cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kandida

clock-img

04.11.2014, 12:06

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

Koliko sam ja shvatila , kada su u pitanju gljivične infekcije, važno je vratiti u balans "dobre " bakterije, a njih ima u probiotskim proizvodima u koje spada i jogurt. A šećer treba izbegavati , pa sad gde ga sve ima i ko može da se suzdrži.... ja ne mogu ni bez šećera ni bez mlekauser posted image

clock-img

04.11.2014, 12:18

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

QueenJ, trebalo bi i tm da maze kansen kremuuser posted image ja sam skoro stalno pod infekcijomuser posted image znam skoro sve, mozes i da se peres cajem kamilice, irigator je super u takvim situacijama...a skoro sam uzimala Multi gyn flora plus neki gel sa aplikatorima i fenomenalan je, ali fenomenalan. Pogledaj i njega. Za sad ti je dovoljan taj cansen 3 vaginalete, a onda kad ih iskoristis mozes irigator (multi gyn ili tantum rosa) i zaista rade stvaruser posted image

clock-img

04.11.2014, 12:37

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Imam irigator. Taman kad potrošim vaginalete, uzeću neki rastvor. Hvala na savetima!

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

04.11.2014, 12:46

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Nema na cemu user posted image obavezno koristi irigator, sjajan je osecaj nakon koriscenja, bas se osetis cistomuser posted image

clock-img

04.11.2014, 13:09

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

I ja pijem nes sa doooosta mlekauser posted image za imunitet pitaj u apoteci , mislim da moze Immuno da se pije, ali posto i meni treba icicu da pitam pa javljam. ... resice se to. Javi kako si prosla .

clock-img

04.11.2014, 13:13

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Zaboravih da napomenem da ishrana nije preteci faktor kod vaginalne kandidijaze i mozes slobodno da uzivas u svom nesu sa mlekom. Tek ako postane hronicni problem (kao recimo kod mene, ali ja ipak ne vodim racuna jer resavam ekpresno problem) onda se regulise ishrana. Pamucni ves i pokusaj da spavas bez njega, i sapuni tj kupke kiselog pH faktora i ispiranje kamilicom su ti od najvece pomoci user posted image veruj mi! Kad se ustanovi crevna kandidijaza, onda je ishrana na prvom mestu.

clock-img

04.11.2014, 13:29

clock-img

Sanjchezze

pencil-img

228

I ja muku mucim sa kandidom. Koristim canesten 3 i irigator ali nista. Mislim nemam sekreta uopste, nista me ne pecka i ne svrbi ali na brisu pokazuje kandidu u velikom broju. I tako se sad nerviram oko toga jer se plasim da necu uspeti da je se resim do porodjaja.

clock-img

04.11.2014, 13:33

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Tako i ja nisam imala nikakve simptome, pa me rezultat brisa zatekao.user posted image
26.tek zakazana kontrola , bas cu da se nacekam !

clock-img

04.11.2014, 13:37

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

IZVORNA PORUKA: Sanjchezze

I ja muku mucim sa kandidom. Koristim canesten 3 i irigator ali nista. Mislim nemam sekreta uopste, nista me ne pecka i ne svrbi ali na brisu pokazuje kandidu u velikom broju. I tako se sad nerviram oko toga jer se plasim da necu uspeti da je se resim do porodjaja.

Pa ne bi smela ti irigator u trudnociuser posted image i mislim da ne deluje canesten ako si ga vec vise puta koristilauser posted image ne znam koju ti grupu sekreta pokazujeuser posted image mozda da probas mak miror kompleks on u sebi ima nistatin plus AB i ne znam sta jos bese...ako je mesovita, bakterije podgrevaju ove gljivice i u krug...ne brini imas vremena da je se resisuser posted image

clock-img

04.11.2014, 13:46

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

IZVORNA PORUKA: QueenJ

Imam irigator. Taman kad potrošim vaginalete, uzeću neki rastvor. Hvala na savetima!

Ja sam koristila sodu bikarbonu razmućenu u vodi i pomoglo mi je. Ne sme se samo koristiti dugo jer je soda jaka. Nedelju dana sam ispirala svaki drugi dan a već posle prvog ispiranja sam osetila veliko olakšanje!

clock-img

04.11.2014, 14:24

clock-img

Sanjchezze

pencil-img

228

Klarita doktor mi je rekao da koristim irigator, pa sad ne znam. A canesten sam pocela da koristim sad u trudnoci jer nikad pre nisam imala kandidu. Ne znam da li bih smela da uzmem nesto drugo na svoju ruku jer mi dr samo daje canesten i tako vec jedno 4 meseca user posted image Ne znam koju grupu pokazuje bris, mislim VI ali nisam sigurna mrzi me da trazim papire i uglavnom pokazuje samo kandidu, nema bakterija. S obzirom na to da je vucem vec mesecima nisam nesto preterano optimisticna da cu da je se resim za dva meseca do termina, samo ne znam sta u slucaju da je ne izlecim, ima li to neke veze sa porodjajem?

clock-img

04.11.2014, 20:07

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Koja je razmera vode i sode bikarbone?

