cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Omiljena serija

clock-img

28.11.2023, 11:48

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Davno sam je i ja gledala.Sad se nje set_ih.

clock-img

28.11.2023, 11:50

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Ja veceras krecem sa preporukom,stranica pre.

clock-img

28.11.2023, 12:03

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Hvala.

Da smo zivi izdravi pa da uzivamo svi.

clock-img

28.11.2023, 12:09

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Da smo živi i zdravi.Pa generalno je tako.❤

< Poruku je uredio Ana RR -- 28.11.2023 12:12:46 >

clock-img

30.11.2023, 12:44

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Na HRT je prošle nedeje krenula serija Mala ptica, ide sredom, juče je bila druga epizoda. Dobra je ali i jako potresna, bazirana je na istinitoj priči o oduzimanju dece Indijancima u Kanadi (od strane socijalnih službi, policije, belaca doseljenih u Kanadu). Deca su nasilno odvođena od majki i očeva Indijanaca, i predavana na usvajanje belcima. Strašna priča, ja preplačem pola epizode. Odlično je snimana, gluma je dobra,. Priča se vrti oko jedne male Indijanke koja je jednog sasvim običnog dana 60-tih ili 70-tih godina 20. veka, zajedno sa bratom i sestrom nasilno oduzeta od majke i svoje divne porodice pune ljubavi (živeli su u rezervatu), dok su otac i stariji sin bili u lovu. Otac u povratku nalazi majku vezanu lisicama u kući a deca su već uveliko odvedena nekud, ne zna se gde, i nikada ih više neće videti. Otac se sukobljava se sa policajcima koji ga prebijaju, i završava u bolnici (još nije jasno da li će preživeti).

Ta mala Indijanka je sada već devojka, usvojena od strane Jevreja, i kao Jevrejka sprema se za udaju sa Jevrejinom. I tada odjednom kreće u potragu za svojom pravom porodicom, sestrom, bratom, roditeljima...

Inače pisalo je i na početku serije, 200.000 indijanske dece je oduzeto u Kanadi, i Kanada mora da isplati milijarde odštete zbog toga. Jezivo.

< Poruku je uredio dunja RR -- 30.11.2023 12:55:22 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

30.11.2023, 12:54

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Inače pisalo je i na početku serije, 200.000 indijanske dece je oduzeto u Kanadi, i Kanada mora da isplati milijarde odštete zbog toga. Jezivo.

Da, da, baš smo slušali o tome dok smo bili tamo. Nude im sve i svašta ali čini se da indijance jedino zanima kockanje i alkohol. Samo se time bave, bukvalno. Barem u Kalgariju.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

30.11.2023, 12:57

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Pa to nije čudo kada su bili zlostavljani i izopšteni kao životinje od strane belaca, izgubili identitet skroz. Čitala sam negde i ranije o toj tužbi, ima nešto ovde KLIK

< Poruku je uredio dunja RR -- 30.11.2023 12:59:08 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

30.11.2023, 13:00

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Jezivo mi je i da zamislim te majke najpre, pa i očeve, kojima su deca oduzimana tako, ko može da ostane normalan posle toga.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

30.11.2023, 13:05

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Ma da jezivo je to. Oni se sada i ne trude da se integrišu u društvo, drže se svojih, idu u kockarnice i piju. Tužno je to, ništa njima ne može vratiti život nazad.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

30.11.2023, 13:42

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18863

Indijanska deca u Kanadi su do 50tih godina 20.veka smestana u "škole" gde su učili isključivo engleski i francuski. Zabranili da nose svoju odeću, nisu smeli da govore svojim jezikom, da praktikuju svoje običaje i religiju, nisu dozvoljavali da se viđaju sa porodicama, i tako im postepeno izbrisali sećanje na prethodni život. Tuga.

clock-img

30.11.2023, 13:43

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Da o tome upravo govori ova serija a i ovaj tekst što sam malopre linkovala, ali ne "samo" do 50-ih, i 60-ih i 70ihse dešavalo isto, tada se baš dešava radnja serije.

