cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Novogodišnja trpeza

  
clock-img

26.12.2011, 18:48

clock-img

Anoniman

Najbitnije je da meso bude dovoljno skuvano, tj izdinstano, da bude baš mekano, verujem da se nećeš pokajatiuser posted image

clock-img

26.12.2011, 18:49

clock-img

bebać

pencil-img

2235

Nedjo daj i meni preporuku(nekako vjerujem u tvoj ukususer posted image ) ili žene koje ste pravile...još neka torta koja se ne peče, da ima dosta tih kremova različitih,onako lagnija i egzotičnija?

p.s. ne volimo čokoladu baš punouser posted image zato smo svi mršaviuser posted image user posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

26.12.2011, 19:01

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Predlazem tortu grcki sladoled. Ja sam je skoro pravila mami, s tim sto sam u srednji sloj stavila maline. Znaci dole je isao sloj sa keksom, u sredini sa malinama a gore cisti beli. Bila je divna.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

26.12.2011, 19:06

clock-img

Anoniman

Bebać, nisam ti ja baš mnogo stručna za torte, i kad ih pravim volim teške, sa orasima, lešnicima i čokoladom, sa korama....jedina koja se ne peče koju pravim je ova KLIK ali ona nije kremasta nego keksasta. Možda da napraviš neki dobar cheescake, kora je keks natopljen sokom od pomorandže, treba ti mascarpone, mada se koriste i obični kravli sirevi, i neko voće. Ima i na rr recepata, evo KLIK

clock-img

26.12.2011, 19:19

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Meni je zanimljiva ta grcka torta. Cini mi se da ima vise verzija. Na koju konkretno mislis mina?

clock-img

26.12.2011, 19:32

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Na onu sa zelatinom. SKuva se litar mleka sa secerom, oko 300g, pa se u to doda 40g zelatina. To se ostavi da se stegne, najbolja da prenoci. Posebno se umuti kilogram slaga sa pola litra mleka pa se u to doda stegnuti zelatin. To je osnovna smesa i prvo se ona izlije u kalup, u srednji sloj se dodaju maline (ili nutela) i u poslednji sloj mlevena plazma. Ostavi se da stegne pa se izvrne na tacnu i ukrasi.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

26.12.2011, 19:49

clock-img

Natalie018

pencil-img

300


IZVORNA PORUKA: minavb

Beef Wellington


user posted image

clock-img

26.12.2011, 21:00

clock-img

Anoniman

Mina, da li uzimas gorovo lisnato testo ili sam prvis neko?

Ovo ce ti se svideti sigurno Winter steak, Hugo ga obozava.

clock-img

26.12.2011, 22:12

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Gotovo lisnato, uzela sam dva pakovanja za svaki slucaj. Ovo tvoje deluje zanimljivo, ali vec sam resila da umotam biftek.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

26.12.2011, 22:18

clock-img

Anoniman

Ma ovo je brzonski i najjednostavniji za svaki dan. Mm kaze da je jedan od najboljih koje je ikad jeo. A taj tvoj cu mu spremati kad se vrati sa skolovanja i donese poklone user posted image

clock-img

27.12.2011, 07:54

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Ma ovo je brzonski i najjednostavniji za svaki dan. Mm kaze da je jedan od najboljih koje je ikad jeo. A taj tvoj cu mu spremati kad se vrati sa skolovanja i donese poklone user posted image


Kad kažeš poklone, misliš na Breitling?user posted image


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

27.12.2011, 08:45

clock-img

Anoniman

Ne znam sta ce biti. Ja sam pokazala koji mi se fazon svidja.

A na ivici sam da se prodam za tri sata vezanog sna user posted image

clock-img

27.12.2011, 09:18

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

hahaha...**beš poklone ...kako se iz godine u godinu prioriteti i želje menjaju user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

27.12.2011, 09:29

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ah spavanje... ma daj Breitling, spavaću kad se penzionišem.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

27.12.2011, 10:25

clock-img

jance

pencil-img

6439

mm se smilovao pod pritiskom i bice kineska konacno user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

clock-img

27.12.2011, 11:05

clock-img

Alexxa

pencil-img

811

Mi svake godine spremamo drugu vrstu pečenja, pa je ove godine opet na red došla svinjetina.Znači, spremiću, ušpikovanu svinjsku plećku u crnom vinu, susam salatu, goveđu salatu, rolat od kačkavalja i kapri tortu. Naravno, na stolu će biti i klasično meze, pršut, suvi vrat i dimljeni kačkavalj, dekoracija masline i kiselo povrće iz turšije.

