IZVORNA PORUKA: Lu RR
IZVORNA PORUKA: marija32
Dragi roditelji, dete mi se upisuje ove godine u prvi razred, a ja sam u nedoumici da li da trazim "vezu"(kao za sve u zemlji Srbiji) za uciteljicu koja vazi za dobru, ili sa pedagogom da razgovaram o tome kakva bi uciteljica "odgovarala" mome detetu?
Ja sam bez riječi,ovo prvi put čujem,možda sam primitivna za vaša shvatanja ali tražiti učiteljicu koja odgovara mom djetetu,a kako ćete birati nastavnike i profesore,pa onda muža ili ženu...kuda ide ovaj svijet
Ne zam zasto si bez reci, evo ja kao majka dve devojcice potpuno razlicitih karaktera upravo razumem ovo boldovano.
Dobro ja ne zivim u zemlji gde "dobijes" jednu uciteljicu 4 godine i gde mozes da biras, skole su male i obicno ima samo jedno odeljene tog razreda. Mada u slucaju moje mladje cerke imaju dva odeljenja. I ovde se uciteljica menja svake godine.
Zato i smatram da je to jako dobro da dete menja uciteljice, jer nekoj deci, kao sto je to slucaj sa mojom mladjom cerkom odgvara odredjen tip uciteljice vise.
Zavisi na pr. sta ko smatra pod dobrim. Dobra je za nekog ona koja je na dorbom glasu, da najvise zahteva od dece. To da neko najvise zahteva uopste ne mora da znaci da ih i najvise nauci. Nekoj deci taj tempo ne odgovara, pravi im stres, bivaju nemotivisana, jer ne mogu da uhvate svoj tempo.....U startu gube korak, roditelji nezadovoljni, druk sa svih strana......
Stoga cim zena postavlja ovakvo pitanje, pretpostavljam da poznaje karakter svog deteta i da to ne pita da bi pravila problem tamo gde ne postoji.
Evo ja da ti kazem ako mozes da biras, onda odaberi upravo uciteljicu koja "odgovara" tvom detetu u saradnji sa pedagogom i psihologom skole.
Mojoj starijoj cerki odgovara manje-vise svaka. Ali mladjoj odgovaraju mnogo vise smirene ( debeljuskaste ) koje hvataju ritam deteta, jer imaju obicno vise strpljenja. Ne kazem da moje dete nije funkcionisalo kod onih drugih, ali kod ovih debeljuskastih je mnogo bolja, pri tome ne mislim na ocene ( ovde ocene nisu bitne ) mislim na znanje i decje zadovoljstvo.
Marija nadam se da sam bila od pomoci, jer pricam iz licnog iskustva. A ja licno mnogo vise cenim "strucnjake" od iskustva.
Nadam se da ces napraviti pravi izbor za svoje dete, sto ti naravno i zelim