< Poruku je uredio dunja RR -- 30.11.2023 13:45:21 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

30.11.2023, 13:48

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18863

Trebalo bi da je ta "praksa" prekinuta posle druhog svetskog rata. Ali nije. Samo se nije govorilo u javnosti o tome. Sad se set_ih da su sterilisali devojke i žene jer su niža rasa. Skoro je odjeknuo slučaj doktora koji je sterilisao ženu bez njenog znanja. Znači i dalje se dešava. 

clock-img

30.11.2023, 13:51

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18863

Sad procitah tekst sa linka. Meni je to strasno. Kada sam gledala tu emisoju o tim skolama doslo mi da placem. Slike dece, tuzni, izgladneli, bez volje za zivotom. Nista im ne moze nadoknaditi izgubljeno kad ne znaju ko su. 

clock-img

30.11.2023, 13:55

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Pogledaj seriju Iv, ako možeš da nađeh negde prvu epizodu, a druga je juče uveče išla pa nju možeš da vratiš, na HRT.

< Poruku je uredio dunja RR -- 30.11.2023 13:56:09 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

30.11.2023, 13:56

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18863

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Pogledaj seriju Iv, ako možeš da nađeh negde prvu epizodu, a druga je juče uveče išla pa nju možeš da vratiš, na HRT.

Potrazicu. Znaci sreda uvece. (da zapamtim pa ujutru da pogledam) 

clock-img

30.11.2023, 15:38

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Hajde da neko najavi dan pre. user posted image
Salim se.

Zapisala sam u rokovnik.
Ovakcve serije volim,a za ovo nisam znala.
Tj nacula sam,ali nisam ispratila.
Deluje zastrasujuce,ali u isto vreme ,vredno gledanja.

Da li postoji mozda neka varijanta online?

clock-img

30.11.2023, 16:27

clock-img

jess021

pencil-img

13385

Dunja, odgledala sam sve 4 sezone. Serija je super, prve dve sezone, a onda naravno sve upropaste. Verovatno ostanu bez ideja. U svakom slučaju može se pogledati. 

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

30.11.2023, 16:28

clock-img

jess021

pencil-img

13385

Srećko, ima na hbomax aplikaciji 

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

30.11.2023, 19:09

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Nisam znala da ima na hbo mx, nisam ni ulazila tako skoro iskreno, nemam kad, ali super što ima, i još nekoliko sezona, gledaću!

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

30.11.2023, 19:31

clock-img

Tiziana

pencil-img

2645

Zainteresovalo me da pogledam tu seriju Dunja. Ako ima na HBO max onda cu da pogledam tamo prvu epizodu pa da nastavim na HRTu. Ja pratim subotom popodne na Fox life ili kako se sad zove, Mali pozari svuda. Nije losa serija.. 

clock-img

01.12.2023, 08:20

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Jeste gledale DECA ZLA?
Ja sam pvo knjigu pročitala, pa ipak mi je serija ekstra.

Sada gledam POZIV. Isto mi se dopada.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

01.12.2023, 09:01

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18863

Mi gledamo oba i odusevljeni smo! Mm odgledao Decu do kraja, ja se uspavala to vece pa cu sad za vikend da zavrsim.
Poziv isto. Obe drze paznju i nisu rasplinute previse.

clock-img

01.12.2023, 11:06

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

IZVORNA PORUKA: Peace*

Jeste gledale DECA ZLA?
Ja sam pvo knjigu pročitala, pa ipak mi je serija ekstra.

Jesam, odlična je. Malo mi je gluma popustila u poslednje dve epizode ali ok. I bila bi mnogo bolja da ne glumi onaj mali ćelavi, dečko nema pojma.

clock-img

01.12.2023, 11:48

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

IZVORNA PORUKA: jess021

Srećko, ima na hbomax aplikaciji 

Crkao nam je smart skoro imamo obican tv,led,ali nema nista od opcija. user posted image

clock-img

05.12.2023, 17:34

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Ja nisam uspela da nađem Malu pticu na HBO MAX :(, sve pretražila, kucala i Little bird, ali jok, nema.

Ali dok sam tražila, naiđoh sinoć na Vanishing Act po istinitoj priči user posted image , odgledah dv eepizode, i večeras ću poslednju, odlična je.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir