cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Novogodišnja trpeza

  
clock-img

23.12.2011, 23:12

clock-img

limunada

pencil-img

1846

Mašala Nedja user posted image svaka ti cast na velikom spremanju

_____________________________

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

clock-img

23.12.2011, 23:12

clock-img

Anoniman

PRevidela si da ja pravim samo tortu, ostalo se grebem od mameuser posted image

clock-img

23.12.2011, 23:14

clock-img

limunada

pencil-img

1846

Ahaaa,ja procitala da sve ti pravis,pa trebala si cutati pa da te hvalimouser posted image

_____________________________

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

clock-img

23.12.2011, 23:16

clock-img

Anoniman

Ma ja kuvam preko cele godine valja mama malo da me maziuser posted image

clock-img

23.12.2011, 23:19

clock-img

Anoniman

PE pa gde ces sa malim detetom toliko da pravis? Ne peavim nista ove godine. Mozda palacinke :)). Uzecemo od starih roditelja da imamo nesto da jedemo. Mada sam se i ja pozelela nesto da pravim od kolaca

clock-img

23.12.2011, 23:31

clock-img

Anoniman

Mama mi je danas donela neku novu pitu sa crvenim pecenim paprikama i kackavaljem (moze i onaj biljni ko moze da ga jede). Pita je kao klasicna sa korama. Ako nekog interesuje mogu traziti recept, stvarno je ukusna, posebno ko voli paprike.

Mada ja volim za NG onu salatu sa pohovanim paprikama, mislim da se nesto redjaju sa sunkom i krem sirom ili pavlakom i odozgo kackavalj.

clock-img

23.12.2011, 23:41

clock-img

mikica sa

pencil-img

1751

joj misu, citam prethodnu stranicu i vidim da hoces bruku kolaca da pravis, odem na ticker i vidim koliko je bebcetu sad i kontam iju pa kako ce ona to sve sama da uradi user posted image  joj jesam mentol ispala!

ej, imam pitanje, koliko dugo moze stajati pecenje (svinjsko) u zamrzivacu. npr. ako ga zamrznem sad mogu li ga izvaditi za dvije sedmice, hoce li biti ok?

< Poruku je uredio mikica sa -- 23.12.2011 23:43:10 >


_____________________________

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

clock-img

23.12.2011, 23:43

clock-img

Anoniman

Uuuu Misu pa to je mmmm super, deder isti recept, za oba, obozavam papriku, fala user posted image

clock-img

23.12.2011, 23:44

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26964

Hocu i ja.user posted image

clock-img

23.12.2011, 23:49

clock-img

Anoniman

Sigurno hoce a moze da stoji i duze. Ali dve nedelje sigurno. Kad ga izvadis, prvo ga stav u frizider. Najbolje uvece za sutra. Onda se u frizideru lepo otopi, ipak je tu temperatura 8 stepeni. Pa sutra vec sta radis sa njim, grejes ili sluzis sa sobne temperature.

A te kolace sam sve pravila za proslu novu godinu user posted image

clock-img

23.12.2011, 23:50

clock-img

Anoniman

Javljam sutra, moram da zovem mamu.

clock-img

23.12.2011, 23:51

clock-img

mikica sa

pencil-img

1751

hvala user posted image

_____________________________

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

clock-img

24.12.2011, 00:19

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Ova tema mi lici na onu od Balasevica: "Al se nekad dobro jelo, bas!". user posted image

Bravo zene, pogotovu ti misu, covece beba dve nedelje a ti toliko vredna. Ja sam tad bila u komi, kakvi kolaci kakvi bakraci user posted image user posted image

Ja sam kuci do 10. januara tako da ponovo uzivam u kuvanju svaki dan pred obrok i svezoj hrani konacno. Tako da nema nikakvog gomilanja, ja sta napravim, napravim za nas dvoje i to se odmah smaze. Evo sad smo jeli sampinjone sa rizom i zelenom salatom. A posle toga one Toffee karamele. I sok od jabuke. Eto nase novogodisnje trpeze...

clock-img

24.12.2011, 13:33

clock-img

Anoniman

Evo ih i recepti.

Pita sa paprikama

Pravite kao klasicnu pitu sa sirom ili bilo cim. Pazite da kore ne budu pretanke, ako jesu, umesto 3 stavite 4.

Prvu koru poprskati malo uljem (ja za razliku od mame uvek pomesam malo ulja i mleka)
Staviti drugu koru i nju poprskati.
Na nju poredjati pecenu crvenu papriku kao kad stavljate fil za bilo koju pitu. Najbolje je papriku rascepiti na pola i staviti jednu polovinu. Posoliti je.
Preko paprike stavite kackavalj, rendan ili na listove, moze i biljni ako cete posno.
Preko treca kora, poprskajte uljem
Urolajte i stavite u podmazan pleh.
I tako dok ne potrosite kore. Ako su paprike vece, one dugacke, jedna ce vam prakticno biti dovoljna za jednu koru. I kada ih redjate uvek to radite pri kraju kore.
Pecete kao i svaku pitu. Ko voli moze da premaze uljem, nareze ili ne, a kad je gotova onda po ukusu, neko je ostavi hrskavu, neko prekrije vlaznom krpom pa bude taman hrskava ali ne i suva, a neko je potpari pa budu kore kao kuvane. Ko voli moze preko stavljati pavlake, jaja, kackavalje i ostala cuda. Meni je najlepsa najjednostavnija.


