cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pekač za hleb i recepti

  
clock-img

17.11.2012, 22:56

clock-img

madre

pencil-img

6600

mene interesuje neki lep lepcic sa sto manje belo brasnauser posted image a da bude ukusanuser posted image
je l pravio ko? sad sam se i ja isprimala da kupim ovu mini pekaruuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

12.01.2013, 14:33

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

skroz sam u problemu , ovaj lebac sto kupujem je sav nikakav , da se razumemo ja sam na Fidelinkinom belom odrasla , obozavam ga ali njega vise nema , svi ovi su neki vazduh u malo kore , mislim kad sednes da jedes ne mozes ni da ga iseces ko covek sav neki ide za nozem user posted image
i tako , pala je odluka da kupim pekac za hleb
znaci svaki savet oko izbora je dobrodosao , svako iskustvo cenim i zahvalna sam na svakom sledecem postu user posted image
znaci hocu da se bacim na pravljenje hleba pa vas molim sve da mi savetima i iskustvom pomognete u odabiru te masine user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

12.01.2013, 14:39

clock-img

vojvodjanka87

pencil-img

1130

Ja hleb sama umesim i ispecem u rerni,bude prelep,bas sam sinoc oko 12 pekla jer nam je ponestalouser posted image

clock-img

12.01.2013, 14:41

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

pa ja sam probala i u lerni , to moze da se jede samo dok je jaaako sveze a cim se ohladi ko cipela user posted image
mozda mi nije dobar recept , nemam pojma ali ono nikako nije hleb ono je nesto izmedju zvake i kore od hrasta user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

12.01.2013, 14:43

clock-img

vojvodjanka87

pencil-img

1130

Ju kako to,pa jel ga drzis u kesi,ja obicno pravim okrugli nesto taj lepsi

clock-img

12.01.2013, 14:46

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Olga,mozda ti nije dobro brasno user posted image

Ja ponekad mijesim , iskreno,mrsko mi peci user posted image

Rastopim kvasac u malo tople vode,dodam u to kasicicu secera. Kada se podigne,sastavim sa brasnom, posolim i zamijesim . Onda ostavim da se udvostruci,opet premijesim i ispecem. BNude super. Klasika.

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

12.01.2013, 14:48

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

pa ne znam user posted image
sve ukiselo sto napravim je ok i jestivo i drugi dan a lebac sacuvajsakloni user posted image
ja sam pravila u veknu , cak sam i razrezala , premazala uljem , pekla na najvisoj temp u zagrejanoj pecnici i bilo je ko sto rekoh hm , pa moze ali nije bas za jelo
na pola kg krusnog brasna sam stavila kesicu suvog kvasca , malo secera i recimo kasicicu soli , sve to zamesila sa mlakom vodom da bude onako fino , mislim ja mesim testo vec 20 godina , nisam pocetnik za testa sa kvascem , znam kad je meko , kad tvrdo , to je lepo naraslo , i bilo je nikakvo


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

12.01.2013, 14:49

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Nado , brasno sam kupila " privatno " ali i oni to brasno koriste pa im je hleb dobar user posted image
a moooj , zali Boze truda user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

12.01.2013, 14:52

clock-img

vojvodjanka87

pencil-img

1130

Tako slicno i ja Nado samo ja kad imam mleka sa njim mesim i ne sipam mleko i kvasac na brasno neko dodajem brasno u tu plasticnu vanglicu gde je narasto kvasac,dodam soli i zamesim dobro da nema grudvica to je vrlo bitno.i to kad narastd nauljim okruglu tepsiju i stavim testo u nju,tako ga pustim da opet naraste pa ga tek onda pecem.A da pre nego sto ga stavim u rernu namazem ga uljem dobije savrsen ukus tako.Kad je pecen poprskam ga vodom i prekrijem da omeksa

clock-img

12.01.2013, 14:57

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

eto ja ne znam , mozda je problem u mojoj lerni user posted image
znaci kupujem pekac user posted image
ima se bre , moze seee user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

12.01.2013, 15:02

clock-img

vojvodjanka87

pencil-img

1130

Ma ne nije u tome fora ima se nema se nego sto ja volim ovako ,rerna mi super pece i mm voli kad mu ja pravim testo i pite i to mi je na brzaka.user posted image Ugojila sam ga 20kg user posted image

clock-img

12.01.2013, 15:04

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Olga koliko sam ja ukapirala moju sveki,poenta je u topom brasnu,tj. da prenoci na sobnoj temperaturi i kvascu koji nadodje u toploj vodi. Ona uvek koristi svez kvasac,otprilike pola kockice na 1-1,5kg brasna. Pokusavala sam i ja tako ali bude kao drvo. Tako da ipak koristim pekac,ali samo da zamesi testo. Sipam sve sastojke.i pustim sat vremena da se lepo umesi i malo nadodje,tad ga prebacim u pleh pustim da nadodje i pecem na 200c oko 40 minuta. Ali to radim jer imam pekac za 1kg brasna(uska a visoka posuda) pa nikada nebude tako lepo pecen unutra.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

12.01.2013, 15:05

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

kazem , mozda je problem u mojoj lerni
a sto se tice kojekakvih pecenija : pogacica , kiflica , gibanicastih stvari , pravi se to user posted image
moja mama je mene prvo naucila da kuvam paprikas pa pasulj pa onda da napravim ukiselo sa makom ( kod nas se to zove pogaca sa makom ali isto je i sa jabukama , visnjama , sirom , sa cim god )
znaci ja mesim odavno i leba ne znam da nam maravim user posted image
eee , moja Olga , teko tvojima ako dodje do smaka sveta user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

