cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pekač za hleb i recepti

  
clock-img

02.10.2014, 09:51

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Necu taj brzinski dok se ne usavrsim. Sad sam citala sa prvog linka prakticne savete. Khm khm, paaa mozda je greska i sto sam jucer turila proporcionalno kesici od 7g kockicu kvascauser posted image ali sad sam si kupila suvi kvasac u kesici od 7g pa cu probati.
Grrrrrrrrr nemam mleko u prahu, a htela sam integralni, nema veze sad, pravicu isti kao sinoc bas da vidim koja mi je greska.
Hvala UM user posted image

clock-img

02.10.2014, 09:56

clock-img

Anoniman

Ok. user posted image

Uveki suvi, nikad svez u pekaricuuser posted image

clock-img

02.10.2014, 18:02

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

user posted image
user posted image

Pomagajte, ljudi, ko Boga vas molimuser posted image

UM daj mi detaljan recept, sama mi opisi sve. Inace mm ce mi zabrani da ulazim u kuhinjuuser posted image

clock-img

02.10.2014, 20:47

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Kakvo mleko u prahu? user posted image
Moj recept, još nije omanuo:
1 cela i 1/3 merice (2 dl) vode
1 kašika ulja (ja stavljam maslinovo, verujem da može i obično, više ni ne merim, samo navrnem, pa koliko ode)
1 kašičica soli
3 cele i 1/3 merice brašna
1 kašičica šećera
2 kašičice suvog kvasca

Stavljaš tim redom i nema greške.
Ako želiš s integralnim brašnom, onda stavi 3 kašičice suvog kvasca i 3 merice brašna. Meni nikad nije uspelo samo s integralnim, bude tvrdo, ne naraste, pa sam uvek stavljala makar mericu belog. Najčešće sam stavljala mericu belog, mericu integralnog i mericu ražanog. Dodam i mešavinu žitarica (lan, susam, golica, kim i suncokret - ovo je naravno proizvoljno i prema ukusu).
I uveč pečem na onom basic programu.

< Poruku je uredio Didy -- 2.10.2014 20:48:47 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

02.10.2014, 21:42

clock-img

superm

pencil-img

3244

Mi volimo ovaj:
350 ml vode
25 gr margarina
1 supena kasika soli
1 supena kasika secera
270 gr integralnog brasna
270 gr belog brasna
3/4 kesice suvog kvasca

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

02.10.2014, 21:43

clock-img

Anoniman


IZVORNA PORUKA: Didy


I uveč pečem na onom basic programu.



isto, alli probala sam i ovaj brzi hleb i onaj odlozeni program i uvek mi bude super...

clock-img

02.10.2014, 21:47

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ja probala par puta na tom brzom programu i nije mi uspelo, pa odustala.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

03.10.2014, 01:37

clock-img

Klarita

pencil-img

5279


IZVORNA PORUKA: Didy

Kakvo mleko u prahu? user posted image
Moj recept, još nije omanuo:
1 cela i 1/3 merice (2 dl) vode
1 kašika ulja (ja stavljam maslinovo, verujem da može i obično, više ni ne merim, samo navrnem, pa koliko ode)
1 kašičica soli
3 cele i 1/3 merice brašna
1 kašičica šećera
2 kašičice suvog kvasca

Stavljaš tim redom i nema greške.
Ako želiš s integralnim brašnom, onda stavi 3 kašičice suvog kvasca i 3 merice brašna. Meni nikad nije uspelo samo s integralnim, bude tvrdo, ne naraste, pa sam uvek stavljala makar mericu belog. Najčešće sam stavljala mericu belog, mericu integralnog i mericu ražanog. Dodam i mešavinu žitarica (lan, susam, golica, kim i suncokret - ovo je naravno proizvoljno i prema ukusu).
I uveč pečem na onom basic programu.


Stavila sam po ovom receptu za ujutru. Sad user posted image

clock-img

05.10.2014, 13:00

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Poceh samo ja da pisem ovdeuser posted image Pravila sam po Didinom receptu i bio je super ako zanemarimo sto mi "pao" po sredini. Slikala sam, ali ne znam hocu li uspeti da ubacim sliku nesto me opasno zafrkavaju i telefon i lap topuser posted image

clock-img

05.10.2014, 21:46

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Klarita, ako ti je palo po sredini znači da nije mogao da naraste. Povećaj suvi kvasac i-ili povećaj udeo belog brašna, a smanji integralnog. Igraj se malo s odnosom suvog kvasca i brašna dok ne nađeš savršenu kombinaciju, tako sam ja. Uglavnom to kad padne po sredini znači da nije mogao da naraste (ili mu je falilo kvasca ili je brašno bilo "teško").

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

05.10.2014, 21:49

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

hehehe podsetila sam se sad svog prvog hleba u pekari
bivsi me zezao da smo ga mogli ofarbati i okaciti na zid koliko je bio tvrd, pa su se salili svi moji da mozes ubiti coveka s tim hlebomuser posted image , a ja u bedaku sve uradim po receptu a hleb umesto da naraste on se jos "ulubi". Al sto kaze Didy kad se uhodas i nadjes pravu meru tj recept koji je savrsen drzaces se toga i sve ce biti super. Ja cu sutra svoj novi pekac da isprobam jedva cekam, gorenje sa dve mesalice.

clock-img

06.10.2014, 11:42

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Odoh da ubacim jos jedan. Mozda bude dobar user posted image Bojim se polupacu uredjaj i caoooooooo. Ne volim ti ja to da trazim pravu meru, jer nisam vesta u kuhinjiuser posted image O, Boze dragi, smiluj se na mene smotanu i nezainteresovanu user posted image

Ubacila sam i sad Boze pomozi.

A, je l'' imate neki recept za hleb od heljdinog brasnauser posted image ?

< Poruku je uredio Klarita -- 6.10.2014 11:57:39 >

clock-img

06.10.2014, 11:44

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

haahahah Klarita koju masinu imas? i meni je ispocetka bio takav lebac ako ti je za utehuuser posted image

clock-img

06.10.2014, 11:59

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ljiso, ovu KLIK

clock-img

06.10.2014, 12:06

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

hahhaha ja cu bas danas da je isprobam jer mi je moja prosla pekarica otisla u zaborav, a ovu mi je kupila drugarica na poklon pre neki dan ali nikako da je ukljucim u pogon. Probacu neki svoj stari recept pa ti javljam ako dobro ispadne

clock-img

06.10.2014, 12:10

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Heather te pocastila, user posted image procitala sam.
A, kojom? Aj' dace Bog da uspe, pa salji recepte...ja sam skroz duduk za kuhinju i tehniku ili tehnologiju, ne znam ti ja to i ne razumem se i ne zelim da se razumem i nemam volje i user posted image eto, salji ti recepte.

clock-img

06.10.2014, 12:13

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

ma istu tu mi kupila Heather :D

clock-img

06.10.2014, 12:16

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Leeeeeeeeeeeej, al'' cu te smaram po RRuser posted image mislim za recepteuser posted image

clock-img

07.10.2014, 12:07

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ljiso, umesi li ti 'leba?

Moj opet pao po sredini, a povecala sam kvasac, mada manje pao, a povecala sam i belo brasno za manje od trecine merice. Hmmmm, jestiv je, da ne gresim dusu, mada tvrdja mu korica, deblja. Jescemo ga i danas.

Neki recepat, Ljiso, Boga ti....

clock-img

07.10.2014, 12:19

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

ajme klarita zadavices me. Ajme mene. Ajd ajd obecavam veceraske recepat pada a hleb raste

clock-img

08.10.2014, 12:28

clock-img

lokica77

pencil-img

518

Ja sam na kraju kupila ovu
http://www.winwin.rs/mini-pekara-bauer-bm311n-1149951.html
i za sad je obozaaaaaaaavam

_____________________________

Ako ne ide po planu, ide po sudbini...

clock-img

08.10.2014, 12:53

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Super Lokice user posted image
izbaci se s neki receptuser posted image

clock-img

08.10.2014, 13:08

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Klarita šaljem ti recepat čim stignem kući i to sms-om

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

08.10.2014, 13:11

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Klarita probaj ovaj ali samo sa belim brasnom za prvi put pa posle kombinuj. Ovo ti je osnovni recept. Stavi da hoces res peceno.

3dl vode
2 kasike ulja
600 gr brasna (ukupno svih koje kombinujem pa nekad bude pola belog pola kukuruznog, nekad bude 400 belog 200 kukuruznog i sl-uglavnom belo brasno bude bar pola jer hleb tj bilo koje testo od izricito integralnog ne moze dobro da se digne, pa cak i ono brasno koje se uzima i pise heljdino ili integralno su ustvari vec mesavina sa belim)
kvasac (ja se salim DOTKOROV tj dr oetker jer jedino sa njim hleb sjajno ispadne)
dve kasicice soli
i jedna kasicica secera

znas vec kojim redosledom se sve stavlja i pazis da kvasac ne bude u kontaktu sa vodom i sa soli. To je to

clock-img

08.10.2014, 22:08

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Klarita evo hleb se moj vec pojeo. Krenula sam od tog osnovnog recepta. Najbolji je. Zao mi sto ga nisam slikala. Al cek sad cu ono sto je ostalo od njega (zanemari kako je secen mm me nervira kad sece hleb redovno)
user posted image