IZVORNA PORUKA: prase
Ja perem odvojeno bebin i naš veš, pri čemu na mašini imam neki poseban program za bebin veš koji valjda ima produženo ispiranje. Koristim Ariel deterdžent i Chicco omekšivač. Ne znam kada ću da počnem da perem zajedno naš i njegov veš, sve dok koristimo tetra pelene u ogromnim količinama to i nema smisla - mašina može da opere samo 7 kg veša u jednoj turi
Evo i kod mene update: sve isto kao od kada se Uros rodio. Jednom nedeljno napuni masinu vesa, nema razloga da peremo zajedno. E sad, onaj poseban "baby" program na masini malo zafrkava za 5+ kg vesa (valjda je max 5, a ne 7 kao za ostale programe) i zato vise ne koristim taj poseban program, nego jedan od "obicnih" sa dodatnim ispiranjem. I dalje koristimo isti omeksivac, ne zato sto Uros ima osetljivu kozu, nego zato sto sada ne mogu da zamislim da mi njegova garderobica drugacije mirise.
Usput... setih se jedne... pa, recimo anegdote koja datira od dana kada je Uros dosao kuci iz porodilista. Elem, oblacim ja njemu one stvari koje mi je draga majka oprala i opeglala na nacin kako sam joj rekla da to uradi. Mirise ves... i bas jako mirise... Dodju nam neki gosti par dana kasnije, da vide bebu, usput pitaju - da li koristimo omeksivac i koji. Ja izvadim i kazem: koristimo evo ovaj. Pa koja je cena, pa bla-bla i ja kazem, nije to bre skupo, ovo se razblazuje na 4l. Kad moja mama ciknu... naravno nije razblazivala uopste. I dete nista... Do dana danasnjeg nije imao nikakve probleme sa kozom... Sta vise, ko ga vidi kaze: "Jao, kako je on negovana beba...". Bas negovana. Redovno presvlacimo pelene, a ponekad namazemo i Pavlovicevu na guzu
Ubismo se...