Ja sam do srednje mislila da sam neki vajni đak, da znam matematiku, fiziku, zato sam i upisala prirodni smer u gimnaziji.
Al kada smo došli u gimnaziju, KEC iz matematike ko vrata. Znači ona petica iz osnovne je bila smejurija. Fiziku sam u gimanziji uspevala da izvučem na 3 (u osnovnoj naravno imala uvek 5, ali eto kakva je to petica, skontah to tek kada sam došla u gimnaziju). Iz engleskog je CELO odeljenje, znači svi smo imali jedan na polugodištu prvog razreda iz engleskog. Profesorka je bila strah i trepet, streseš se kada uđe u učionicu. Ubrzo je skontala (videvši slučano moju adresu na vežbanci iz pismenih zadataka), da živim u istoj zgradi kao i njena najbolja prijateljica, i do kraja srednje sam imala 4, šta god uradila i akko god znala.
Iz ostalih predmeta sam imala petice, jer sve ostalo možeš da naučiš ako zagreješ stolicu.
Evo sada je u S školi, pre deset__ak dana, direktor delio knjige i diplome onima koji su osvojili neko od prva tri mesta na takmičenjima, iz svih predmeta.
Znači od 3. do 8. razreda, jer od 3. kreću takmičenja.
Pozvana sam i ja kao roditelj da prisustvujem, i stvarno je bilo puno puno nagrada (reda veličine preko 50 učenika iz svih razreda je poosvajalo puno prvih, drugih, trećih mesta, i na gradskom i na državnom takmičenju, ali sve su to biologija, geografija, da li beše istorija, iz engleskog je bilo nekoliko, ali iz matematike samo jedan dečko 5. razred osvojio prvo mesto na državnom iz Misliše, i Sava 3. razred-treće mesto na državnom iz Miliše, i 1. na gradskom iz matematike, i to je sve što se matematike tiče. Iz fizike čini mi se niko.
< Poruku je uredio dunja RR -- 13.6.2024 16:34:44 >
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir