cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kandida

clock-img

30.05.2012, 22:39

clock-img

Anoniman

Ne znam mico, ali ako se poveća br u crevima - znaćeš... Sluzave tečnije stolice, više puta na dan, i smrde užasno (meni konkretno na Domestos).

clock-img

30.05.2012, 22:42

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: Tash

Ne znam mico, ali ako se poveća br u crevima - znaćeš... Sluzave tečnije stolice, više puta na dan, i smrde užasno (meni konkretno na Domestos).

Taman isto htedoh da napišem.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

30.05.2012, 22:45

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Domestos user posted image Najiskrenije se nadam da je samo pad imuniteta u pitanju, ako se uopšte ispostavi da je kandida, jer ako je nešto drugo poješću se. Već se preispitujem gde sam pogrešila, šta sam joj dala da jede a da nije trebalo. Crazy mama user posted image
Utvrđuje se brisom jezika?

< Poruku je uredio Snelle -- 30.5.2012 22:46:33 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

30.05.2012, 22:48

clock-img

Anoniman

Ti se šališ, jel? Kakav bre bris jezika, mani se.
Dete ti kašlje, i verovatno joj se sline slivaju u grlo, i onda iskašljava, dospe u usta, lepi se na jezik, i to joj smeta.
Ili pak je možda kandida a onda probaj prvo gaza i soda bikarbona par dana.
Ako ne prođe, onda vidi da se mlatiš sa nekim brisom.

BTW, kandida je redovan stanovnik creva, i padom imuniteta njen broj se povećava. Ne mora se spustiti iz usta u creva.

clock-img

30.05.2012, 22:51

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

A kako drugačije da utvrdim da ima kandidu? Da joj stavljam daktanol tek tako user posted image
Znam da je candida redovan stanovnik.

"Bato, puno te volim"

clock-img

30.05.2012, 22:53

clock-img

Anoniman

Biću iskrena, a ti misli o meni što god hoćeš. user posted image
Ne mislim da joj od par dana Daktanola može išta biti, tako da se ja ne bih maltretirala sa brisevima. Da, dala bih detetu Daktanol par dana, ako bih videla da nema poboljšanja, pitala bih dr šta dalje. Ako prođe - nikom ništa, i ćao.

clock-img

30.05.2012, 22:55

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Bude jake naslage koje moraš da "ribaš" sa jezika i onda se teško uklanja.

clock-img

30.05.2012, 22:56

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Da, dala bih detetu Daktanol par dana, ako bih videla da nema poboljšanja, pitala bih dr šta dalje. Ako prođe - nikom ništa, i ćao.

Bebama se daje preventivno Daktanol u količini graškovog zrna. Pa kontam da može i Lani.

clock-img

30.05.2012, 22:57

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

E tako nikad neću biti sigurna. Ne mogu da kažem da su jake naslage, pre će biti tanak sloj preko jezika. I što mi je neobično, moja kandida, kada sam je imala pre par godina je bila žute boje, a ova je, ako uopšte to jeste, bele.
Sećam se tog "graška" user posted image
Btw, jesmo li mi večeras jedine na RR user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 30.5.2012 22:58:19 >

"Bato, puno te volim"

clock-img

30.05.2012, 23:00

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: Snelle

Btw, jesmo li mi večeras jedine na RR user posted image

user posted image A što se buniš? Evo odoh ja na spavanje.user posted image

clock-img

30.05.2012, 23:00

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: New Mom

Da, dala bih detetu Daktanol par dana, ako bih videla da nema poboljšanja, pitala bih dr šta dalje. Ako prođe - nikom ništa, i ćao.

Bebama se daje preventivno Daktanol u količini graškovog zrna. Pa kontam da može i Lani.

Pa to sam i ja pomislila.

Snelle, ja često nisam zainteresovana da budem sigurna dal je nešto bilo ili nije, ako nije mnogo bitno.
Kandida na jeziku nije nešto mnogo bitno (nemoj me krivo shvatiti), bitno je da nestane.
Marko je pre 7 dana počeo da kašlje, onako da kefće. Mrsko mi bilo da idem kod dr, zvučalo je kao laringitis. Promislila sam, terapija je Aerius (koji je pio 6 m u kontinuitetu, dakle 2-3 dana mu definitivno neće škoditi), i inhalacije fiziološki+efedrin (što koristimo kod začepljenog nosa inače), te sam uključila terapiju. Keftanje je nestalo, on počeo da iskašljava. Dal je bio laringitis - pojma nemam, i baš me briga, problem je prošao.

clock-img

23.12.2012, 13:14

clock-img

Christabel

pencil-img

469

Ima li neko iskustva sa kandidom u stolici kod male dece (15.meseci)? Vukla je neke redje sluzavije smrdljive stolice, pila flonivin, malo se situacija popravila ali smo ipak nosili stolicu na analizu i ispalo da je kandida. Jedino kod nas ne pise u kom je broju, ali dobro. Sad 2 dana pije nistatin kapi, uzima i drugi probiotik, za sad je napredak sto stolice vise ne smrde onako. Koliko vremena treba da se normalizuje situacija? Citala sam svasta po netu, pitala dr i za ishranu, rekla je samo slatko da izbacimo, a za drugo se ni ne usudjujem jer je ionako 2 nedelje bila na dijetici zbog tih redjih stolica

clock-img

10.02.2013, 22:34

clock-img

DUNDIKA

pencil-img

7

ja sam koristila vivipar caj za zene i devojke i odlican je.kad god pijem antibiotike uz to popijem ujutru i jedan probiotik, kazu da to moze spreciti kandidu.a probajte i caj, meni je pomogao.pozz

clock-img

11.02.2013, 14:38

clock-img

Anoniman

Christabel, stvarno ne znam kad je u pitanju kandida kod dece kako sve to funkcionise, ali evo da podignem temu pa ti se mozda neko javi.

clock-img

20.02.2014, 15:27

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

maksim je imao bele naslage u ustima, kandida.. par dana smo stavljali daktalnol i proslo je.. ali evo posle par dana opetuser posted image
i bas se cesto ojeda... koji su simptomi kandide u crevima?
koliko ja znam ne mora da bude nekih posebnih pokazatelja..