Salata od paprika

Pecene crvene paprike rascepiti na pola pa ispohovati. U pleh redjati red pohovane paprike, onda premazati krem sirom (svapski ili sremacki sir) pomesanim sa malo pavlake, naredjati listove praske sunke i posuti rendanim kackavaljem. Ponoviti jos jednom.
Na kraju naredjati papriku, premazati sirom i posuti kackavaljem. Sluziti hladno, a kad se ohladi jako se lepo sece na kocke. Ovo mi je jedna od omiljenih novogodisnjih salata jer ja jako volim paprike.

Nemam mere jer kod moje mame je sve odokativnom metodom user posted image

clock-img

24.12.2011, 13:45

clock-img

Anoniman

Mm, ako voliš paprike imaš u finger food recept za tortu od paprika, slično je ovome ali sa fetom, idu i kiseli krastavci, moja omiljena tortauser posted image

clock-img

24.12.2011, 13:46

clock-img

madre

pencil-img

6600

i ja obozavam papriku u svim oblicimauser posted image
a za novogodisnju trpezu planiram da pravim neki slani rolat (ne znam jos kakav), i slanu tortu bas sa paprikamauser posted image , saltu -sir i susam (tu prosto obozavam), narucicemo rostilj i sprcakacu onu majinu brzu tortu sa jafom i plazmomuser posted image


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

24.12.2011, 13:51

clock-img

Anoniman

Moracu jednom kad budem imala vremena da prekopiram sve te recepte u ovaj moj elektronski kuvar. A ta torta ce mi se sigurno svideti.

Sad me seti, moram da pitam mamu ima i neku pitu sa suvim sljivama, e sto je to dobro. Al to ne smem sad da jedem idu orasi u nju i mislim da je posna. Pitacu je kad se cujeo, pa cu da postujem.

clock-img

24.12.2011, 13:51

clock-img

Anoniman

Misu i kod mene ti je sve odokatvino user posted image Hvala draga user posted image

I ja imam neku pitu, ali sa dzemom od sljiva mmmmmm user posted image


< Poruku je uredio Zenetina -- 24.12.2011 13:52:35 >

clock-img

24.12.2011, 16:33

clock-img

smeskicTB

pencil-img

2259

Misu, kada signes kcni taj receptic sa suvim sljivama-ja sam odokativno sprema prosle godine kada me drugarica zamolila, jer nije stizala..i redjala sam je kao baklavu..prelila sirupom..

***
mama ce da sprema rusku, pitu sa mesom, sarmu..mm ce pecenje, a ja plazmu i pogacu;)

za Bozic cu oblande obaveznoo!videcu sta jos;)

clock-img

24.12.2011, 20:02

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Za novaka pravim kis sa gorgonzolom, beef wellingto, razne salate i evropa tortu.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

24.12.2011, 20:42

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Mina, nikad to nisam probala ali svakako deluje izvrsno!

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

24.12.2011, 21:24

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ja ne pravim ništa posebno, meni je to nekako sasvim običan dan pogotovo što je 2.januara moja devojačka slava pa smo uvek bili u frci oko toga. Kupila sam lepo juneće meso danas, pa ću ga u petak uveče potopiti u mleko i ostaviti preko noći i sutradan ispeći. Uz to neku salatu, još ne znam koju. To nam je za ručak a uveče ćemo da naslažemo nešto za na čačkalicu user posted image pršute, sira, maslina i uz to vince i ćao đaci.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

24.12.2011, 21:45

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

blago tebi....i ja bih tako, ali mi idemo kod mojih i vec znam sta nas ceka u ta tri cetiri dana...sad nista ne jedem do petka, da manje placem kad se utovim tamo user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

24.12.2011, 21:55

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

mmmmm, ovako: mama mi donosi sarmu i od kolaca kokos rolat i oblande...
ja pravim, kiflice sa sirom i prazne, rusku salatu, rolat sa svim i svacim (trpam sve sto nadjem u frizideru ali od prilike budu sledeci sastojci: kecap, prsuta ili kobaje, sir, sampinjoni, senf, paprika...), rolat sa spanacem, malo cemo naseckati meze i to je to...
plazma torta i sitni kolaci: kuglice od banana, bajadera, rafaelo i mozda kosnice... njih mi je jako mrsko da pravim pa zavisi od raspolozenja...

clock-img

24.12.2011, 22:13

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: Jeca*

sad nista ne jedem do petka, da manje placem kad se utovim tamo user posted image



user posted image

Auuuu Bubi, svaka čast user posted image user posted image

Ja inače najviše volim badnje veče i božić i baš jedva čekam te dane user posted image moram ove godine napraviti rolnice sa cimetom, to mi je tako nekako pravo božićno pecivo user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!