clock-img

28.12.2011, 14:53

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Evo prevodim

potrebno je

227g gorke cokolade (crna ili za kuvanje) seckane na sitne komadice
180ml slatke (uzmi onu megle)
2 kasike neslanog putera ili 28g
2 kasike nekog alkohola - likera po izboru a i ne mora

Za valjanje - nesto od - po izboru

kakao, prosejan
prah secer
peceni i seckani lesnici, orasi, badem - po izboru
peceni kokos
listici cokolade

Priprema

izlomljenu cokoladu staviti u posudu srednje velicine (od nerdjajuceg celika - tj serpa). Zagrejati pavlaku i puter u tiganju ili nekoj drugoj posudi na srednjoj temperaturi, do kljucanja. Cim prokljuca preliti preko cokolade i ostaviti 5 minuta. Mesati dok ne postane glatko. Po zelji dodati liker. Pokriti i ostaviti u frizider dok smesa ne postane cvrsta (par sati ili cak preko noci)

Da ne davim dalje pravis kuglice i valjas u nesto po izboru i vratis u friz. Mogu stajati u frizu nekoliko nedelja a zamrznute i par meseci.

Poslednji pasus je przenje lesnika ali to sam sigurna da svi znate.

JA slicno pravim i cokoladni mus, odlican ali opasan po zdravlje i dobru liniju user posted image


Ja pravim nesto slicno, a ubacim liker od mente, bude nesto kao After eight cokoladice, predivno.
Ima li uopste kod nas da se kupi liker od mente? Ja imam neki iz Bugarske

Nisam jos smislila sta cu da spremem za NG, a blizi seee


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

28.12.2011, 17:49

clock-img

Anoniman

Dakleeeee meze, ono klasika, govedja pecenica(ovo nam i nije klasika) malo kulena, kackavalja, koje kuvano jaje, krastavchici, suvoga vrata, ruska salata, jer su Rusi nasa braca(doduse u original rusku ide bareno belo meso), sportska salata(nesto kao urnebes) zatim pita sa paprike (MaliMisu user posted image )Sta mislite da li je ajvar suvisan ? user posted image Jagnjetina (lelele mmmm), za desertiranje cupavci obavezno (volimo obicne, domace kolace) i napravila bih coca cola tortu, nadjoh pre koji dan recept, mozda bas i ovde user posted image ako stignem user posted image ili nesto promenim in last minute. Ete, a za piche pivo, coca cola(neka ima) i kupinovo vino, a mozda cu i obicno crno grozdjano, ali kuvano user posted image I naravno uz sve ovo adekvatna dekoracija stola :)

< Poruku je uredio Zenetina -- 28.12.2011 17:52:24 >

clock-img

29.12.2011, 12:11

clock-img

viking

pencil-img

6644

Da li neka od vas pravi Ginger man cookies?

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

29.12.2011, 12:13

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

ja sam pravila probne pre mesec i po i mnooooogo mi je jak ukus djumbira, prosto su bili nekako ljuti user posted image  ako sad pravim pravicu neku varijantu bez djumbira, samo cimet, vanila i sl

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

29.12.2011, 12:15

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

a pogledajte ovo savrsenstvo  KLIK

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

29.12.2011, 12:19

clock-img

viking

pencil-img

6644

Već sam ovo negde stavljala, ali evo opet, tema skroz odgovara user posted image Dakle, za sve one koje volite old school poslastice:
http://tortatorta.blogspot.com/

Jeste, Jeco, djumbir je baš jak, ja uvek stavim pola od onoga što je u receptu, a ove čovečuljke sam htela da pravim deverovoj deci za Božić.

< Poruku je uredio viking RR -- 29.12.2011 12:20:51 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

29.12.2011, 12:25

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

da, ja sam kupila one oblike. Imam čikicu, srce, cvetić...6 ukupno. Tako da ću napraviti sa Lukom sigurno neki kolačić, ali zaobići ću djumbir, da bi deca jela user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

29.12.2011, 12:29

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Pod kojim imenom da trazim recept za takve kolacice?

clock-img

29.12.2011, 12:32

clock-img

viking

pencil-img

6644

Gingerbread man cookies ili Gingerman cookies

IZVORNA PORUKA: Tea2

Pod kojim imenom da trazim recept za takve kolacice?




< Poruku je uredio viking RR -- 29.12.2011 12:34:28 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla