cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kandida

clock-img

23.09.2014, 01:14

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Lactogin tableteuser posted image kako se piju i koliko dugo? Cula sam i videla reklamu, ali nikad se ne setim da pogledam kad sam u apoteciuser posted image

clock-img

23.09.2014, 15:40

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

IZVORNA PORUKA: Sanchy

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Ja u trudnoci bez ikakvih problema, skoro bila kod ginekologa uzela mi bris, i kaze da imam candidu .Ja u soku! Nisam imala nikakve tegobe , ni sekret , nista ! Nije mi dala nikakvu terapiju, kaze mi ako mi ne smeta da ne treba da se leci. user posted image
Sta mislis Sanchy ?

ME jesi li trudna ili si mislila sad posle trudnoce si isla na pregled?To je stvarno diskutabilno,neko ce ti prepisati vaginalete neko nece,,fakticki ti imas onda sestu grupu sekreta i ja sam svojevremeno dobijala za tu grupu Nistatin vaginalete i povremeno ispiranje sodom bikarbonom,,e sad dugo mi je sve to ok pa ne znam sta se u praksi promenilo?Inace cim se kandida pojavi u vecem broju treba poraditi na imunitetu...

Posle porodjaja sam isla na pregled...a IV je grupa...bilo tada, sada trenutno ne znam ali nemam sekret niti tegobe. Idem za par dana opet, samo da vidim kako radi. Hvala ti puno...i ja mislim da sam trebala koristiti vaginalete...

clock-img

23.09.2014, 21:53

clock-img

mtajcica83

pencil-img

1527

Mom svrcu je dala nistatin kapi da pije 3 puta dnevno po 25 kapi..
Opet pitam zar je moguce da od kandide stomak hoce da se napuva i da boli?

Moj maji bubicicak 08.10.2010

clock-img

24.09.2014, 01:28

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Da, mtajcice, user posted image

clock-img

24.09.2014, 01:30

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ja u trudnoci bez ikakvih problema, skoro bila kod ginekologa uzela mi bris, i kaze da imam candidu .Ja u soku! Nisam imala nikakve tegobe , ni sekret , nista ! Nije mi dala nikakvu terapiju, kaze mi ako mi ne smeta da ne treba da se leci. user posted image
Sta mislis Sanchy ?

ME jesi li trudna ili si mislila sad posle trudnoce si isla na pregled?To je stvarno diskutabilno,neko ce ti prepisati vaginalete neko nece,,fakticki ti imas onda sestu grupu sekreta i ja sam svojevremeno dobijala za tu grupu Nistatin vaginalete i povremeno ispiranje sodom bikarbonom,,e sad dugo mi je sve to ok pa ne znam sta se u praksi promenilo?Inace cim se kandida pojavi u vecem broju treba poraditi na imunitetu...

Posle porodjaja sam isla na pregled...a IV je grupa...bilo tada, sada trenutno ne znam ali nemam sekret niti tegobe. Idem za par dana opet, samo da vidim kako radi. Hvala ti puno...i ja mislim da sam trebala koristiti vaginalete...

Je l' se ti i ovde malo zauser posted image pa ti imas triper, zenouser posted image

clock-img

24.09.2014, 06:24

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: mtajcica83

Mom svrcu je dala nistatin kapi da pije 3 puta dnevno po 25 kapi..
Opet pitam zar je moguce da od kandide stomak hoce da se napuva i da boli?

Da da imaju gasove od kandide

clock-img

24.09.2014, 09:44

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

IZVORNA PORUKA: Klarita

Lactogin tableteuser posted image kako se piju i koliko dugo? Cula sam i videla reklamu, ali nikad se ne setim da pogledam kad sam u apoteciuser posted image

Sad se više tačno ne sećam šta i kako da ne pišem ovde napamet i pogrešnouser posted image Čini mi se da ih ima 14 u pakovanju po jedna dnevno se pije. Sad, da li je jedna kutija dovoljna ili za neke slučajeve treba više...ipak bolje da se raspiitaš u apoteci.
Ali meni su stvarno pomogle!

clock-img

24.09.2014, 21:35

clock-img

mtajcica83

pencil-img

1527

Hvala zene..user posted image

Moj maji bubicicak 08.10.2010

clock-img

24.09.2014, 21:42

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Klarita , kakav triper , majke ti???

clock-img

24.09.2014, 22:24

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Majke mi, IV grupa je triper.

