cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Veš mašina

clock-img

16.01.2010, 18:24

clock-img

Dora

pencil-img

3456

IZVORNA PORUKA: viking

Mi imamo onu usku mašinu kojoj je poklopac bubnja na vrhu a ne sa strane, tj. otvara se na gore. Ta mašina nema standarne fioke već samo kao otvore na poklopcu sa unutrašnje strane. Međutim, i na njima se pravi taj talog (narodski rečeno - štroka) ali da budem iskrena ja to čistim uglavnom kad nam dolaze neki gosti (relativno često imamo goste na spavanju), pa da se ne sramotimo user posted image

-Tata, a zašto peremo zube?
-Pa dolaze nam gosti sine, ćuti i trljaj da se sija!

user posted image user posted image user posted image sad me podseti

clock-img

16.01.2010, 18:30

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Ja imam onu što se puni odozgo, skinem, operem, vratim-gotovo. Ne koristim kalgon i ostale gluposti jer mi je jeftinije da kupim novu mašinu nego stalno to da kupujem... Ne verujem u reklame a već 5 godina imam mašinu koja se nikad nije pokvarila i super pere. A ima kamenca sa spoljne strane bubnja, nije da nemauser posted image

clock-img

16.01.2010, 19:31

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: minavb

Sad i ja buljila u moju masinu. Jedina stroka je stvrdnuti omeksivac u maloj pregradici fijoke. Uopste mi nije jasno sto se taj omeksivac tako stegne, kao tutkalo.

isto i kod mene

clock-img

16.01.2010, 21:57

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Možda ne razblažujete omekšivačuser posted image

clock-img

16.01.2010, 22:28

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: mihi

Možda ne razblažujete omekšivačuser posted image

pa ja ga ne razblažujem, sipam čep, čep i po, kako kad...

clock-img

16.01.2010, 22:29

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ni ja ne razblazujem.A trebalo biuser posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

23.01.2010, 07:25

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ni ja ne razblažujem omekšivač a naspem ga do max,ladicu perem po potrebi čim vidim da se malo zaljepilo,možda svako treće pranje ali kad ju izvadim nema ništa crno unutra,eventualno malo deterdženta prosutog,možda što joj je tek oko 3 godine pa je reklativno novauser posted image

clock-img

24.06.2010, 16:54

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Sada muž uključio mašinu i rekao mi da je u pogrešnu pregradu sipao omekšivač, tj. u onu prvu za predpranje, a posle je dodao i tamo gde treba, tj. u poslednju. Pree sada na 40C, tako da nema predpranja. Šta će se desiti, jel to ok?

clock-img

24.06.2010, 17:01

clock-img

Mishica 77

pencil-img

2433

Mislim da će ili ostati u pregradici ili će ga povući mašina sa praškom iz II pregradice. Ništa strašno.
Jeeeeeeeee! Otkrila sam Ameriku!!!! user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

clock-img

24.06.2010, 17:04

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Mislim da će ili ostati u pregradici ili će ga povući mašina sa praškom iz II pregradice. Ništa strašno.

To i mm kaže, a ja samo komplikujemuser posted image user posted image user posted image user posted image

znači veš je normalno opran?user posted image

clock-img

24.06.2010, 17:05

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

zaboravih da se zahvalimuser posted image

clock-img

24.06.2010, 17:09

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Smejem se ko luda, kakve ja savete tražimuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.07.2010, 13:29

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Da li neko ima pojma o cemu se radi:

Ja i mama imamo istu masinu, ali moja nenormalno guzva ves, znaci moram da pehlam ma bukvalno SVE .. nemozemo da provalimo u cemu je problem???

clock-img

19.11.2010, 23:56

clock-img

Anoniman

Večeras sam puna pitanja : primetila sam da mi se jako slabo oseti omekšivač za veš , znači stavim jedan poklopac u onu pregradu za omekšivač , eventualno poklopac ipo , a kad izvadim veš - miris se skoro i ne oseti user posted image , tek nešto jedva . Mašina je nova , tj stara oko 8 meseci , Virpul , uredno polse svakog drugog - trećeg pranja četkico ribam celu kutiju u koju ide prašak , omekšivač sve ... Znači - izvadim pregradu pa operem . I koji god omekšivač da stavim - ne oseti se onako kako bih ja htela , da mi miriše veš , bre ... user posted image Šta da radim ? Možda mašina ispira kao luda ?

