cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kandida

clock-img

07.11.2014, 08:32

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

Ne znam za žalfiju, ali obzirom da je kandida gljivica, onda nema veze sa antibiotikom?

clock-img

07.11.2014, 09:59

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ovako...zalfija ti nece pomoci kod gljivicne infekcije. Kamilica nije za vaginalno ispiranje, ali spoljasnje pranje je dozvoljeno ali ne predugo i ne stalno. Ona ima u sebi proazulene koji oksidacijom prelaze u azulene, a koji su kancerogeni. Sek* su trudnoci je dozvoljen, ali ne i irigator jer tesko da ces ostetiti celije penisom, ali plasticnom cevi je veca mogucnostuser posted image Bas me zanima sta je Sanjcezii rekao ginekologuser posted image

clock-img

07.11.2014, 10:07

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Hvaalaaa! Znala sam da ćete imati korisne savete. user posted image
I mene interesuje šta je S sad rekao dr u vezi toga.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

07.11.2014, 11:07

clock-img

Sanjchezze

pencil-img

228

Evo i mene. Pitala sam ga i rekao mi je da smem da ga koristim i da mi on to sigurno ne bi preporucio da je lose po mene i bebu. Samo normalno da ga ne koristim kao kada nisam trudna, obratim paznju. I eto, nema nikakvih povreda, grlic dug, cvrst i zatvoren. Nastavljam da ga koristim. Cula sam od jos dosta zena da su ga koristile u trudnoci bez ikakvih posledica tako da se ne brinem uopste. A sto se kamilice tice, Klarita hvala na info ali ja ponovo radim ono sto mi je lekar rekao jer koja je svrha da ga placam i da vodim trudnocu kod njega ako cu da preispitujem sve sto on kaze. Ne sumnjam u njega kao lekara i to je to.

clock-img

10.11.2014, 14:37

clock-img

branki*

pencil-img

20828

uzesmo danas analize.bozidar ima kandidu u stoliciuser posted image
znaci,pretpostavljam da ce selakovicka traziti od nas da ukinermo secer i gluten pored kazeina.ja,majke mi ,ne znam cime cu ga hraniti...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

10.11.2014, 16:26

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

E, bre, Branki user posted image user posted image Mislim da imas izbora "danas" i neka prodje sto pre....bas mi zao!

clock-img

10.11.2014, 16:35

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Branki user posted image ima alt_ernativa za bukvalno sve, veruj mi samo se spremi da su alt_ernative uglavnom bezobrazno skupe...
Ti mu odmah izbaci secer i kvasac...
Drzi se, proci ce user posted image

< Poruku je uredio milicicak -- 10.11.2014 16:36:04 >

clock-img

10.11.2014, 22:15

clock-img

branki*

pencil-img

20828

za kandidu ne valja jesti-secer,belo brasno,mleko,kvasac.da li moram sve to da izbacim?mleko sam izbacila skroz.secer sam mislila da smanjim,ali ne mogu ni prezle onda da koristim za pohovanje,niti kupovni hleb?
da li je terapija efikasna jedino uz promenu ishrane ili je bitnija ipak terapija?dobio je nistatin 3 puta po 20 kapi i probiotik.

branki

clock-img

10.11.2014, 22:18

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

javice se neko ko zna sa sigurnoscu ali ja mislim da je terapija bitnija. Secer bar izbaci pored mleka. Slatkisi nikako. Stvaraju mu dodatne gasove u crevima i muke. Prosto ces mu olaksati ako mu izbacis secer. Drzite se. Procice to brzo.

clock-img

10.11.2014, 22:21

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Nistatin + probiotik obavezno. Terapija efikasnije deluje uz korigovanu ishranu.
Hleb ne moze iz prodavnice (ima kvasac), mozes Tonus ili neki drugi bezkvasni hleb, prezle su takodje no-no. Umesto obicnog secera mozes da koristis fruktozu. Na netu ima dosta recepata za te bezkvasne hlebove, ja ih nikad nisam pravila. Za pohovanje mozes da koristis psenicne ljuspice, ja ih koristim i bas sam zadovoljna

< Poruku je uredio milicicak -- 10.11.2014 22:23:17 >

clock-img

10.11.2014, 22:27

clock-img

branki*

pencil-img

20828

uhuser posted image
hvala,drage moje puno.
milicicak,te psenicne ljuspice kupujem u onim prodavnicama zdrave hrane?ne pamtim kad sam tu uslauser posted image
a,je l smem da stavim sodu bikarbonu ili pecivo kad mesim hleb umesto kvasca?

branki

clock-img

10.11.2014, 22:31

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Branki, ja psenicne ljuspice (mogu da se zovu i klice) kupujem u DM-u, verovatno ih ima i u zdravim hranama. Za pohovanje mozes da koristis i susam ili izdrobljeni cornflakes :)
U hleb mozes da stavis sodu-bikarbonu

clock-img

10.11.2014, 22:31

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Ja se izvinjavam ako sam neobavestena, ali moram da pitam zasto je dobio odmah terapiju? Da li dete ima tegoba pa zbog toga? Moja cerka je imala kandidu, koju smo slucajno otkrili, ali nije imala stomacnih tegoba, pa su mi tri lekara savetovala samo korigovanje ishrane, bez lekova!

