cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pekač za hleb i recepti

  
clock-img

18.06.2016, 19:44

clock-img

leptir 40

pencil-img

131

Pozdrav,
nabasah na ovu temu i baš se obradova jer i ja imam pekač pa da dam doprinos.
Iskreno rečeno ja sam najviše kupila pekač zbog zakuhavanje jufki za pitu,idealno.
Ja uvijek zakuhavam rukom i bude super ali ova je idealna , a sve stavim otprilike kao kad zakuhavam rukom
npr.2dcl mlake vode
1kašiku ulja
brašna dodajem po potrebi i ocjenim da nije tvrdo

Stavim na program od 13 minutai ona mijesi

Probajte neće te se pokajati, idealna stvar


Dok ja pripremim nešto drugo moje jufke zakuhane, a kada ih stavite u frižider pod najlon vrećicu i sutra pravite pitu budu kao u burekdžinici,kao papir jufka

Nadam se da ću neke od vas obradovati koje prave pite često

clock-img

29.06.2016, 23:17

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Mi nemamo pekac ali ona slika hleba, Guppy svaka cast... Jos nisam pokusala da mesim hleb...:D trebala bihuser posted image

clock-img

11.07.2016, 00:55

clock-img

Mariya

pencil-img

4489


IZVORNA PORUKA: wivern RR

Zene vidim da je vecina vas ovde za pekac.
Ja se dvoumim da kupim neki, olaksace mi posao i smanjiti trcanje do radnje (uvek moram da vucem i M sa sobom pa mi to otezava i usporava kupovinu) ali se dvoumim jer ne znam kakav je hleb.
Ne volim ako je mnogo tvrd :)

Imate li neke sugestije ili predloge za model?



Mi nemamo pekač ali pečemo hlebuser posted image
Dugo smo razmišljali da li da ga kupimo,i kad smo stavili ma papir:
Kg belog brašna minimum 40 din.ostali još skuplji.
Kvasac suvi 20 din,sveži 25.
Znači 1 beli hleb bude oko 30 din. A pekač,neki bolji,10000. Da damo 10000 da bismo ispekli hleb od 30? Neće da možeuser posted image
I tako smo počeli da mesimo hleb i pečemo ga u rerni.user posted image

clock-img

11.07.2016, 07:36

clock-img

MishMash

pencil-img

458

Mariya, naaaajveća prednost pekača je to što štedi vreme. Dok mesi hleb, ti možeš sa dečicom napolje. Ili uključiš uveče, namestiš odložen start i ujutru te čeka vruć lebac user posted image

Ja sam ga kupila u vreme kada nisam umela da umesim nešto a da bude jestivo.user posted image Koristim ga i sada, pa mi pored hleba lepo umesi testo za pizzu, krofne, kifle, napravi mi džem.

Ne kažem da je neophodan, može se i te kako bez njega, ali stvarno štedi vreme i nisam se pokajala što sam ga kupila.

_____________________________

"Live the life you love, love the life you live"

clock-img

11.07.2016, 09:06

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

IZVORNA PORUKA: MishMash

Ja sam ga kupila u vreme kada nisam umela da umesim nešto a da bude jestivo.user posted image



user posted image user posted image

U pravu si mish, za uštedu vremena.
Nego smo mi stipseuser posted image Pa nam žao dati toliko para. Ali smo i dovitljivi - pronašli smo recepte koji se jednostavno i brzo spremaju,pa testo pripremim tj mesim sa mikserom.
Evo jednog recepta za brzi hleb:
350 ml mlake vode,
600g brašna
20g svežeg ili pola suvog kvasca,
2kašičice šećera,
2kašičice soli
4kašike ulja.
Kvasac i šećer staviti u vodu,dodati brašno,so i ulje,zamesiti,formirati veknu i staviti na/u pleh,zavisi koji oblik hleba hoćete. Kad se testo digne staviti da se peče na 250 st. 10 minuta a zatim smanjiti na 180 i peći još 35-40 minuta. Savršen je. A najomiljenija nam je kombinacija belog i graham brašna,pola-pola.

< Poruku je uredio Mariya -- 11.7.2016 9:07:40 >

clock-img

12.08.2016, 00:27

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Vec 3-4 meseca se mucim oko hleba da ga ispecem u rerni i uvek mi okolo izgori a unutra ostane ziv a pre toga sam ga najnormalnije pekla. Danas mi dodje majstor da pregleda rernu i kaze sve je ok. Gde gresim pojma nemam ali na kraju mi pukne film i kupim moulinex pekaricu. Stavila sam veceras da se pece hleb i jedva cekam jutro da vidim kako ce se ispeci.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

12.08.2016, 00:40

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Dijo sutra da nam javiš je li uspelouser posted image

clock-img

12.08.2016, 07:50

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Aaaa koje razocarenjeuser posted image
Hleb katastrofa!


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

12.08.2016, 08:44

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Zašto, Dijana? Sta se desilo?

clock-img

12.08.2016, 08:51

clock-img

MishMash

pencil-img

458

Mariya, bas cu da isprobam tvoj recept. Sad sam kobajagi naucila da mesim, pa da se testiramuser posted image
Dijana, je l' si pravila po receptu iz knjizice koja ide uz pekac? Kod mene je isto bio fijasko, prvi hleb se u kantu baca i tako touser posted image Meni je hleb poceo da uspeva tek kada sam smanjila kolicinu kvasca, imam Gorenje pekac.

