IZVORNA PORUKA: amelia
Da li neko zna kako da operem onu ogradicu zapravo koplet kolicu tj korpu bas se zaprljala na papiric gde je pisalo sve sam to skinula da ne smeta bebi i sad eto ne znam sta kako.mislim naravno da cu je oprati rucno ali pitanje je li 30 stepeni dovoljno koliko praska, moze li omeksivac ? Pisite mame koje imate iskustva
Sve sa kolica se pere ručno na 30°C s tim da ja to nikad ne poštujem
stavim mnogo topliju vodu, potopim u takvoj vodi jedno sat, kad se ohladi voda iscedim i ako je još negde prljavo oribm dodatno četkom sa praškom.
Voci za Luku sam koristila bilo koji omekšivač, ali baš malo stavim. I prostudiraj malo tu mašinu, mora da ima bre negde dodatno ispiranje.
Ja sad perem zajedno Lukin i Anin veš. Ne stavljam uopšte puno praška. Koristim persil sensitive tečni prašak i omekšivač koji stignem (uglavnom baba kupuje one sensitive), a ja kad stignem u DM uzmem onaj frošov omekšivač. Pa njega koristim samo za njihov veš, ad ga potrošim a nemam više, pređem na taj koji ima u kući.
IZVORNA PORUKA: eca89
Ovako ja A.veš perem uvijek posebno, ima i svoju korpu za veš. Perem sa Persilom sensitive i 2x ispiram. Sad sam kupila neki omekšivač Frosh baby, pa vrlo malo stavim, jer dosad nisam stavljala omekšivač i da još uvijek joj sve peglam.
Meni on nije nešto, ali Bože moj. Nije štetan pa ga uzimam. Elem, imaš i prašak frosch baby i fora je u tvrdoći vode. Kada se stavi više praška (pozadi piše za kakvu vodu koliko praška) omekšivač u tom slučaju ne treba.
Od starta sam i Ani i Luki koristila omekšivač. Anine stvari prala posebno do godinu dana. Njoj sam još i peglala, Lukino sad uglavnom samo bodiće (jedino što ide do kože direktno) i sad zbog vašaka sam sve peglala inače ništa više ne peglam što ne moram. Kad povadim stvari iz mašine, rastresem, složim kao da su suve i ispeglane. Tako složene ih ostavim malo i onda iznad peći ili na samoj peći. One pamučne pelene (tetra velike i male) kao da su ispod pegle bile.
< Poruku je uredio Trcosava RR -- 14.2.2016 10:34:18 >