clock-img

10.11.2014, 22:37

clock-img

branki*

pencil-img

20828

hvala,milicicak,kupicu te psenicne ljuspice,mada bi bilo dobro kad bi hteo u susamu...ili tak kornfleks..videcu.
MK,boza se vodi kao dete iz autisticnog spektra,ne mogu da cekam,odmah cu udarnicki da reagujem,imaju teorije da kandida pravi haos u organizmu kod male dece i da jako utice na hiperaktivnost,nervozu i da hoce da blokira i uspori centre za govor...

branki

clock-img

10.11.2014, 22:48

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Ok, nisam znala. Samo da preporucim kefir, koji je fenomenalan u borbi protiv kandide. Ja sam sada na tel, ali imam super recept za domaci hleb bez kvasca.

clock-img

10.11.2014, 23:05

clock-img

branki*

pencil-img

20828

napisi kad imas vremena ako ne zaboravisuser posted image

branki

clock-img

10.11.2014, 23:19

clock-img

mtajcica83

pencil-img

1527

IZVORNA PORUKA: branki RR

za kandidu ne valja jesti-secer,belo brasno,mleko,kvasac.da li moram sve to da izbacim?mleko sam izbacila skroz.secer sam mislila da smanjim,ali ne mogu ni prezle onda da koristim za pohovanje,niti kupovni hleb?
da li je terapija efikasna jedino uz promenu ishrane ili je bitnija ipak terapija?dobio je nistatin 3 puta po 20 kapi i probiotik.

Draga, ovo je i mo sinu dala gastro kad je imao problema, mi smo od tada, ima skoro 2 mjeseca na tom reyimu uishrane ko sto su zene vec napisale.

Moj maji bubicicak 08.10.2010

clock-img

10.11.2014, 23:24

clock-img

branki*

pencil-img

20828

tajci,znam,citala sam da ste imali isti problem.kako je sad,je li nema vise?sta je dobio od terapije?jesi ti skroz u potpunosti sve ovo izbacila?je l mogu da mesim hleb od crnog psenicnog brasna bez kvasca ili ne sme psenicno?

branki

clock-img

11.11.2014, 10:42

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Branki, ja mislim da je najbolje da izbacis ono sve BELO... brasno, secer i sl.... Moze psenicno, ali da bude od celog zrna, znaci integralno. Evo nasla recept, pa probaj...

DOMACI HLEB BEZ KVASCA

500 gr brasna (100 heljdino, 200 integralno, 100 proseno, 100 ovseno) , 500 ml mlake vode, 1 prasak za pecivo, 1 kasicica sode bb (ja kupujem onu preciscenu bez aluminijuma nije skupa, a mozda bi i ti mogla da vidis je pronadje i da je koristis bas zbog tog problema), sjemenke razne po 1 kasika (lan, susam, golica, kim...) 2 kasike maslinovog ulja i 1 kasicica soli. Sve se zamesi i ostavi da stoji 2h na sobnoj temperaturi. Preruci se u vatrostalnu ciniju i poklopi (ovo je jako bitno). Stavlja se u hladnu rernu i pece sat vremena na 200 stepeni. Fenomenalan bezkvasni domaci hleb. Napomena: kombinacija brasna po ukusu. Ja volim sto vise ovsenog...

clock-img

11.11.2014, 17:38

clock-img

branki*

pencil-img

20828

hvala,MK,probacu ovo kad dodjemo iz bgd-auser posted image

branki

clock-img

11.11.2014, 21:29

clock-img

mtajcica83

pencil-img

1527

IZVORNA PORUKA: branki RR

tajci,znam,citala sam da ste imali isti problem.kako je sad,je li nema vise?sta je dobio od terapije?jesi ti skroz u potpunosti sve ovo izbacila?je l mogu da mesim hleb od crnog psenicnog brasna bez kvasca ili ne sme psenicno?

Branki, ja sam njemu izbacila secer, osim kad mu malo zasladim caj jer nece drugacije da ga liyne,,ali prvih 15 dana nije jeo ni secer, ni slatko, ni mlijeko, ni bijlei hleb, tijesto...
Ovih dana radimo analizu stolice na gljivice pa cu javiti sta bude...

Moj maji bubicicak 08.10.2010

clock-img

12.11.2014, 08:13

clock-img

branki*

pencil-img

20828

javi bas,nadam se da je proslo kod andrije.ja sam ukinula mleko,secer za sad.hvala na odg.user posted image

branki

clock-img

12.11.2014, 10:27

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Da ja javnem svoje stanje. Canesten 3 i posle toga još 3 noći ispiranje pomoću irigatora i rastvora sa sodom. Što bi rekle one bakice na reklami-kao rukom odnešeno! user posted image Za svaki slučaj ću ovih dana nositi bris privatno na analizu, ko će čekati u DZ?

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

16.11.2014, 12:08

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Branki , a i ostali koji imaju problem sa kandidom... Sad sam se setila, pa sam i proverila na net-u...

Probaj da pocnes da koristis kokosovo ulje u ishrani deteta. Veoma je zdravo, a i ukusno je. Jeste d aje skupo, ali stvarno je visestruko blagotvorno.

clock-img

16.11.2014, 13:15

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Mama krava, mislis na palmino ulje ili bas na kokosovo? user posted image

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.