, samo da baci ključ, jel'da?

clock-img

09.08.2012, 00:09

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

Jasno, ja to gledam iz nekog drugog ugla.. Sveže ostavljene zadržavaju neke hranljive sastojke u sebi...Mada od cvekle jedino što znam da napravim je salata sa sirćetom i kimomuser posted image

clock-img

23.11.2012, 22:00

clock-img

pandina

pencil-img

2039

Drage, hitno mi treba odgovor, ap i ovde da pitam. Pravim domace kasice bebi. Nekad cak napravim vecu kolicinu, kad je skuvano, ispasiram i stavim u zamrzivac u onim posudicama iz apoteke u kojima sam cuvala i mleko. Ne praktikujem to cesto.
Sinoc nisam imala u kuci te posudice i zamrzla sam u staklenim teglicama od kupovnih kasica. Sad razmisljam da li sam pogresila? Da li smem da zamrzavam u staklenim posudama?

clock-img

24.11.2012, 08:26

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Uh pandina,
Ja znam da kad se pivo zaledi (slučajnouser posted image ), pukne!
Izvadi jednu i nek se lagano odleđavava na sobnoj temperaturi...

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

24.11.2012, 16:07

clock-img

pandina

pencil-img

2039

Ivadila sam sinoc, stavila u frizider, jutros izvadila, zagrejala u toploj vodi. Kad sam probala, nisam primetila da je promenilo ukus. Valjda je ok.

clock-img

05.09.2013, 15:54

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

mislim da je bolje zamrzavati u staklu nego u plastici. zato sto plastika moze da ispusta ne znam sta, ali mislim da je to slucaj samo na visokim temperaturama.
ali u staklu sigurno moze... mislim nece nista faliti. ja koristim one obicne kese za zamrzivac za sve. a kasice ne zamrzavam.
ne znam do kada ima bundeve u zimu, da se kupi, da li da zamrzavam? i sta sada zamrzavate u ovo doba godine?
ja sam mislila blitvu, paradajz, papriku, valjda nije vec kasno za paradajz?

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

05.09.2013, 15:56

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Jovice, a papriku pečenu ili svežu zamrzavaš?

SvEŽ PARAdajz?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

05.09.2013, 16:00

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Ček, zar staklo ne pukne kada se zamrzava?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

05.09.2013, 16:02

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

meni nije puklo, a u par navrata sam zamrzavala u staklenim bocicama. mada u sustini je neprakticno u staklu... ja sam samo htela da kazem da moze, a ispalo je kao da sve zamrzavam u stakluuser posted image
svez paradajz i paprika?

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

05.09.2013, 16:06

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Mislim paradajz samo opereš i zamrzneš, ili ga melješ ili mu nešto drugo radiš? :)

Pepriku pečeš ili samo zamrzneš?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

05.09.2013, 16:10

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Mislim paradajz samo opereš i zamrzneš, ili ga melješ ili mu nešto drugo radiš? :)

Pepriku pečeš ili samo zamrzneš?


hahaha, ja sam mislila kao svez paradajz, pa znak pitanja da li stavljate sad u zamrzivac.. a ne kao da pitam sta znaci svez user posted image
totalno sam pogubljena...
da mislila sam samo da zamrznem svez opran paradajz u komadu, da imam za kuvanje na zimu.... i da iseckam paprike i tako sveze zamrznem

< Poruku je uredio jovicaa -- 5.9.2013 16:11:51 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

05.09.2013, 16:12

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

vec sam zamrzla malo cerija.

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

05.09.2013, 17:20

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Ja papriku stavljam pecenu onu lepu mesnatu, kod nas je zovu ajvarka za pohovanje 80-100 komada kako kad, naseckanu za przineije i muckalice najvise 10-tak kesica od po 1 kg i obavezno baburu busenu za punjenje. To sam prosle jeseni stavila bas malo bas mi je falila pa sam morala da kupujem.

clock-img

05.09.2013, 21:52

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Isjeckala sam bundavu, blanširala mahune, ispekla patlidžane i paprike za sataraš i svjež isjeckan paradaiz.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.09.2013, 21:55

clock-img

Lu

pencil-img

15094

E trebam i ja ovu za punjenje, moje u bašti su već prošle, zrele pa ću ih ukiseliti.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.09.2013, 22:16

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432


IZVORNA PORUKA: Lu

Isjeckala sam bundavu, blanširala mahune, ispekla patlidžane i paprike za sataraš i svjež isjeckan paradaiz.



Znači može da se zamrzava? Nisam imala pojma stvarno, probaću, taman sada u novom frižideru user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

05.09.2013, 22:27

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Može Dunja i čitav ako je lijep, samo ne valja za jesti onako svjež samo za kuhanje ali tu nema razlike.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

05.09.2013, 22:40

clock-img

Leax

pencil-img

1578

Ja obicno zamrzavam ceo paradajz koji kasnije koristim za kuvanje djuveca i sl . Super mu se tako smrznutom skine ljuska kada se stavi pod mlaz tople , naravno ako imate dete poput moje princeze kojoj to smetauser posted image

_____________________________

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

clock-img

06.09.2013, 00:51

clock-img

viking

pencil-img

6644

Naravno da može, pa u polovini onih smrznutih mešavina koje se prodaju u radnjama ima paradajza.
Ja slabo šta zamrzavam, nemam ni zamrzivač, tj imam onu komoru sa dve police, taman za led, sladoled, gomboce, vodku :) Jedino oko čega se potrudim je peršun, jer mi je sušeni peršun bezveze, pa sveži operem, iseckam na sitno i stavim u plastičnu kutiju, lepo se zamrzne i posle odmrzne, zadrži boju i teksturu, i uvek ga imam.

IZVORNA PORUKA: dunja RR


IZVORNA PORUKA: Lu

Isjeckala sam bundavu, blanširala mahune, ispekla patlidžane i paprike za sataraš i svjež isjeckan paradaiz.



Znači može da se zamrzava? Nisam imala pojma stvarno, probaću, taman sada u novom frižideru user posted image




_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

06.09.2013, 09:02

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

1. šljive
2. breskve
3. kajsije sam ove godine propustila user posted image
4. blitva
5. malo tikvica, mada njih ima skoro cele godine
6. paradajz
7. pečena paprika

Kupujem Frikomovo:
1. prokelj
2. brokoli
3. grašak
4. boranija
5. mislim da i karfiol postoji, ali se može naći tokom cele godine pa se ne opterećujem

Sem toga u zimnicu se sklanja:
1. džem od kajsija
2. džem od šljiva
3. sok od paradajza (mada i to kupujem onaj Tomatello ili već kako se zove)
4. ajvar, pindžur
5. kisele krastavce sveki sklanja, ali mi ne, ne jedemo puno, pa kupujem
6. sveki sklanja kiseli kupus

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!