< Poruku je uredio jovicaa -- 20.2.2014 15:28:26 >

don't shit where you eat :))

clock-img

18.09.2014, 19:15

clock-img

mtajcica83

pencil-img

1527

Andrija zaradio Candidu u stoliciuser posted image user posted image user posted image user posted image
ZAr je moguce od toga da ga muci stoma, boli, da ima grceve i sl????
Roknucu seuser posted image user posted image user posted image

Moj maji bubicicak 08.10.2010

clock-img

18.09.2014, 19:47

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Moguce je,ta kandida u crevima leci se promenom celokupne ishrane,sigurno imas o tome po netu samo znam da secer mora da se izbaci..malisa od moje drugarice je imao kandidu u crevima pa znam da su imali poseban rezim ishrane cak mu je i hleb mesila svako jutro predpostavljam zbog secera jer ga u kupovnom ima..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

clock-img

18.09.2014, 19:52

clock-img

mtajcica83

pencil-img

1527

A kad kaki da izvinete smrdi pakao...U pm i candida i sveuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.09.2014, 19:57

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Ne nerviraj se,sta da ti kazem ,evo malecki od te moje drugarice je ok,nema vise kandidu sad je opet na normalnoj ishrani,ne znam tacno koliko dugo je bio na posebnoj ali treba neko vreme ..i uzmi nesto za imunitet tipa Imunnokind ,to je homeopatski lek,posto se kandida i javlja sa padom imuniteta

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

clock-img

18.09.2014, 20:13

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Ja u trudnoci bez ikakvih problema, skoro bila kod ginekologa uzela mi bris, i kaze da imam candidu .Ja u soku! Nisam imala nikakve tegobe , ni sekret , nista ! Nije mi dala nikakvu terapiju, kaze mi ako mi ne smeta da ne treba da se leci. user posted image
Sta mislis Sanchy ?

clock-img

18.09.2014, 20:15

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Mtajcice, dr ce vam prepisati terapiju ako misli da treba neki antimikotik.
Svrco ti mora na dijetu :( izbacujes sve sto ima kvasac (mora da jede hleb bez kvasca), mleko i secer (nema slatkisa i kolaca), ne moze da jede banane, grozdje i lubenice.
Obavezno ukljucujes probiotik. Pozeljno je da probiotik menjas s vremena na vreme.
Ako se ojeda, mozes da mazes daktanol al to opet uz dogovor sa pedijatrom.
user posted image

clock-img

18.09.2014, 22:46

clock-img

mtajcica83

pencil-img

1527

On sada vec pije antibiotik jer dr.smatra da je imao neku bakt.inf.crijeva jer su mu i limfni cvorovi bili uvecani na UZ a i prije je imao problema sa stomacicem ali nikada nalaz nije pokazao candidu.Probiotik isto pije. I pio je ljetos immunokind...I vec neko vrijeme ga sve to muci prvo tvrda stolica, pa proliv, pa grcevi, pa napuvan stomacic...A apetit mu se otvorio zadnjih dana ...Iscitala sam dosta na netu o candidi i ovdje iskustva sa RR

clock-img

19.09.2014, 01:02

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Ja u trudnoci bez ikakvih problema, skoro bila kod ginekologa uzela mi bris, i kaze da imam candidu .Ja u soku! Nisam imala nikakve tegobe , ni sekret , nista ! Nije mi dala nikakvu terapiju, kaze mi ako mi ne smeta da ne treba da se leci. user posted image
Sta mislis Sanchy ?

ME jesi li trudna ili si mislila sad posle trudnoce si isla na pregled?To je stvarno diskutabilno,neko ce ti prepisati vaginalete neko nece,,fakticki ti imas onda sestu grupu sekreta i ja sam svojevremeno dobijala za tu grupu Nistatin vaginalete i povremeno ispiranje sodom bikarbonom,,e sad dugo mi je sve to ok pa ne znam sta se u praksi promenilo?Inace cim se kandida pojavi u vecem broju treba poraditi na imunitetu...

clock-img

19.09.2014, 10:01

clock-img

nata11

pencil-img

9224

ME ja mislim da bi ipak trebala da uzmes vaginalete pa da nakon terapije opet proveris.

clock-img

22.09.2014, 21:25

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

Iz ličnog iskustva:
-Ginodaktanol je instant rešenje ali postoji mogućnost da se kandida samo prikrije pa opet bukne
- Oralne tablete Laktogin (valjda nisam pogrešila ime) rešavaju problem trajnije, sistemski.
- Ispiranje irigatorom sa rastvorom sode bikarbone isto pomaže da se nakupljeni slojevi skinu.
-Za teže slučajeve najbolja je kombinacija svega toga.
ME možeš pitati doktorku za te oralne tablete, mene je doktorka spasila kada mi je rekla za njih i kada mi ih je prepisala. Mogu se piti i iz više tura ...za trajnije rešenje.

Ako se kandida pojavi u toku trudnoće, onda su dozvoljene vaginalete "Nystatin", a mislim da se i Laktogin može piti.

< Poruku je uredio Anarunika -- 22.9.2014 21:26:39 >