cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Šta ostavljate u zamrzivaču?

  
clock-img

18.01.2010, 18:49

clock-img

Leki 77

pencil-img

796

IZVORNA PORUKA: LillyT

Igoru kupujem to organsko povrce na Kalenicu



Da li si sigurna da je organsko? Mislim da se kod nas organska hrana ne prodaje na pijaci, a ljudi mesaju cesto pojmove organsko i sa sela. Organska prozivodnja je skupa i cesto neekoloska, jer podrazumeva odredjini kvalitet zemljista, odredjene uslove gajenja, odredjeno seme i slicno (nije sada tema).

Mene zanima koliko drzite ribu dugo? Meni ostale neke deverike, bas mi se jedu, ali stoje koji mesec



Kupujem od porodice Vozar. Mislim da su oni jedan od dva sertifikovana proizvodjaca organske hrane u Srbiji. Ta hrana je svakako dosta skuplja nego neorganska, a ne slazem se da je neekoloska, naprotiv. Imaju tezgu na Kalenicu i svoje proizvode prodaju u jednoj radnjici u Hilandarskoj, a kako moji zive blizu Kalenica, mama mi tamo kupuje. Naravno da neorgansko i sa sela nemaju veze jedno sa drugim, jer prosto svo povrce i jeste sa sela. Pod neorganskim sam mislila bas na gajeno bez pesticida na zemljistu pripremljenom prirodnim djubrivima, navodnjavanom tacno odredjenom vodom i bla-bla, kao sto rece - nije tema.
Ribu ja drzim do roka na pakovanjuuser posted image  posto nju nikada nisam kupila svezu user posted image  tako da ti tu ne bih mogla pomoci.....

clock-img

18.01.2010, 18:51

clock-img

Leki 77

pencil-img

796

IZVORNA PORUKA: LillyT

Igoru kupujem to organsko povrce na Kalenicu



Da li si sigurna da je organsko?



E da....pa nisam sigurnauser posted image  imaju sertifikat i sve sto treba pa se nadam da ne varaju narod...cesto razmisljam koliko je to stvarno neorgansko....tako da stvarno ne znam....mojoj paranoji nema granice....

clock-img

18.01.2010, 18:52

clock-img

Anoniman

Ispisacu vam vreme odrzivosti za sve namirnice u zamrzivacu, samo da uspavam Nesu, posto ce mi trebati vremenauser posted image

clock-img

18.01.2010, 18:55

clock-img

LillyT

pencil-img

3918

Ovu ribu su moji upecali, pa zato pitam. Kupuje li jos ko svezu ribu (ili mozda peca) user posted image

A da nije org. proiz. ekoloska nije, jednostavno postoje istrazivanja i visegodisnje studije koje to potvrdjuju jer nije ekologija samo ciscenje, reciklaza, pesticidi i sl. ali kao sto rekoh, nije tema.

Nisam znala da imaju tezgu na Kalenicu, cula sam za tu familiju (pardon, za prodavnicu org. hrane)


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

clock-img

18.01.2010, 19:10

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Svježa riba se može držati do 3 mjeseca,to znam user posted image

clock-img

18.01.2010, 19:11

clock-img

Anoniman

Uspava nam Nesa Nedju!user posted image

clock-img

18.01.2010, 19:17

clock-img

LillyT

pencil-img

3918

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Svježa riba se može držati do 3 mjeseca,to znam user posted image



Znam tu sliku sa maminog zamrzivaca, ali reko da vidim da li neko drzi mozda krace (ili duze)? Doduse, tamo stoji i za piletinu 3 meseca, ali to mi nesto malo user posted image Nemam pojma


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

clock-img

18.01.2010, 19:21

clock-img

Leki 77

pencil-img

796

IZVORNA PORUKA: LillyT


A da nije org. proiz. ekoloska nije, jednostavno postoje istrazivanja i visegodisnje studije koje to potvrdjuju jer nije ekologija samo ciscenje, reciklaza, pesticidi i sl. ali kao sto rekoh, nije tema.



