Mene smaralo kad smo imali all inc. pa se morali vraćati na ručak. Onda nateram sve da se komplet istuširaju ako dođemo u smeštaj, čak i kosu operemo i Sofija i ja i preko dana i uveče (npr. prošlog leta na Peloponezu). 🙄 Mene to baš, baš smara. Najviše volim kad odemo na plažu ujutro i vratimo se kasno uveče. Ležaljke smo retko kad uzimali jer su deca obično kopala po pesku i pravila zamkove do pre par godina, pa je bilo da bacaju drugim ljudima pesak po glavi između ležaljki, tako da smo od toga odustali. Imamo čitav asortiman (dva suncobrana i od pre 2 godine tendu - 6 ljudi komotno može da se sakrije od sunca ispod nje), ali najviše volimo ako nađemo prirodni hlad gde je moguće, kao npr. ovog leta u Hrvatskoj. U tom slučaju bez razmišljanja se ostaje ceo dan na plaži. Kad su deca bila mala, ja se probudim baš rano i čitam na terasi, a onda odem, iskupam se dobro (bukvalno pobegnem dok svi spavaju), kad se vratim oni se bude, doručak i opet plaža. Obično smo pre 10h na plaži, često i pre 9h. Ja sam fašista, sve ih forsiram da što pre krenemo, nekad odem i bez njih ako se razvlače. Meni su jutra na moru divna - može da se pliva, more bude mirno kao ogledalo. Isto tako i uveče - najviše volim da se kupam oko 20h. I volim da plivam, ne volim da se brčkam. Odem (sad već svi 4 zajedno), s plaže nam glave ko tačkice izgledaju.Što se tiče kuvanja na moru, vrhunac su mi supa iz kesice i špagete samo s paradajz sosom - sve što se sprema do 10 minuta. Niko neće umreti tih 10 dana i da živi na nekoj instant hrani. Uglavnom jedan obrok jedemo napolju ako idemo u apartman, nekad je to giros, nekad sednemo u restoran. Mm voli da peče roštilj, pa smo na Tasosu par puta pekli povrće i oradu, ali to je više radi fore. Kad su deca bila mala, širili smo im suncobran kod vode da mogu da kopaju, šešir na glavu, faktor 50. Malo dremka u hladu, malo kartanje, neka društvena igra, kasnije su knjige čitali... Kad je to najjače sunce, držimo se hladovine, kupanja samo brzinski da se osvežimo. I tako...Uveče obično nigde ne idemo, jer je meni žao da idem s plaže u 18-19h tad kad je najlepše, dođemo u smeštaj, dok se svi istuširamo, to je već 22h ako smo baš brzi. Meni je samo da sam što bliže vodi i da imam mogućnost da zaplivam, sve ostalo mi je gubljenje vremena na moru. 🙂