Sta mislis Sanchy ?

clock-img

25.09.2014, 01:55

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Moram da nadjem sutra taj papiric gde pise . Pa rekla bi mi ginekolog to... hajde javljam sutra!

clock-img

25.09.2014, 02:23

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Moguce da si permutovala da je pisalo VI grupa ,za IV bi dobila dobru dozu ab..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

clock-img

25.09.2014, 07:43

clock-img

serpica

pencil-img

8707

http://sr.wikipedia.org/sr/Pregled_vaginalnog_sekreta
Evo ja pronasla ovo,pri kraju stranice ima objasnjenje za svaku grupu sekreta.
I jeste,IV grupa je triper.

< Poruku je uredio serpica -- 25.9.2014 7:44:36 >

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

25.09.2014, 17:28

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Joj VI je grupa na nalazu, okrenula sam simbole u glavi, izvinjavam se. .a nisam ni znala da je 4 .triper , ne daj Boze pu pu pu!

clock-img

25.09.2014, 18:47

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

IZVORNA PORUKA: serpica

http://sr.wikipedia.org/sr/Pregled_vaginalnog_sekreta
Evo ja pronasla ovo,pri kraju stranice ima objasnjenje za svaku grupu sekreta.
I jeste,IV grupa je triper.

Boze, Serpi, pa ja li cu lazem user posted image

ME, hvala Bogu, aferitim

clock-img

25.09.2014, 21:04

clock-img

anita

pencil-img

1679

Ja danas uzela rezultate cervikalnog i vag,brisa. Pise da imam kandidu u malom broju. user posted image
Ujutru idem po doznake pa cu videti sta ce mi doktorka reci.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

clock-img

25.09.2014, 21:17

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

A nita nije to nista strasnouser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

25.09.2014, 21:39

clock-img

anita

pencil-img

1679

Joko nadam se da nije. Uostalom sutra idem kod doktorke pa cu videti. Koliko se secam imala sam je mozda prosle godine i izlecila je nekim vaginaletama.
Ma bice to ok.
user posted image user posted image user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

clock-img

04.11.2014, 08:50

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Joj... Ja pre 2 dana primetila jači sekret, beli, gušći. Sinoć počeo i svrab. Baš neprijatno. Mislim da je kandida, nisam je nikada imala. Moguće da je pad imuniteta,, jer ništa drugo mi ne pada na pamet. Uzela sam Canesten 3. Da li je to dovoljno? Nemam vremena sad da čekam kod dr 3 sata, naročito u ovom periodu kada su svi bolešljivi. user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

04.11.2014, 08:59

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Pomocice ti..izbaci slatko!

clock-img

04.11.2014, 09:04

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Hvala! Hoću... user posted image
Treba li mm nešto da koristi? Kakav sam baksuz, u poslednje vreme smo baš često imali odnose... Da nadoknadimo. user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

04.11.2014, 09:18

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Iskopah ovo:

Kandida: Kako lečiti ovu gljivičnu infekciju i šta jesti?

Simptomi gljivične infekcije se manifestuju kroz peckanje, crvenilo, neugodan osećaj i svrab i beličasto-žućkasti sirasti iscedak iz materice. Uklanjanje ovih simptoma relativno je jednostavno i za to postoje brojni lekovi.
Pod različitim uticajima, a pre svega posle lečenja antibioticima, kod oslabljene reakcije imunološkog sistema ili upotrebe imunosupresivnih lekova, oralnih kontraceptiva, hormonske terapije ili antiandrogena, kod dijabetesa melitusa kao i u trudnoći, dolazi do neprirodnog razmnožavanja gljivica Candida albicans. Posledica bujanja ovih gljivica nije samo lokalna infekcija materice, već i uticaj na propustljivost sluzokože crevnog sistema, tako da je na ovaj način omogućena apsorpcija mnogih štetnih materija i alergena iz hrane.

Simptomi gljivične infekcije:
Manifestuju se kroz peckanje, crvenilo, neugodan osećaj i svrab i beličasto-žućkasti sirasti iscedak iz materice. Uklanjanje ovih simptoma relativno je jednostavno i za to postoje brojni lekovi kako u klasičnoj tako i u homeopatskoj medicini. Holistička medicina ukazuje kako je neophodno da se izleči sveukupna gljivična bolest, a ne samo lokalna infekcija.

Simptomi kandidijaze se svrstavaju u pet kategorija:
- Opšti simptomi: umor i nedostatak snage, depresija, glavobolje, bolovi u mišićima i zglobovima, gubitak pamćenja, izrazita osetljivost prema hemikalijama, ponavljane mokraćne infekcije, osećaj ošamućenosti.
- Probavni simptomi: gasovi, nadutost, učestali zatvor i prolivi, probavne smetnje, grčevi u crevima.
- Respiratorni simptomi: hronični iscedak iz nosne šupljine koji se sliva niz zadnji deo ždrela, učestao kašalj, grlobolja, prehlada, astma, alergije.
- Kožni simptomi: ekcem, peckanje, osip, infekcije drugim vrstama gljivica.
- Hormonalne smetnje: neredovita menstruacija, menstrualni grčevi, predmenstrualni sindrom, promene raspoloženja, poremećaj rada žlezda s unutrašnjim lučenjem, hipotireoza, hipoglikemija.