Moja drugarica ima neku običnu mašinu , i kad opere i osuši veš - taj veš na njoj miriše na kilometar , a moj ništa user posted image

clock-img

20.11.2010, 11:13

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

BubaMiro, u mojoj novoj Gorenje mašini em ostane nešto praška u posudi, em se ne oseti omekšivač.
Zaista počinjem da ne volim Gorenje user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

20.11.2010, 11:41

clock-img

Anoniman

Pa ja ne znam od čega to user posted image I meni je znao da ostane prašak , ali samo Merix , dok sam ga koristila . Otkako sam prešla na Duel - ne ostane ništa u pregradici i skroz bude čista nakon pranja . Ali me nervira to sa omekšivačem , promenih sve vrste omekšivača i opet se ne oseti . user posted image

clock-img

20.11.2010, 11:42

clock-img

marince1

pencil-img

4824

Meni izgleda masina povuce omeksivac iliprerano ili prekasno i uopste mi ves ne mirise i nije onako mekan

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

clock-img

20.11.2010, 11:48

clock-img

Anoniman

I tebi ? Meni bude mekan onako , ali se ne oseti da miriše , nego , kao , miriše na čisto , na opran veš , ali da ne znam da JESAM stavila - pitala bih se da li sam sipala omekšivač . A kod moje drugarice mirišeeeeeeee , na kilometar , a ona ima neku staru mašinu ... Ima li neko rešenje kako da rešimo taj problem ? Da sipam pola litre omekšivača ? user posted image

clock-img

20.11.2010, 11:48

clock-img

viking

pencil-img

6644

Mojoj kumi je isto mašina ranije izbacivala omekšivač pa joj zbog toga veš nije mirisao. Ona je to rešila tako što je tek posle regularnog pranja (samo da deterdžentom) stavljala omekšivač u mašinu i onda je opet uključivala samo na program ispiranja...

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

20.11.2010, 12:15

clock-img

Anoniman

Jooj , koja je to zezada , imaš novu mašinu kojoj moraš da "doakaš" nekim cakama user posted image Moraću i ja tako da probam , nema mi druge user posted image

clock-img

20.01.2011, 12:01

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Očistite pravilno mašinu za vešMašina za veš lupa, ne cedi kako treba, ostavlja tragove praška na garderobi? Vreme je da je očistite. Nije vam potrebno puno truda i vremena, samo malo veštine.
Ukoliko češće perete na nižim temperaturama, mašinu treba čistiti nekoliko puta godišnje

SODA ZA PRANJE
Mašina za veš se korišćenjem prlja. Za održavanje higijene perite veš na višim temperaturama. A kada odlučite da očistite bubanj upotrebite sodu za pranje. Sunđerom oribajte unutrašnjost, pustite je da jednom iscentrifugira prazna. Kasnije prilikom pranja veša stavite malo praha uz prašak. I stvari će biti čistije.

SKIDANJE KAMENCA
Koristite natrijum karbonat, otopite 300 do 400 grama u kipućoj vodi . Pre nego sipate ovaj rastvor u mašinu, u nju sipajte četiri litra vode. Uključite program pranja na 95 stepeni, bez pretpranja. Što je duži program i što je viša temperatura efekat će biti bolji. Postoji mogućnost da će voda u bubnju peniti. Soda će otopiti sve masnoće i druge nataložene stvari. Neka program odradi do kraja sa svim ispiranjima i centrifugiranjima. Kada završi očistite filter. Zatim ponovite postupak pranja, ali ovog puta sa litrom alkoholnog sirćeta koje ćete sipati u dozer za prašak.

DOZER 
Dozer bi trebalo da perete svaki put kada mašina završi program. Izvucite je i dobro očistite sirćetom, a zatim isperite vodom. To je mesto na kome se najlakše stvara buđ, a bez poteškoća može da uprlja i garderobu. Možete je i s vremena na vreme četkati starom četkicom za zube. I gumu na vratima treba da održavate - svaka tri meseca premažite je glicerinom, a posle svakog pranja, obavezno je obrišite. 

clock-img

31.01.2011, 14:40

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26964

Sad kad sam ukljucila drugi put ispiranje pelena, masina je pocela da zuji i pisalo je na displeju F7. Da li se to nekom desilo? Iskljucila sam je i pokusala da otvorim vrata i nece.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 31.1.2011 14:41:47 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

31.01.2011, 15:02

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Sanjice vidi u upustvo sta zaci ta greska F7 najcesce pise u uputstvima koje greske izbacuje masina ili kvar i sta treba uraditi.

clock-img

31.01.2011, 15:03

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Sad kad sam ukljucila drugi put ispiranje pelena, masina je pocela da zuji i pisalo je na displeju F7. Da li se to nekom desilo? Iskljucila sam je i pokusala da otvorim vrata i nece.

Koja ti je mašina?

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

31.01.2011, 15:05

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26964

Alexx masina je gorenje. Sad sam je opet iskljucila i radi. Mozda je doslo do neke greske.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Poslednji tekstovi

article-img