cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pekač za hleb i recepti

  
clock-img

10.10.2014, 15:21

clock-img

Anoniman

Okuser posted image Ahahahahaha ja sam iz Raske, ne mogu da verujem da i kod nas ima, a kod vas nemauser posted image

clock-img

10.10.2014, 22:25

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Klarita, hajde probaj samo s belim brašnom, taj mora uspeti.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

10.10.2014, 22:28

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

da i ja tvrdim da ce sa belim biti super. Nego posto Klarita ocito kao i ja zivi negde Bogu iza tregera ko zna kakav je napon tamo. Ja tacno vidim kad je slaba struja (vec sam rekla da se desi kao da se hleb ne ispece do kraja bude bled iako sam stavila da mi bude res pecen ali ga ja dopecem u rerni)

clock-img

11.10.2014, 20:51

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

http://www.ringeraja.rs/c-kuhinja/recepti/hleb-sa-razenim-brasnom-na-vodi-iz-pekarice_811.html
http://www.ringeraja.rs/c-kuhinja/recepti/hleb-iz-pekarice_645.html

Klarita, evo i neki od mojih!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

14.10.2014, 13:43

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Devojke, hvala vam puno user posted image

Konacno sam "napravila" veoma dobar lebac user posted image bilo je do brasna. Kupio mi mm neko od lokalne brasnare, dzak od 25kg i fenomenalno je, postavicu slike kasnije. Pravila sam s belim i samo merica razeno juce, imamo ga jos, ali sam probala sad i sa kombinacijom brasna belo/integralno/razeno i deluje odlicno. Kupila sam i Dr oetker kvasac tako da nema omaskauser posted image juce s mm i decom bila do Idee u le i napravih zaliheuser posted image

clock-img

14.10.2014, 13:52

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Torbi po ovom tvom drugom receptu sam i ja prvi put pravila i poslala Klari baš taj recept. Meni nikad nije omanulo!!!
Moram da probam i ovaj prvi recept user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

14.10.2014, 17:27

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Mod, drago mi je! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

15.10.2014, 06:27

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Klarita user posted image . Ja danas hocu konacno da napravim taj slatki hleb sa suvim grozdjem i orasima. Javljam kako je ispao.

Ide zima sad ce pekarica da se usija od radauser posted image

clock-img

21.10.2014, 11:29

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ce da padne li ovde recepat za taj slatkis?

meni sinoc omanuouser posted image nisam sigurna zbog cega. Dodala sam mozda vise razenog brasnauser posted image Hmmm, nema veze. Evo stavila sam jos jedan pa cu da vidim.

clock-img

17.01.2015, 12:10

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Pekac je odlicna stvar, kod nas je u pogonu svakodnevno od dana kad smo ga kupili. Hljeb, ali cesto znam da poubacujem sastojke za ustipke i on ih fino zamijesi, nadodje i samo pecem kad je gotovo.

Pravila sam i dzem, jednom od kupina koje sam tonu zamrzla, pa od malina, jos me cekaju ribizle koje sam isto zamrzavala a probacu i od visanja. Napravim ja toga pomalo pa gustamo. Jeste li vi pravile marmeladu/dzem iz pekaca. A posto nisam neka od zimnice, mene u stvari zanima da li je po ovom standardnom receptu po kom se pravi u pekacu, ukljucujuci naravno pasterizaciju, dovoljno da se ta teglica dzema cuva na duze staze, van frizidera? Pitam, jer ide proljece za koji mjesec, pa voca kakvog volis, a ja bih pomalo nakuvavala po koju teglicu da imamo spremne za zimu. Mora li se tu stavljati ili konzervans ili vise secera ili je ovo sasvim dovoljno.

Al ga zakomplikovah, valjda ste skapirale sta je pjesnik htio da kaze user posted image

clock-img

17.01.2015, 13:03

clock-img

Didy

pencil-img

7274

LO, ja sam pravila džem iz pekarice, ali je bio preredak za moj ukus, pa sam dodala malo džemfiksa, ostalo sam sve po receptu pravila. Nisam dodavala konzervans, niti išta drugo, ali sam ga držala u frižideru jer sam dobila teglu ili dve. Ako ćeš svakako da praviš samo male količine, onda verujem da ćeš imati mesta u frižideru da držiš. A nisam ni pasterizaciju odradila, mada nekkao po logici stvari trebalo bi da bude dovoljno.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

17.01.2015, 14:35

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Radila sam ja dzem vec, i super mi ispao, ali sam isto tako radila teglu dvije i to se brzo potrosi i stoji u fridzu. Mislila sam za cuvanje vise tegli od svjezeg voca kad budem pravila, da li je dovoljno. I ja sam stavljala zelin. Pasterizacija mi se podrazumjevala al opet nisam sigurna da li je to dovoljno da izdrzi nekoliko mjeseci u spajzu.

clock-img

26.01.2015, 21:48

clock-img

makicapakica

pencil-img

14

Djevojke pomagajte.... Pekla sam dva puta hleb. Prvi put sam pekla po receptu iz knjigice. Sve sam stavila kako treba. Ispao grozan. Sa strana tvrd a unutra zivo tijesto. Drugi put sam koristila recept Didin odavde sa foruma i opet isto. Znaci katastrofa. Koristila sam DIGO kvasac koji je super za rucno mijesenje, suvi i koristila sam Klasovo brasno. Doduse stavila sam vise razanog brasna mada sam i vise kvasca stavila tacno po uputstvu. I opet isto. Udubljenje se napravilo sa strana tvrd a unutra zivo tijesto.... Pokusacu da uploadujem sliku da vidite.... Ali isto kao i Klariti mi ispada. Iz knjigice je definitivno da ima neki omasaj jer glupo da ime 370ml vode a 500gr brasna. To bude rijetko...

clock-img

26.01.2015, 22:15

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ja taman dosla da se pohvalim kako dobar hleb sam danas ispekla, pa nikad lepsiuser posted image majke mi,i sad ne znam u cemu je fora, sve sam isto radila i svi sastojci su mi isti, jedino sam promenila uticnicu jer smo pravili razmestaj u kuhinjiuser posted image pa je sad na drugoj fazi uticnicauser posted image jedino ako je bilo do slabe struje...

Makicepakice, DIGO odma' da bacis i nadjes dr oetkeruser posted image
I Mod mi poslala recept po kom mi tek sad isapo fenomenalno, mekan, diiivan...
4oo ml voda
2 kk soli
2kk secera
1 sk sirce
2 sk ulje
600gr brasno u koje se umesa suvi kvasac pa tek onda sipa u pekaricu (nikako onaj koji si koristila) i stavi na najduzi program (3h)

Ne ocajavaj, znam kako ti jeuser posted image

clock-img

26.01.2015, 22:26

clock-img

Anoniman

Klarita ja sam primetila da cim mi je hleb u hladnoj prostoriji, to jest aparat onda potone i ispadne losuser posted image

clock-img

26.01.2015, 22:59

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Klarita moguce da je do struje kazem ti kad vidim da nije pecen do kraja ja ga turim na brzaka u rernu na 250 jos desetak minuta i bude bas fin.

Makicepakice ja iskreno ne znam nijednu osobu kojoj je ispao hleb iz prve dobro. Plus ti recepti u knjizicama sto daju to nidje veze s mozgom.
Za pocetak probaj sa cisto belim brasnom a posle ces se uhodati. Npr za belo brasno koristim 300ml vode ali ako dodam pola belo pola integralno domace mleveno na kamenu kod komsije(ziveo komsijauser posted image ) onda stavim 350ml vode. Ako hocu cisto integralni onda stavim 400ml vode. I td. Kazem prvo se "navezbajte" sa belim pa onda se igrajte.

Ajte srecno mame.

Ps:meni beli lebac uvek ispadne onako dobro kao na slici koju sam okacila na dve stranice ranije cini mi se. Bez greske je taj recept i naravno niposto digo niti aleva ni sl vec samo dr oetker pogotovo ako zelite sa integralnim brasnom da pravite hleb. I ja uvek sve radim na normalnom programu. Taj mi je najbolji.

clock-img

26.01.2015, 23:02

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Meni je digo odlican kvasac, i odradi posao kako treba, od pocetka ga koristim.

Makicepakice, koji pekac imas. Kod gorenje pekaca je jedno vrijeme bio problem sa knjigom recepata, pogresni su bili pa su stampali novu. Ima i na netu da se skine dobra knjiga sa receptima.

Kod mene ide omjer sledeci.

Npr, 230ml vode, kasika soli, kasika secera, malo masnoce, 350g brasna, 80g palente, i supena kasika digo kvasca, na 3 sata i bude odlican, taj nam je omiljeni.

clock-img

26.01.2015, 23:41

clock-img

makicapakica

pencil-img

14

Djevojke hvala vam puno sjutra cu ponovo... Evo me kore muz i svi redom bacila si pare i sl...:)))
Imam Gorenje aparat onaj srednji (900, 1200)...

clock-img

27.01.2015, 00:06

clock-img

little_one

pencil-img

4663

izguglaj malo o uputstvu za koristenje, pa uporedi da li ti je ispravna knjizica sa receptima....i nisu bacene pare, sto posto, milion stvari mozes u njemu da pravis, ja ga svaki dan barem jednom upalim...

clock-img

27.01.2015, 00:06

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

i ja imam gorenje. isto i klaritauser posted image

clock-img

27.01.2015, 00:11

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26945

I ja imam gorenje. Uopste nije promasena investicija. Super stvar.

clock-img

27.01.2015, 09:32

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Znate da mi se desilo za vreme praznika da mi dva puta za redom hleb u pekarici lepo naraste a onda odjednom tokom pečenja samo splasne. Mislili smo da nije do kvasca a ispalo je nešto sasvim drugo! Pored su mi vrata od terase i oba puta smo otvarali vrata da luftiramo stan i da znate da je zato splaso lebac! Da ne veruješ!
Isporbala sam sad i C kvasac i Yumis i ispadne super sa oba. Samo dok držim vrata zatvorena da se ne oladi dok narasta i dok se lepo ne zapeče

Poslednjih nekoliko puta pravim po ovom Didynom receptu i ekstra je:
1 cela i 1/3 merice (2 dl) vode
1 kašika ulja
1 kašičica soli
3 cele i 1/3 merice brašna
1 kašičica šećera
2 kašičice suvog kvasca
Pošto je ovo manji hleb ja napravim duplu dozu! Ekstra je!


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

27.01.2015, 09:32

clock-img

degu

pencil-img

11332

I ja imam gorenje i prezadovoljna sam. Jedino ima grešaka u knjižici za recepte, al ja je za hleb više i ne koristim, sama pravim po nekom svom receptu, taj mi se pokazao kao najukusniji i sad ne menjam.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

27.01.2015, 21:00

clock-img

makicapakica

pencil-img

14

Opet sam veceras pravila po receptu sa DR Oether kvascem i Klas bijelim brasnom. Kada je program yavrsio hleb je bio izrazito tvrd sa spoljnje i opet unutra tijesto. Ubacila sam ga u rernu da vidim da se nece ispeci tamo. Koristila sam BASIC program i ubacila sve po Klariti, evo da vidimo hoce li sta biti u rernu. Doduse izrazito bijel je ispao a na Medium sam stavila. Program je trajao 2.55... Uh da ako ispadne ovako inace cu se poceti brojati medju lude... :( grr

clock-img

27.01.2015, 21:04

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Sto kaze LO propala investicija nije nikako. Meni zimi radi svaki dan. Prodavnica mi je 6km odavde pa ti vidiuser posted image . Ovako dzak brasna i gomila suvog kvasca i to je to. stavi na res peceno ehhee znaci hlebu jos tih deset_ minuta pecenja. Kod mene ima cesto oscilacija u naponu struje pa ga ne ispece do kraja i ja ga tako turim u rernu. I ne seci ga vruceg
Inace mame ovih dana se kanim da napravim svoj kvas. Mislim da cu od sutra (treba tri dana da se napravi prirodan kvas pa cu probati sa tim da pravim hleb)

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 27.1.2015 21:06:43 >