IZVORNA PORUKA: jovicaa
da to je super... i ja sam aleksu kupovala par puta... mada uglavnom smo na plazmi.... ja je jako volim pa valjda kontam da je zdrava mada znam da nije bas
Jole pazi ovo, sastojci mlevenog plazma keksa, tj
lane ground kako se zove kad se izvozi su: psenicno brasno, secer, maslac, sojino brasno, biljna mast, med, dekstroza, surutka u prahu, obrano mleko u prahu, sredstva za dizanje test (E 503, E 500), emuglator, sojin lecitin, vitamini (C, niacin, B6, tiamin), aroma. Obogaceno vitaminima.
Ne pise ona tabela koju kad citas mislis od ovog keksa nema ni boljeg voca i povrca, pazi sta sve ima unutra... Redosled kojim pisu sastojci u SAD je redosled cega ima najvise, pa malo manje itd. Znaci najvise ovde imas brasna a zatim secera i maslaca...
Ne cini mi se da nije zdravo sve ovo na spisku, ali ne mislim da je nutritivno bolje od npr. ovsenih pahuljica i bilo kojeg voca, povrca, mesa... I to zdravo - obogaceno vitaminima, pa bolja je pomorandza koja ima pravi C vitamin i sl... Plus jedna mala plazma ima 700 kalorija. Grisine 400 kalorija. Pa toliko ima neko drugo jelo mnogo punije vitaminima.
< Poruku je uredio vukosava -- 29.11.2011 13:37:18 >