Nisam ovo znala, a i prvi put cujem, a posto nije tema, ima li neka tema gde bi ovo mogla da mi objasnis, ako te ne mrzi, posto me bas zanima?

clock-img

18.01.2010, 19:22

clock-img

Delijagirl

pencil-img

1701

Pazi meni je baba radila kao vodja skladista za samrznutu robu i u principu svemu cemu je bio rok pre isteka je podelila medju radnike i donosila kuci jer bi se to inace bacilo i to je sve bilo ok eto me i dalje sam ziva i zdrava tako da mislim da nema bas nekog straha ...

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

clock-img

18.01.2010, 19:22

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Naučnici poludeli - Smrznuto bolje od svežeg?. Zamrznuta hrana jednako je zdrava kao i sveža, a sadrži i jednake nutritivne vrednosti, tvrde naučnici sa Univerzitea Sheffield. Sveža hrana pored ovoga može i da se pokvari na putu do potrošača, pa je ponekada smrznuta čak i bolja. "Moramo demantovati često mišljenje da je sveža hrana uvek bolja i zdravija od zamrznute. To nije uvek slučaj i otkrili smo da je zamrznuta hrana u nekim slučajevima čak i bolja od sveže", kaže Charlotte Harden.

clock-img

18.01.2010, 19:24

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lu RR
Svježa riba se može držati do 3 mjeseca,to znam user posted image


Moji uzimaju preko sindikata i uvek stoji duze od 3 meseca,ko ce da pojede sve ono za 3 meseca! Ja znam da riba koja je vec jednom odmrznuta ne valja ponovo da se zamrzava!

clock-img

18.01.2010, 19:41

clock-img

Leki 77

pencil-img

796

IZVORNA PORUKA: pcelica Maja

Ja znam da riba koja je vec jednom odmrznuta ne valja ponovo da se zamrzava!



Nista vec jednom odmrznuto se ne sme ponovo zamrzavati, pa to vazi i za ribu.

clock-img

18.01.2010, 20:00

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ovo je istina.  Ako se nesto ubere i odmah zamrzne, sadrzace vise vitamina nego sveze ubran porizvod koji ce "sedeti" na policama radnje nedelju dana pre nego sto ga konzumirate.

IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

Naučnici poludeli - Smrznuto bolje od svežeg?. Zamrznuta hrana jednako je zdrava kao i sveža, a sadrži i jednake nutritivne vrednosti, tvrde naučnici sa Univerzitea Sheffield. Sveža hrana pored ovoga može i da se pokvari na putu do potrošača, pa je ponekada smrznuta čak i bolja. "Moramo demantovati često mišljenje da je sveža hrana uvek bolja i zdravija od zamrznute. To nije uvek slučaj i otkrili smo da je zamrznuta hrana u nekim slučajevima čak i bolja od sveže", kaže Charlotte Harden.

clock-img

18.01.2010, 20:01

clock-img

Anoniman

Jao ja prehr.tehn. i nista si ne znam... ebi ga,nije me zanimalo!

< Poruku je uredio pcelica Maja -- 18.1.2010 20:02:07 >

clock-img

18.01.2010, 20:07

clock-img

LillyT

pencil-img

3918

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ovo je istina.  Ako se nesto ubere i odmah zamrzne, sadrzace vise vitamina nego sveze ubran porizvod koji ce "sedeti" na policama radnje nedelju dana pre nego sto ga konzumirate.

IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

Naučnici poludeli - Smrznuto bolje od svežeg?. Zamrznuta hrana jednako je zdrava kao i sveža, a sadrži i jednake nutritivne vrednosti, tvrde naučnici sa Univerzitea Sheffield. Sveža hrana pored ovoga može i da se pokvari na putu do potrošača, pa je ponekada smrznuta čak i bolja. "Moramo demantovati često mišljenje da je sveža hrana uvek bolja i zdravija od zamrznute. To nije uvek slučaj i otkrili smo da je zamrznuta hrana u nekim slučajevima čak i bolja od sveže", kaže Charlotte Harden.




Hm, a ko je finansirao to istrazivanje?!? Mozda neka industrija hrane (koja plasira samo smrznute proizvode). Iskreno, nemam pojma, nekako verujem da se neke hranjive materije gube zamrzavanjem. Ne kazem da ne zamrzavam, ali ne volim bas sve smrznuto.