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

04.11.2014, 20:22

clock-img

nata11

pencil-img

9224

Klarita ima kod tebe jedna zena pravi caj za kandidu 99% uspesan.

clock-img

05.11.2014, 06:52

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: nata11

Klarita ima kod tebe jedna zena pravi caj za kandidu 99% uspesan.

kod Klarite senjorite ima svegauser posted image . slazem se da je irigator odlican, generalno za higijenu i prevenciju a i tokom lecenja. Ja uglavnom koristim multi gyn ali prosli put u apoteci nisu imali pa sam uzela tantum rosa, ok je.

clock-img

05.11.2014, 07:52

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

U trudnoći mi je dr prepisao Canesten 3, ne sećam se zbog čega, mislim da nisam ni vadila bris. I rekao mi da ne koristim onaj aplikator vaginaleta iz pakovanja. Pa kako onda irigator da koritiš?! user posted image

clock-img

05.11.2014, 10:04

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ma, ne sme irigator u trudnoci 100%user posted image Sanjceze, probaj ginodaktanol, slobodno, mozda ti ne odgovara canestenuser posted image njega smes sigurno. Eto da budes mirna konsultuj svog ginekologa. Ako je VI grupa, onda su samo gljivice.
Nato, mori, koja je ta zena? Ista? user posted image

MiLj, kod mene sve ima samo dr etker nemauser posted image

clock-img

05.11.2014, 10:06

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

IZVORNA PORUKA: Sanjchezze

Meni su u trudnoći prepisivali Nistatin.

Što se tiče sode i vode, ja sam punila vodom 2/3 irigatora i u tu količinu mlake vode stavim punu kašičicu sode bikarbone . Stvarno je bilo olakšanje.

< Poruku je uredio Anarunika -- 5.11.2014 10:11:23 >

clock-img

05.11.2014, 10:11

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

pa. moze i nistatinuser posted image

clock-img

05.11.2014, 11:11

clock-img

Sanjchezze

pencil-img

228

Zene sad ste me zabrinule... ginekolog koji mi vodi trudnocu mi je rekao da koristim irigator, jos sam ja pitala da li smem i rekao je da smem a vi sad kazete da ne sme. Joj a ja ga koristim vec neko vremeuser posted image A sto mislite da ne sme, mislim sta moze da se desi? Sad sam se posteno uplasila.
Od canestena odustajem, probacu nesto drugo.

clock-img

05.11.2014, 11:24

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

Pa ja nešto razmišljam, ako je u trudnoći dozvoljen seksualni odnos, koja je razlika u korišćenju irigatora user posted image user posted image jedino možda zbog rastvora koji se koriste ? Ne znam, ne sećam se da li sam ga koristila u trudnoći.

clock-img

05.11.2014, 11:30

clock-img

nata11

pencil-img

9224

IZVORNA PORUKA: Klarita

Nato, mori, koja je ta zena? Ista? user posted image

Ne kod hotela, rekla mi Vida.

clock-img

05.11.2014, 11:39

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Ja sam irigator koristila u trudnoci po preporuci lekara. I sve je bilo ok.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

05.11.2014, 12:09

clock-img

Sanjchezze

pencil-img

228

Ja koristim samo kamilicu za ispiranje, ne koristim one kupovne rastvore. I ja malopre razmisljam, ako mi je dozvoljen seks u trudnoci zasto ne bih smela da koristim irigator ali otkud znam, prvi put se susrecem sa ovim problemom pa sam htela da cujem iskustva. Uglavnom, veceras imam zakazan uz pa cu ponovo pitati dr.
Sanjalice hvala puno, sad sam se malo smirilia.

clock-img

05.11.2014, 12:18

clock-img

nata11

pencil-img

9224

Ja sam odavno prestala da koristim kamilicu, citala sam da je ona precenjena i da je ona za pojedine bakterije OK dok kod pojedinih samo moze da pogorsa.

clock-img

06.11.2014, 23:06

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Završila sam sa Kanestenom 3. Mislim da je bolje. Večeras sam koristila irigator i sodu bikarbonu. Mama mi rekla da mogu da probam i žalfiju, da je to prirodan antibiotik. Iskustva? user posted image