12.01.2013, 15:12

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Stetice , nikad nisam nesto pazila na temp brasna , ono mi stoji u spajzu ( tamo je uvek hladno ) ali ako mi se lepo zamese lupam pogacice a brasno je te temp zasto onda nece hlebno testo user posted image
a kvasac koristim na pola kg kesicu suvog ili na 700 grama svezi
mada ja ne volim svezi kvasac , njemu treba titrati , svuvi je jednostavniji
mislila sam vec da poparim kvasac , da mu nije dosta toplo , da mu nije dosta secera , probala sam razne kombinacije user posted image
jednostavno ne znam da napravim hleb
nalazila sam neke recepte da se u tesyo stavi i kasika sirceta , probala pa je testo uskislo , logicno sirce + kvasac
nekako mislim da bi mi pekac pruzio hleb koji bi mi bilo zadovoljstvo jesti user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

12.01.2013, 15:15

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Olga a da pokusas da zamesis malo mekse kao za kifle,da premesis 2-3puta pa tek onda da peces. Hleb od 1kg se pece oko pola sata na 200c,nikako na najace u rerni. I nadavno kada ga ispeces uvijes u deblju krpu i u kesu stavis da malo odstoji,da se prohladi.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

12.01.2013, 15:19

clock-img

vojvodjanka87

pencil-img

1130

Ja nikad u zivotu nisam koristila suvi kvasac,ovaj obicni stavim jedan nekad i na vise kila brasna ,nikad nisam obracala paznju na to i uwek je superrr

clock-img

12.01.2013, 15:19

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ako pecem na 200 40 min bude sirovo iznitra
moja lerna je do 250 , toliko je zagrejem i smanjim na 200 i ako pecem 40 min u sredini bude sirovo
mislim da je problem u pecnici

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

12.01.2013, 15:20

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Pa neznam sta da ti kazem,kvasac svez ili suv je nebitno,svi kupujemo ono sto smo navikli a ima istu funkciju. Ako vec hoces pekaru ok,ali moj ti je savet da trazis sa duguljastom posudom,one su uglavnom
ona veca varijanta za 1.5kg hleba,jer lepse ispece.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

12.01.2013, 15:22

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

a kazi Stetice , kako ga oblikuje sveki : u veknu ili u cipovku ili u lepinju ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

12.01.2013, 15:35

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Uglavnom kao pogacu,pece u okruglom plehu. Rastanji ga u pehu,pusti malo da nadodje i tek tad stavlja u rernu. E sad ona pece u sporetu na drva ali zna da zagreje rernu koliko treba,za razliku od mene.Pokusaj da zamesis po mom receptu za pekac,da vidis kako ce da bude.
350ml mlake vode,
650g brasna
1kafena kasikica soli
pola kasikice secera
jedna kesica kvasca ili pola malog svezeg.
Kad testo malo nadodje premesis ga,i tako 2-3puta. Peces na 200-220c 40-45min. Kada ga izvadis iz rerne,uvi u krpu i sravi u kesu bar pola sata da omeksa. Ako peces na 250 ili jace bude jako debela kora i kad se ohladi bude tvrd.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

12.01.2013, 15:39

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

hvala na receptu Stetice , probacu user posted image
mozda je problem sto ja oblikujem u veknu ili cipovku a ne u pogacu - lepinju user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

16.01.2013, 13:07

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Olga,
mi nekih 5 godina zivimo na hlebu iz mini pekaca, tzv pekarice. Obozavamo ga. Pekarica mi je Clatronic i prezadovoljna sam, kao i svi ukucani. Uglavnom vrtim dve vrste, polubeli sa razenim brasnom i vecinski razeni za mm, on vise ceni ove integralne varijante. Meni i deci vise odgovara vazdusasti, mekani hleb i upravo nam je takav, ih, da sam znala, mogla sam ti za RR dekicu doneti da probas. user posted image Elem, vrlo je jednostavna priprema, ima odlozen start i cesto ga tempiram za dorucak da bude vruc..
Ako sam kratka sa vremenom, sad cu da ti linkujem koji recept koristim za obicnu rernu, ako nemam 3 sata, koliko je potrebno pekarici. Videces tamo i moje slike i komentare.. Pravila sam ga i sa cistim belim, odlican je.

http://www.coolinarika.com/recept/integralni-kruh-brze-i-bolje-ne-moze/
Ako se odlucis za pekaricu, pisem ti receptic. Pozz

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

16.01.2013, 13:44

clock-img

Sonreir

pencil-img

855

Torbice, kad te ne bude mrzelo napisi recept za taj hleb sto pravis u pekarici, i na kom programu ga spremas, i naravnu koja kolicina i boja korice. Ja imam pekaricu ali su mi nekako losi recepti iz tog uputstva koje sam dobila sa pekaricom pa sam izgubila volju i da je koristim. Hvala!

_____________________________

Mama, dokle ćeš više da citaš tu lingejaju? :-)

clock-img

16.01.2013, 13:46

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

hvala Torbice user posted image , znaci tvoja preporuka je Clatronic


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

16.01.2013, 17:12

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Sonreir,

evo ovako, velicina je II, boja korice srednja, a mere su sledece:
1.5 merica od case vode
2 male merice soli
2 male merice secera,
1 velika merica sirceta
3 velike merice ulja
3 case polubelog brasna tip 850
1 casa integralnog brasna
1 ipo mala merica suvog kvasca

Ovim redosledom sipam, program 1, za klasicni. Probala sam i sa sve cetiri merice istog brasna, belog ili polubelog, bude isto lepo. Mi volimo da nam je prosaran integralnim.
Desavalo mi se da mi nestane suvog kvasca, onda u onoj vodi rastopim pola kocke svezeg i hleb bude isto fantastican.
Olga, za ovih 5 god, nemam zamerke za pekaricu user posted image
Pozz

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle