cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Česnica

  
clock-img

05.01.2010, 19:38

clock-img

Anoniman

Hehe, tako i moja mama nema oznaceno nista na rerni, nego ona meni kaze kako okrene tocak pa ja provalim koliko je to stepeniuser posted image Ili mi kaze-na srednjoj temperaturi, kao sto sam, mislim i napisalauser posted image

clock-img

05.01.2010, 21:32

clock-img

cicko

pencil-img

982

Vi ste moje cesnice!!!user posted image  user posted image  user posted image

Nego, skontala sam da sam mozda trebala podici temperaturu na malo vise od 180, barem pri kraju. Ali dobra je, ukusna je sto je najvaznije.

clock-img

05.01.2010, 21:36

clock-img

Anoniman

Ma ako je ukusna nista drugo nije vaznouser posted image
Ja to uvek zaboravim da napomenem, ja sta god da pecem u rerni, pred kraj pojacam skoro do maksimuma da se zapece

clock-img

06.01.2010, 20:55

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Moji uvek pravili česnisu na badnji dan. Zato pravila i ja danas
500g brašna, malo soli, malo margarina, pola kvasca, kašičica šećera, voda
Kvasac rastopim u mlakoj vodi sa kašičicom šećera. Kad kvasac naraste zamesim testo od pola kile brašna, malo soli i kockicom margarina za kuvanje. Ostavim da testo nadodje. Ubacim paricu, malo premesim i stavim u tepsiju obloženu papirom za pečenje i namašćenu margarinom. Gurnem u rernu na 250 stepeni. Pred kraj samo malo navlažim vodom koricu odozgo da bude hrskava i to je to!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

06.01.2010, 23:21

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lilly RR

česnicu pravi kao pitu: 2-3 kore poprskane uljem, pa se nabaca dosta sečenih smokava, šljiva, suvog grošđa, mlevenih i seckanih oraha, pa se malo popraši šećerom i prelije medom, može i malko mleka, pa opet 2 kore... i poslednja kora se premaže medom i peče. Bude odličnog ukusa.




.. i ja je ovako pravim user posted image ali svekrva je pravi kao pogaču... baš mi je trebalo da shvatim , nisam navikla pa mi dođe čudno... za njih je ta česnica isto što i baklava...user posted image

clock-img

06.01.2010, 23:26

clock-img

Anoniman

Ja sam upravo zavrsila svoju prvu cesnicu, mama me zamolila da napravim posto ona nema vremena, ai bolesna je, i izgleda mi super, mada ja to ne volim da jedem-po njenom receptu-dve kore, pa mleveni orasi pomesani sa secerom i suvim grozdjem, i tako redjam, i prelijem sirupom od secera, limuna i vode. Vrlo jednostavnouser posted image

clock-img

06.01.2010, 23:29

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Ma da, baklava, kako da ne user posted image user posted image U baklavu ne ide suvo voće, idu samo orasi, a česnica se ne zaliva kao baklava. To je isto kada bi rekli da je npr. isto hleb i štrudla, samo štrudla ima mak user posted image  

clock-img

06.01.2010, 23:29

clock-img

Anoniman

..ni ja je ne volim... user posted image nekako mi dođe previše slatka ali se zato ostali dave u njoj.... user posted image

clock-img

06.01.2010, 23:31

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Ma da, baklava, kako da ne user posted image user posted image U baklavu ne ide suvo voće, idu samo orasi, a česnica se ne zaliva kao baklava. To je isto kada bi rekli da je npr. isto hleb i štrudla, samo štrudla ima mak user posted image  


ma nemaju oni pojma.... user posted image to sam im i ja rekla, samo orasi i nije softana ...
sećam se kako je baba nekada razvlačile te kore preko celog stola....user posted image uh, kako sam volela to doba.......

clock-img

06.01.2010, 23:51

clock-img

cicko

pencil-img

982

ja sam na 500 gr oraha, isto toliko kora (nisam ih razvlacila- nisam bas toliko vicna), 100gr suvog grozdja stavila malo manje od 200gr secera i 2 kesice vanil secera. Veoma je ukusna, a nije previse slatka. Ja u principu i ne volm kad su kolaci ili torte jako slatki, pa kod svakog recepta izbacim neku kolicinu secera.user posted image

clock-img

06.01.2010, 23:52

clock-img

Anoniman

cicko, ja imam isti recept, s tim sto sam ja to prelila sa pola kile secera otopljenog u 6 kasika vode i jednom limunuuser posted image ja bih crkla da to probam, al moji tako voleuser posted image

