cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Šta ostavljate u zamrzivaču?

  
clock-img

25.01.2012, 13:18

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Donela mi sveki mlade tikvice za Marka ali pošto ih ima dosta htela sam da ih zamrznem. Blanširaću ih na pari (oko 4 minuta, tako piše u nekoj tabeli koju imam), ohladim i zamrznem.
E sad, mene zanima koliko ih dugo opet kuvam kada ih vadim iz friza? Ako ih ukupno kuvam npr. 15 min, da li onda od toga oduzmem ova 4 min blanširanja pa ih kuvam 11 min? Ili kako? user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.01.2012, 13:20

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Ana ja to sve odokativno. Mislim da im ne treba 15 min kuvanja ako su već bile zamrznute. I nema potrebe da ih blanširaš i zamrzavaš. Možeš i sveže da zamrzneš. Samo ti ja preporučujem da ih iseckaš na kockice i tako zamrzneš

clock-img

25.01.2012, 13:21

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Uh, pa svuda preporučuju da se blanširaju, ne znam sad... mislim, nije mi to problem, iseckam i ubacim u aparat na paru, posle pod hladnu vodu i kad se osuše pakujem ih. Ti nisi blanširala?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.01.2012, 13:24

clock-img

Anoniman

I ja ih samo očistim, iseckam i zamrznem. Ne kuvam ih pre zamrzavanja. 

clock-img

25.01.2012, 13:24

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Ja sam ih samo jednom ostavljala i to malo nešto. U svakom slučaju još će ti biti lakše kasnije ako ih blanširaš. Inače su tikvice jako osetljive pa mi se zato ne svidja da ih zamrzavam

clock-img

25.01.2012, 13:29

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja isto ne blanširam, uvijek ih ostavljam samo na kockice isječem.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

25.01.2012, 13:31

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

I ja ih stavljam sveze.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

25.01.2012, 13:33

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

I šta ja sad da radim user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.01.2012, 13:36

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Baci tikvice u smećeuser posted image

Kako god da zamrzneš, po meni su skuhane su kad ih možeš zgniječiti, ja to ne znam u minuteuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

25.01.2012, 13:36

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Pisala sam negde o blanširanju, i zašto se blanšira. Ne sećam se kome i na kojoj temi. Uglavnom , pre zamrzavanja se namirnice obavezno na odgovarajući način tretiraju da bi se zaustavilo dejstvo određenih enzima i sprečilo propadanje i gubitak hranljivih sastojaka. Zamrzavanjem se biološki procesi i dejstvo enzima ne zaustavljaju već usporavaju. 

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

25.01.2012, 13:40

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Mina, pa da blanširam ili ne? 'ebale me tikvice user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.01.2012, 14:10

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Blanširaj. user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

25.01.2012, 14:23

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Završila. Blanširala, ohladila, posušila i spakovala u kesice. Ima za 7 obroka user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.01.2012, 11:38

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Ju,ja cu ispasti najgora kada biste znale sta sve ide kod mene u zamrzivac user posted image Uglavnom meso,kojekakvo a sve nabavljano prevashodno zbog Lenke,pa je onda preslo u to da se kad se vec za nju nabavlja uzima i za nas. Tako da tu trenutno ima i pilica,i koja matora koka,i koji golub i patka,curka, jare,pola teleta,jedna preradjena svinjai nesto spremljenog povrca koje moji na rancu gaje. Ovo ostalo se kupuje po potrebi.


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

27.01.2012, 11:42

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja imam dva zamrzivača plus onaj mali iznad frižiderauser posted image
Imam baštu, sušimo meso, stavim pola teleta...tako da mi treba a i volim da uvijek imam svega, ne do Bog gladiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

27.01.2012, 11:43

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

U mom zamrzivacu ima najvise mog mlekauser posted image I malo mesa, kukuruza secerca, grasak cini mi se onaj yupicov i to je sve.

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

27.01.2012, 11:47

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Mi kod nas imamo mali zamrzivac-tri fioke,ali  svekijevci u ostavi imaju ogroman sanducar(ostao iz nekog nekadasnjeg perioda polutki i sindikalnih kupovina) koji je zvrjao prazan, i oni koriste manji,a mi smo onda dosli u mogucnost da nabavimo domacu,kontrolisanu zivinu,prasice,jarice,telice i tako je jedna stvar vodila drugoj i eto sad smo tokom sestomesecnog perioda mirni.


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

30.01.2012, 10:33

clock-img

jance

pencil-img

6439

kupili smo u subotu jaako jeftino 5kg sargarepe (125din) pa sam kontala da makar pola toga uzmem i zamrznem jer za nekoliko nedelja krecemo sa cvrstom hranom a do tada ko zna dali cu ih naci tako lepe i tako jeftino.
sad, ajde mi potvrdite postupak: operem ih, ocistim, pa ih nasecem na kockice, stavim vodu (bez ikakvih dodataka) da provri, kad provri spustim unutra sargarepu i kratko ostavim (koliko je to otprilike?) pa izvadim, ohladim, spakujem u kesice i zamrznem jel tako?
da, i mogu li i ucelo da zamrzavam? kako onda, da je blansiram ucelo ili da je opste ni ne blansiram?

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

30.01.2012, 10:37

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

sargarepu mozes lepo da sacuvas i u podrumu bez zamrzavanja
meni je odmrznuta grozna


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

30.01.2012, 10:40

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Jance,sargarepu bolje da iseces na kockice i onda ih blansiras nekih 3-4 minuta,izvadis i pod mlazom hladne vode ih ohladis,ocedis i pakujes u kesice. Cele se blansiraju one male mlade sargarepice.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

30.01.2012, 10:49

clock-img

jance

pencil-img

6439

Olga, nemam podrum, a sve sto je ispod nivoa prvog sprata kod nas je puuno vlage i budji pa se ne usudjujem da stavljam negde gde je npr hladno i mracno, jer je to posle poplave automatski i puuno budji i vlage. zato mislim da je najbolje zamrzavati. kuci na selu smo stavljali u zemlju ali ovde je na toj dubini vec pesak i kamenje pa i to pada u vodu.
lesice hvala, znaci 3-4min da mi kuva pa je vadim...
a kolika porcija treba da bude za bebicu koja tek pocinje sa cvrstom hranom? da ne odmrzavam bespotrebno puno.

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

30.01.2012, 10:51

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

onda je bolje da zamrznes a za bebicu koja pocinje je porcija tj moja je jela jednu malu sargarepu , pa tako i stavljaj , par paketa sa jednom pa onda sa dve ali vrlo brzo ces poceti da kombinujes sa drugim namirnicama pa pravi male paketice , lako ces odmrznuti dva paketa

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

30.01.2012, 10:54

clock-img

jance

pencil-img

6439

ok. hvala puno user posted image
ovo su dosta velike sargarepe pa cu po pola da stavljam za porciju kontam i pravo kazes Olga, lako cu dva manja paketica da odmrznem... user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

30.01.2012, 11:22

clock-img

Anoniman

Ja sam i šargarepe zamrzla sveže. Očistila, oprala, iseckala i stavila u zamrzivač. 

clock-img

30.01.2012, 15:40

clock-img

marija32

pencil-img

1413

I ja kada stavljam, sve sveze stavljam, samo sam blitvu blansirala. Mada retko stavljam sta, jer sve ima sada u svakom momentu da se kupi u prodavnicama.

_____________________________

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.