Ukoliko se simptomi koji upućuju na gljivice ponovno jave, tačno ćete znati koju hranu treba da izbegavate. Izbegavati šećer: Gljivice se hrane šećerom, razlažući ga do ugljen - dioksida i vode. Pri tome nastaju mnogobrojni simptomi, a najčešće se javljaju smetnje s varenjem kao što su stvaranje gasova i nadutost.Izbegavati šećer znači mnogo više od jednostavnog prestanka dodavanja šećera u jelo ili čaj. To znači da treba proveriti prisustvo šećera u svim jelima kojima se hranimo. Na svakom proizvodu je potrebno ponaosob pratiti oznake proizvođača o svim sastojcima koji su korišćeni u proizvodnji.

Tako treba izbegavati: maltozu, kukuruzni sirup, veštačke zaslađivače, fruktozu, kukuruzni skrob, sodu, laktozu, mlečni šećer sadržan u mlečnim proizvodima. Izbegavati namirnice koje sadrže gljivice i plesni: Ovo pre svega znači izbegavati namirnice kao što su hleb, kolači, keksi i drugi rafinirani ugljeni hidrati, industrijski voćni sokovi, paradajz sok (osim "domaćeg" pripremljenog od svežeg paradajza), zatim izbegavati hranu koja sadrži sirće, ukiseljeno povrće, dimljenu hranu, alkohol, fermentisanu hranu, sušeno meso i voće, gljive, pistaće i kikiriki.

Šta jesti?
Jedite zdravu hranu: žitarice popute integralnog pirinča, prosa, ječma, sveže povrće. Veoma je korisno zeleno povrće pripremljeno na pari jer obiluje hlorofilom koji pročišćava organizam. Dopuštene su i morske biljke, ražani hleb, kukuruzne kokice, tortilje, tofu, miso, obični jogurt, krto meso, sveža riba, meso ijaja prirodno hranjenih kokoši.
Novija istraživanja pokazuju da i prirodno čisto maslinovo ulje, uzimano u malim količinima suzbija neprirodno razmnožavanje gljivica. Beli luk, kako sirov, tako i kratko prodinstan pomaže u procesu uklanjanja kandide iz creva.

Dodaci: Ponekad promena načina ishrane nije dovoljna da bi se obranili od gljivica. U suzbijanju gljivične infekcije mogu biti korisni i sledeći dodaci: “ Lactobacillus acidophyllus” radi se o "prijateljskim" bakterijama koje u prirodnim uslovima naseljavaju creva i matericu. Ove bakterije stvaraju iz glikogena mlečnu kiselinu koja osigurava nizak pH sredine u kojoj se nalaze i na taj način čine prvu obrambenu liniju u nastupanju različitih infekcija. Prirodni izvor laktobacilusa je obični jogurt (Acidofil, LGG, Biojogurt itd). Postoje mnogobrojni dodaci (suplementi) koji sadrže ove bakterije: tablete, kapsule, prah i napitci.

Sredstva protiv gljivica: Osim lekova, mogu da pomognu ekstrakt limunovih semenki, beli luk, kaprilna kiselina i berberin, koje možete pronaći u nekoj od prodavnica zdrave hrane. Ova sredstva se ne repsorbuju u krv pa ih možete uzimati i tokom trudnoće i dojenja. Multivitamnski preparati: vitamin C; vitamini B kompleksa, cink, magnezijum i esencijalne masne kiseline podstiču obrambenu sposobnost organizma i sprečavaju da se ponovo pojavu gljivična infekcija.

clock-img

04.11.2014, 10:25

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Bas je koristan ovaj clanak , mada ono "izbacivanje secera iz mlecnih proizvoda mi nije bas najjasnije. ..
Koliko pomaze Canesten ? Pijes li nesto za jacanje imuniteta?

clock-img

04.11.2014, 10:37

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Pa to bi značilo izbaciti mleko - po meni. user posted image

Znam da kad je L imao kandidu, dr je rekla da ne sme mleko, ali sme jogurt.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

04.11.2014, 11:02

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Da, znam da je valjda laktoza mlečni šećer... I to sam pročitala, da ne smem mleko, ali smem ml. prouzvode, čak je jogurt i poželjan. A ja pijem sladak nes, sa mnooogo mleka. user posted image
Trebalo bi da je kanesten dovoljan.
Ne pijem sad ništa za imunitet, ne znam treba li, jer dojim. user posted image
I treba li mm da koristi nešto?