clock-img

07.01.2010, 00:00

clock-img

cicko

pencil-img

982

Neces verovati, meni se toliko dopala da prilikom svakog odlaska u kuhinju uzmem parcence. Svidja mi se sto nije masna i gnjecava kao baklava! Mljac! Ja sam nesto eksperimentisala pa sam samo pred kraj pecenja prelila toplim medom (6 kasika).
Za sledeci put znam kako cu... svi sastojci ostaju, mozda cu med pomesati pre prelivanja sa malo vode, a peci cu na malko jacoj temperaturi ili cu je podici pred kraj.Mislim da nista vise necu menjati.user posted image
Ustvari, ne znam kakva bi bila da sam je prelila "sirupom" od secera umesto meda...

clock-img

07.01.2010, 00:03

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Bila bi "gnjecava" kako ti kažeš, kao baklava

clock-img

07.01.2010, 00:04

clock-img

Anoniman

ova moja je jako socna, nije gnjecava posto je to pola kile secera sa 6 kasika vode i sokom jednog limuna, tako da se to sve stvrdnulo, jaaako je slatko, al sta cu, kad tako voleuser posted image

clock-img

07.01.2010, 00:07

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Meni baklava ne bude gnjecava, ja je volim zato što je tako sočna user posted image To su Cickove reči user posted image

clock-img

07.01.2010, 00:08

clock-img

Anoniman

iskreno, mene bas briga i da je gnjecava-mama mi je dala recept-rekla mi je da pratim-a necu ja ni jesti, tako da -kao da je ona pravilauser posted image

clock-img

07.01.2010, 00:24

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

Ja rastopim komadić kvasca u malo mlakog mleka, dodam jedno jaje, posolim, mešam i dodajem postepeno brašno i oko 1/2 litre mlakog mleka sve dok ne postene glat glat glatko teeestoooo.. Čim se zgusne, zamesim ga dobro, pa ostavim da odmori pokriveno. Čim počne da se diže, premesim još jednom, ne treba potpuno da naraste. Unutra stavim novčić i izbockam grančicom od badnjaka, pa četkicom premažem celu površinu razmućenim jajetoooom.
Ove pletenice napravim od brašna i vode, ne od ovog testa, jer se onda dižu i pletenice, i ne izgleda lepo.
Rernu ugrejem, pa pečem prvo na nagloj temperaturi, a onda smanjim negde na srednju. Prvo oko 250, pa nakon 5-10 minuta na 180. Kad je gotova, premažem margarinom, da korica omekša.

Before:

user posted image


After:

user posted image

user posted image

user posted image


user posted image


< Poruku je uredio eugenija -- 7.1.2010 0:25:28 >


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

07.01.2010, 00:26

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Eugi,prava si domacicauser posted image
Ja sve umem manje-vise da spremam ali pogace,kiflice i ostale stvarcice od testa-nikako!


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

07.01.2010, 00:28

clock-img

2002m

pencil-img

2595

Eugiuser posted image user posted image user posted image svaka cast.Ja nemam zivaca za testo.

clock-img

07.01.2010, 00:28

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: gagana83

Eugi,prava si domacicauser posted image



Hvala punouser posted image Znam ja svaštauser posted image .. svestrana, jelteuser posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

07.01.2010, 00:29

clock-img

Anoniman

Eugi, svaka cast!
Ja testu ne prilazim, osim sto mesim rezance, nista drugo ne umemuser posted image

clock-img

07.01.2010, 00:29

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

IZVORNA PORUKA: eugenija

IZVORNA PORUKA: gagana83

Eugi,prava si domacicauser posted image



Hvala punouser posted image Znam ja svaštauser posted image .. svestrana, jelteuser posted image


Ne sumnjam u touser posted image


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

07.01.2010, 00:29

clock-img

2002m

pencil-img

2595

IZVORNA PORUKA: Nedja

Eugi, svaka cast!
Ja testu ne prilazim, osim sto mesim rezance, nista drugo ne umemuser posted image

ja i rezance kupimuser posted image user posted image

clock-img

07.01.2010, 00:30

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: 2002m

IZVORNA PORUKA: Nedja

Eugi, svaka cast!
Ja testu ne prilazim, osim sto mesim rezance, nista drugo ne umemuser posted image

ja i rezance kupimuser posted image user posted image




user posted image user posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!


clock-img

07.01.2010, 00:31

clock-img

Anoniman

E rezance volem domace, pa to ti je, ne mogu da ih jedem cak ni one kao domace sa pijace, bljak