IZVORNA PORUKA: lence
Najvise mrzim pitanje: " Koje su po vama vase lose karakteristike?"
Uh to pitanje sam svojevremeno jako volela, sad to vise niko nikog u Holandiji ne pita, ili mozda ne pita osobe sa iskustvom i poduzim CV-om.
Odgovarala sam sa osmehom : "Tesko pitanje, na to bi vam moj muz dao najbolji odgovor.....a uostalom ono sto je za vas mozda dobro, za mene je lose....Pa im na kraju kazem da previse radim", pa me onda pitaju " pa jel to dobra ili losa karakteristika?" a ja im kazem "Pa za mene losa"
Shvatila sam da im se ta opustenost svidela i uvek sam bivala primljena, zapravo i nisam imala previse "neuspesnih" intervjua....kazem "neuspesnih" jer svaki intervju je iskustvo vise.
Ja licno mislim da je najbitnije koliko zracis, da ne ostavis utisak neke zbunjene i smusene osobe, isprepadane i sl. Onda ti nikakve diplome ne pomazu....Bitno je da ostavis utisak sigurne i samouverene osobe, zeljne novih znanja.
Mislim o svemu govorim ako zanemarimo postojanje debele veze
, jer onda ti nije ni potreban razgovor.
Inace sto se cifre tice, ako imas iskustvo obicno kazes malo vise nego sto si imao u prethodnoj firmi, jer zbog toga trazis novi posao.
Ako si bez posla ili pocetnik onda je smesno da govoris cifru, jer tad je bitno da samo dobijes posao.
Usput da kazem da postojanje testova govori o neozbiljnosti neke firme i postojanju nekih izmisljenih radnih mesta. I meni licno zvuci vrlo ofucano.
IZVORNA PORUKA: Alexx RR
Na jednom intervjuu me je neka kvazi HR pitala (OTI, opet, ja imam veliko divljenje i poštovanje prema ljudima u HR, jer znam šta rade, kažem kvazi jer to jeste bila): kada se vaša odluka ne bi slagala sa odlukom vašeg nadređenog, kako biste reagovali? Kažem ja: pa pokušala bih da objasnim zašto mislim da je moja odluka bolja, ali bih se naravno složila sa odlukom nadređenog. Mislim, da li joj je iko rekao da ne bi poslušao nadređenog?
Pa ni ne ocekuju su se stereotipni odgovori
U pa zar se ovde posluje na po principu "nadredjeni" - "podredjenji", zar nisu interesi firme najvazniji.
< Poruku je uredio Urbana -- 21.12.2009 19:34:00 >