_____________________________

"Live the life you love, love the life you live"

clock-img

12.08.2016, 09:03

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Mish,mi više ni ne isprobavamo druge recepte,samo radimo po ovom,kombinujemo razne vrste brašna,dodajemo semenke, ali uvek ista količina vode i brašna,a uspeva čak i sa manje kvasca.
Stvarno je lako,ne mesiš ga previše,nekoliko min dok prestane da se lepi i to je to. Imam nov savet za ovaj hleb,ako hoćeš da korica bude hrskava,odmah nakon pečenja ga izvadiš iz pleha, a ako hoćeš da korica bude meka (ja to radim da je devojčice mogu pojesti,onda nakom pečenja ostavim hleb u plehu da se hladi,upari se i bude mek. Pečem ga u duguljastom plehu,pa tako dobije oblik kao tost hleb,pa je super o za tople sendviče iz aparatauser posted image

clock-img

12.08.2016, 09:07

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Mariya, i ja isprobavam ovih dana recept pa javljam :)

clock-img

12.08.2016, 09:32

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Ja sam pekla bez kvasca. Hocu da pravim hrono hleb, stavljam pzp. Treba mi proveren recept pa da probam sa njim ali pored dece ni upustvo ne mogu da procitam do kraja.
Kada pekarica zavrsi nakon koliko vadite hleb?

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

12.08.2016, 09:37

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055


IZVORNA PORUKA: Mariya

Mish,mi više ni ne isprobavamo druge recepte,samo radimo po ovom,kombinujemo razne vrste brašna,dodajemo semenke, ali uvek ista količina vode i brašna,a uspeva čak i sa manje kvasca.
Stvarno je lako,ne mesiš ga previše,nekoliko min dok prestane da se lepi i to je to. Imam nov savet za ovaj hleb,ako hoćeš da korica bude hrskava,odmah nakon pečenja ga izvadiš iz pleha, a ako hoćeš da korica bude meka (ja to radim da je devojčice mogu pojesti,onda nakom pečenja ostavim hleb u plehu da se hladi,upari se i bude mek. Pečem ga u duguljastom plehu,pa tako dobije oblik kao tost hleb,pa je super o za tople sendviče iz aparatauser posted image


Znaci ne peces u pekacu nego u rerni ili u pekac ide pleh?user posted image

clock-img

12.08.2016, 09:40

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Khaleesi, Mariya nema pekač, u rerni peče.

clock-img

12.08.2016, 11:12

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126


IZVORNA PORUKA: superm

Ja sam pravila džem od pomorandže. Bio je odličan. Inače, jedini hleb koji mi ispadne dobar je ' nanin hleb'.



Superm da li stavljas sastojke u pekaricu pa ti pekarica mesi i kojim redosledom stavljas?


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

12.08.2016, 11:16

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

I nama je Dijo bez kvasca u pekarici bio katastrofa.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

12.08.2016, 11:33

clock-img

MishMash

pencil-img

458

Meni je uspevalo, ali sam morala na program za kolace da stavljam.

_____________________________

"Live the life you love, love the life you live"

clock-img

12.08.2016, 11:40

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

E sada sam procitala detaljno.
Pise ovako
Koristite aktivni suvi pekarski kvasac u kesici. Osim ako nije drugacije navedeno u receptima , ne koristite prasak za pecivo.
Sta sada da radim?
Da probam program za kolace?
Nene konkretno zanima hrono hleb.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

12.08.2016, 11:47

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

MishMash sada si mi dala naduuser posted image
Program 14 omogucava pripremu poslastica i kolaca SA praskom za pecivo. Za taj je program na raspolaganju samo tezina od 1000 g.
Idem da probam jeeeeeuser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

12.08.2016, 13:16

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Pecem na programu za kolace. Jos sat vremena pise na displeju. Za sada extraaaaa miriseeeee.
Nego kada prodje tih sat vremena da li odma da vadim hleb iz pekarice ili treba da odstoji u pekarici?

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

12.08.2016, 14:19

clock-img

MishMash

pencil-img

458

Eee, drago mi je ako sam pomogla, nadam se da ce uspetiuser posted image Mariya je napisala za obicnu rernu, a ja to isto primenjujem u pekacu. Ostavim desetak minuta jos, pa bude meksa korica user posted image


_____________________________

"Live the life you love, love the life you live"

clock-img

12.08.2016, 22:21

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

MishMash kako da ti se zahvalim, spasila si me. Ko zna koliko tona brasna si mi ustedelauser posted image
Lepo pise da samo na programu 14 moze pzp. Hleb je fenomenalan, cak su ga i deca jela. Ma kao pravi kolacuser posted image
Ima tu jos sitnica koje bi doradila ali polako. Volela bih samo mrvicu da mi je kora mekanija.
E sada pitanje, na pekacu imam 3 vrste pecenja , sada sam pekla na srednjoj. Kada bi pekla na slabijoj da li bi se isto ispeklo a kora bi bila meksa ili bi mi mozda ostalo gnjecavouser posted image



_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

13.08.2016, 17:34

clock-img

MishMash

pencil-img

458

Dijana, baš mi je dragouser posted image Ako budeš imala vremena, napiši mi recept, pa da isprobam user posted image

Ja pečem na najslabijoj, nekako mi bude debela korica kada stavim na srednje.

_____________________________

"Live the life you love, love the life you live"

clock-img

13.08.2016, 18:30

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Khaleesi, pisala sam gore, na ovoj stranici zašto nemam pekačuser posted image
Hleb pečem u rerni.
Dijo, samo da je uspelo.
Ja danas opet pekla moj hleb, svaki put je sve boljiuser posted image