cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pekač za hleb i recepti

  
clock-img

26.01.2013, 16:57

clock-img

Sonreir

pencil-img

855

Torbice, probacu ovaj tvoj hleb prvom prilikom, nego mi kazi kad ga spremas od belog brasna, koji tip koristis? Tip 400 ili 500?

_____________________________

Mama, dokle ćeš više da citaš tu lingejaju? :-)

clock-img

26.01.2013, 19:08

clock-img

boba 11

pencil-img

1291

Ja sam pre za gorenje proizvode nekako su mi provereni,ipak kako god odlucis ali kad vec kupujes kupi ono da valja duze vreme.I ni slucajno nemoj neko tvrdo testo da mesis moja tetka je spalila motor mrzilo je da mesi rezance za supu pa umesila u pekacu i bacila ga.Napisacu ti moje recepte za pogacu i hleb,a ja uvek otprilike dodajem brasno da moze malo da se odlepi sa ruku a da nije bas ni tvrdo zameseno jer e onda bas jako gust hleb i brzo se stvrdne.

clock-img

27.01.2013, 08:47

clock-img

boba 11

pencil-img

1291

Hleb-obicnni
kvasac razmutiti u 1/2 l mleka mesano sa vodom(pola pola),malo secera i odgore brasna.Mleko i vodu zagrejem sve pa odvojim u casu od pavlake veliku do pola i tu izmrvim kvasac stavim secer i odgore kasiku brasna.Ostavim na toplom da nadodje.ostalo mleko uspem u ciniju dodam nadosao kvasac kasiku soli i zagusim brasnom da ne bude tvrdo znaci na ivici sme malo i da se lepi.Sa malo ulja umesim i ostavim na toplo da nadodje testo onda premesim sa malo brasna rastanjim u tepsiju obicno u okruglu spram kolicine testa da nije predebelo zbog pecenja,namazem uljem i ostavim jos 1/2 sata na toplom.Pecem sad zimi u smederevcu a inace imam lud sporet pa kad pecem u rerni na struju pecem na 150 pa smanjim na 100.Nekad prekrijem folijom da ne izgori a unutra ostane ziv.
Prijatnouser posted image

clock-img

27.01.2013, 09:01

clock-img

boba 11

pencil-img

1291

Slavski kolac-moj omiljeni recept
Sastojci-1 jaje ,3 zumanceta
1 kasicica soli
2dl ulja
7dl mleka
1 kasika secera
1 svez kvasac
250g margarina
1,2kg brasna-mekog
Za premazivanje 1 jaje ,susam
Priprema,U posudi sjediniti 2dl mlakog mleka secer svez kvasac i kasicicu brasna pa dobro izmesati i ostaviti da nadodje.U vecoj posudi za mesenje sjediniti polovinu brasna ,ostatak mlakog mleka,jaje i zumanca,so,ulje i nadosao kvasac pa promesati.Zatim postepeno dodavati preostalo brasno i mesiti dok testo ne pocne da se odvaja od posude.Umeseno testo ostaviti na toplom da nadodje.Zatim ga rastanjiti na debljinu od 2cm i premazati ga polovinom omeksalog margarina presaviti 4 puta(ja svaki deo mazem da bude lepse testo-vazdusast)i ostaviti da stoji 20min na toplom.Ponoviti ovaj postupak jos jednom i ostaviti 20min.Zatim testo razvuci oklagijom na debljinu 1cm i iseci na kocke 10*10cm.Isecene kocke urolati posudu za pecenjenauljiti i posuti brasnom(ja ne posipam brasno-i namazedm margarinom uvek ostane)i slagati rolate dok se ne popuni.Kolac premazati umucenim jajetom i susamom i ostaviti jos 15min da nadodje.Peci u zagrejanoj rerni na 250 45min potom prekriti folijom i nastaviti jos 15 min pecenje.
Ja pecem u siroj tepsiji jslazem kao kiflice posto se testo udvostruci i stavim 2 cela jajeta umesto-1 jaje i 3 zumanca.
ovo je recept iz novina posalji recept ali sam pravila bas cesto i prelep je a moze da bude i kao hleb samo sto je testo lepse od obicnoguser posted image

clock-img

28.01.2013, 17:15

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Sad tek videh pitanje! Kad koje imam, lepo mi naraste i sa jednim i sa drugim, mada mi se cini da je meksi sa tipom 400.
Doneo mi svekar neku samlevenu psenicu, to mu dodje brasno+mekinje, uglavnom celo zrno. E to je malo gusce i njega malo drugacije spremim. Stavim dve case (merice) tople vode (4dcl) i u njoj rastopim pola kocke kvasca i onda dodajem dalje po onom prvom receptu sve sastojke, dakle, so, secer, sirce, ulje, brasno i odmah startujem! Jako lep bude!
Koristim je i za mesenje kiflica, probala sam i dzemic i ajvar ali najvise se hleb pece u njoj. Pozz

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

04.02.2013, 21:31

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Mi smo isto navučeni na hleb iz pekarice, ne pamtim kad sam kupila u prodavnici ili pekari. Uveče natrpam u pekaricu, odložen start i ujutro svež hleb. Ne bih je dala ni za šta na svetu.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

04.02.2013, 22:33

clock-img

bojanica7

pencil-img

1624

olga, kud nisam pre videla temu, pa da ti nafalim pekaru user posted image si kupila?

dody, znam na sta mislisuser posted image ja sam luda za hlebom iz mini pekare! dakle, ne voli da kupim u radnji... cak i kad idemo kod mojih na neki dan, nosim pekaricu user posted image


i da, olga, ja koristim fidelinka brasno, super mi je. ne znam otkud ti da ne proizvodeuser posted image

inace, posto sam vec iskusna, pravim sad i zmureci, en merim, stavljam koje brasno stignem...user posted image na pocetku sam imala kikseve, sad sam vestauser posted image inace, iako u svakom receptu stoji suv kvasac, meni je sto puta lepsi svez. dakle, stavim pola svezeg kvasca, i hleb bude divan.

i jos nesto! navukla sam se na brzi program. dakle, nikad ne pravim onaj osnovni, sto traje tri sata, vec uvek na sat i deset i strava je!

Osnovna bela vekna (najlepsa na svetu) – brz program!

1+1/3 šolje vode, 3 supene kašike putera, 3 čajne kašikice soli, 2 supene kašike šećera, 4 ravne šolje brašna, 1 svez kvasac


Hleb na mediteranski nacin

Težina:: 1000 g
Vrijeme: 3:39
SastojciVoda: 500 ml
Sol: 2 m.žlice
Prosijano brašno: 550 g
Raževo brašno: 150 g
Suhi kvasac: 3 do 4 m.žlice
Kapari: 60 g
Zelene masline: 100 g
Maslinovo ulje: 1 v. žlica
Paradajz: 1
Krupna sol: 1 v.žlice
Stavite sastojke u posudu za pečenje slijedećim redom: voda, kapari, masline i sol. Zatim dodajtedva tipa brašna i kvasac.Postavite posudu u aparat. Odaberite program 2, težinu kruha i željenu boju. Pritisnite „stop-start” tipku. Izrežite paradajz. 30 do45 minuta prije završetka programa otvoriteaparat i provjerite tijesto: ako je dovoljno čvrsto, površinu premažite maslinovim uljem, stavite kriške paradajza na površinu i pospite krupnom solju. Na kraju programa, isključite aparat, izvadite posudu izaparata i izvadite kruh.


GRAHAM LEBAC

§ 310 ml vode
§ 300 gr graham brašna
§ 260 gr belog brašna
§ 2 kašike šećera
§ 1 kašika soli
§ 20 gr margarina
§ 1 kesica suvog kvasca
priprema:
Izvaditi posudu za prirpemu hleba iz mini-pekare i u nju sipati vodu, pa brašno. Sa svake strane sipati po kašiku šećera i po pola kašikice soli i po 10 gr margarina. U sredini brašna napraviti malo udubljenje ali ne do vode i sipati kvasac. Paziti da kvasac ne dođe u dodir ni sa jednom namirnicom osim sa brašnom.
Vratiti posudu u mini-pekaru i podesiti na program za graham hleb, srednju boju korice, težinu na 750 gr.


_____________________________

Panta rei

clock-img

05.02.2013, 14:13

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Ja koristim Kenwood-ov pekac i mogu od srca da ga preporucim. Recepata imam sijaset, knjigu uz njega i jos dve posebne i odatle stalno nove isprobavam. user posted image
Mi najvise volimo "rustic" hlebove sa na suncu susenom paradajzu, kozijim sirom, maslinama ili slatke sa orasima itd. Belo brasno ne koristimo, uvek integralne varijante.

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

05.02.2013, 14:17

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471


IZVORNA PORUKA: Sonreir

Torbice, kad te ne bude mrzelo napisi recept za taj hleb sto pravis u pekarici, i na kom programu ga spremas, i naravnu koja kolicina i boja korice. Ja imam pekaricu ali su mi nekako losi recepti iz tog uputstva koje sam dobila sa pekaricom pa sam izgubila volju i da je koristim. Hvala!


kod mene ista situacija!

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

05.02.2013, 14:19

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ima li neko neki dobar recept za slatki kolač (hlebni) iz pekarice?

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

05.02.2013, 18:08

clock-img

Sonreir

pencil-img

855


IZVORNA PORUKA: jovicaa


IZVORNA PORUKA: Sonreir

Torbice, kad te ne bude mrzelo napisi recept za taj hleb sto pravis u pekarici, i na kom programu ga spremas, i naravnu koja kolicina i boja korice. Ja imam pekaricu ali su mi nekako losi recepti iz tog uputstva koje sam dobila sa pekaricom pa sam izgubila volju i da je koristim. Hvala!


kod mene ista situacija!



Jovice, probaj onaj Torbicin recept sto mi je napisala, super jeeeeee user posted image Hleb mi je napokon uspeo user posted image

_____________________________

Mama, dokle ćeš više da citaš tu lingejaju? :-)

clock-img

17.02.2013, 16:33

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Sonreir, tek sad vidim! Jako mi je dragooo! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

17.02.2013, 18:09

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

1.5 merica od case vode


od koje case? koliko ml?
ja imam mulineksovu pekaricu i htela bih neki recept za integralni hleb!

< Poruku je uredio jovicaa -- 17.2.2013 18:11:30 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

17.02.2013, 19:24

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

1 merica fabricka je 2 dcl, tako da je to 3 dcl, ta jedna ipo merica!user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

17.02.2013, 21:21

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Koja je razlika između pekarice od 7000 dinara i pekarice od 17000 dinara?Marka ili nešto drugo?Znam da ima razlike u veličini vekne,ali me zanima kvalitet-da li je isto?

clock-img

19.02.2013, 00:24

clock-img

bojanica7

pencil-img

1624

tea, ne znam sta da ti kazem... po meni, to je razlika kao i u svim drugim brendovima... znas i sama da iste stvari umeju da bude petr puta skuplje... a takodje nije uvek tacno da cena diktira kvalitet... sta znam... ja imam pekaru koju sam videla da sad kosta 10.000 i prezadovoljna samuser posted image moja je kaufmax

_____________________________

Panta rei

clock-img

04.03.2013, 10:01

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Kako pravite džem u pekarici? Ja do sad nisam nikad probala, ima opcija na pekarici ali nema recept u knjizi koja je došla s pekaricom. Mama mi je donela višnje i ribizle domaće, izvadila iz zamrzivača, pa sam htela da probam. Pretpostavljam da ide samo voće i šećer, ali ne znam u kojoj razmeri i koliko voća sme u jednoj turi. Svaki savet je dobrodošao.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

04.03.2013, 15:49

clock-img

bojanica7

pencil-img

1624

ja sam pravila dzem od narandze. po receptu nekom s neta. ispao je super. samo je trebalo da dodamk onog dzemfiksa, posto mi je bio redak stavila sam secer, narandze i malo vode. kontam ubacis voce, secer (nadji na netu neku razmeru) i lepo ukljucis taj program za dzem, i na kraju kad je gotovo, lepo sipas tog dzemfiksa (kao zelatin) da stegne smesu i gotovooo user posted image

_____________________________

Panta rei

clock-img

04.03.2013, 16:15

clock-img

Dada81

pencil-img

2618

user posted image Ovo vam je super,mene je od skoro, bas onako konkretno zainteresovao ovaj pekac...Ima Vivax-ov,povoljan,ali ne znam koliko je kvalitetan.

_____________________________

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

clock-img

04.03.2013, 21:31

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Evo ovako: Stavila sam dve merice voća (prethodno proceđenog od soka) i jednu mericu šećera i uključila na program za džem. Odlučila sam da ne stavljam džemfix, već da prvi put probam tako prirodno. Međutim, kad je bilo gotovo, mm je zavirio unutra i rekao - Nije ti uspelo! Jako je retko! (Pošto je on navikao na mamin pekmez koji ona kuva bar 15 sati i bude gust, gust, gust, treba ti valjak da ga razmažeš.) Onda sam ipak uzela džemfix i dodala ga. Izašla je jedna tegla. Ostavila sam je u špajzu, pa ćemo videti kakav će biti kad počnemo da ga klopamo. Meni deluje da će biti ok, ali sledeći puta ću staviti manje šećera, jer ja baš ne volim kad je preslatko (a ovde sam se bojala da stavim manje jer je bilo dosta ribizli, one su same po sebi prilično kisele).
Eto tako. Videla sam još ranije taj recept za džem od narandži, ali nekako se nisam usudila da ga napravim...

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

06.03.2013, 14:47

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Update posle degustacije: Odličan je ukus! Čak mislim da bi jednako dobar bio i bez džemfixa, ovako je malo pregust.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

06.03.2013, 18:57

clock-img

bojanica7

pencil-img

1624

mozda polovina dzemfiksa. evo recimo ja nisam stavila dzemfiks i bio mi je jaaaako bistar.

_____________________________

Panta rei

clock-img

06.03.2013, 19:20

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

a kako pravite integralni hleb u pekarici, treba mi neki dobar recept?
posto ovi koje sam dobila uz pekaricu i ne idu uz nase brasno...

_____________________________

don't shit where you eat :))

clock-img

04.04.2013, 15:26

clock-img

Anoniman

Ja dobila od mm-a ovu mini pekaru na poklon prosle nedelje, i prezadovoljna sam, upravo mi mesi hlebKLIKuser posted image

< Poruku je uredio Unina mama -- 4.4.2013 15:27:26 >

clock-img

04.04.2013, 15:51

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Pre dva dana sam gledala pekac Moulinex I razmisljam da ga uzmem. Kosta oko 19000 din.