Leki, imas PP user posted image


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

clock-img

18.01.2010, 20:10

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Isti je princip kao i sa kuvanjem.  Neke materije se unistavaju na temepraturama, druge korisne, oslobadjaju.  Ima ljudi koji su pobornici samo raw ishrane, ili ti sirove, nista ne kuvano, a opet, dokazano je da se kuvanjem ipak, oslobadjaju materije koje su nam itekako  bitne.  Treba samo biti umeren u svemu: ne biti ekstreman, mislim da je to kljucuser posted image

clock-img

18.01.2010, 20:38

clock-img

Anoniman

Meso: goveđe 10-12, svinjsko 6-9, teleće 5-6, živinsko 7-12, jagnjetina i ovčetina 4-6, punjeno ili rolovano meso 3, iznutrice 6 meseci. Povrće: radi stabilizacije boje i ukusa, poželjno je blanširati povrće pre smrzavanja (ne blanširaju se luk, praziluk, paprika, mirođija i peršun): održivost je uglavnom oko 6 meseci, osim leguminoza koje se mogu čuvati i do 18 meseci. Voće: 8-12 meseci, ako se smrzava u sirupu onda 12 meseci. Ribe: masne do 2, posne do 6 meseci. Rakovi i školjke 4-6 meseci. Sir: 3-6 meseci.
Ovo je poprilicno opsteno, dosta stvari sam pozaboravljala, davno sam to polagala. Postoje tu jos neke stvari koje se ticu kriticnih tacaka smrzavanja, temperature, nacina odmrzavanja, promena...ako nekoga bude zanimalo, pisacuuser posted image

clock-img

18.01.2010, 20:41

clock-img

Anoniman

a sta si to polagala?user posted image

< Poruku je uredio pcelica Maja -- 18.1.2010 20:42:23 >

clock-img

18.01.2010, 20:42

clock-img

Anoniman

neke silne gastronomije, tehnologije namirnica, cuvanje namirnica...na pmf smer gastronomijauser posted image

clock-img

18.01.2010, 20:43

clock-img

Anoniman

ahaaaaa...
uf ja sam htela da upisem bilo sta sto ima veze sa kulinarstvom,nego da ne idem of!user posted image

clock-img

18.01.2010, 23:09

clock-img

Leki 77

pencil-img

796

Hvala LillyT, imas i ti PPuser posted image  sorry, tek sada videh....

clock-img

19.01.2010, 12:02

clock-img

Anitaaa

pencil-img

1360

Uf a šta sve nemam
Sve vrste mesa (skoro) piletinu,junetinu,jagnjetinu,svinjetinu u raznim veličinama i oblicima he he
Ribu/šarana i oslić/,povrće ( grašak,paradajz,paprika,boranija)
Sladoled he he user posted image
Mislim da je to to


_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

clock-img

19.01.2010, 12:06

clock-img

Anoniman

Ja uvek imam neko kuvano jelo u zamrzivacu(pored svakavog sirovog mesa i povrca), za situacije kad nemam vremena da kuvam-to su obicno ili sarme podeljene u kesice, punjene paprike, pasulj-nesto od tih jela koja se kuvaju na veliko, pa mi uvek ostane jako mnogo, taman da imamo za jos barem jednom, a ne volimo da jedemo isti rucak dva dana. Osim kad su sarme u pitanju, njih stavim po dve u kesu i vadim bukvalno svaki dan i jedem ihuser posted image

clock-img

19.01.2010, 12:08

clock-img

Anitaaa

pencil-img

1360

Uf da.Zaboravila sam na kuvano he he.Ja uvek imam supu za dva dana i neki gulaš za situacije kad ne mogu da kuvam

_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

clock-img

19.01.2010, 16:05

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Malopre sam kopala po zamrzivacu u potrazi za idejom za rucak.Evo ste se naslo u njemu:piletina,kukuruz,jagode u ogromnim kolicinama,testo za picu,njoke,spanac,razno Frikomovo mesano povrce,riblji stapici,kolutici lignje,orasi,ostaci przenog lososa i oslica od slave i 2 kese neidentifikovanog sadrzajauser posted image

< Poruku je uredio gagana83 -- 19.1.2010 16:06:29 >


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!