cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Šta smo danas pravile - 11. deo

clock-img

28.10.2023, 07:20

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Za doručak piroške sa sirom,a za ručak poručena hrana,pošto idemo do sela.

clock-img

28.10.2023, 09:07

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Ja sam pravila kremastu palentu za dorucak,usput sebi uzela mini pice ,rucak-idemo na rodjendan,veceras isto user posted image

clock-img

28.10.2023, 10:32

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ivanka, ja to sve zovem zelje user posted image da, sa blitvom sam pravila user posted image

Joj ja obožavam pesto. Omiljeni doručak su jaja sa pestom, paradajz i sir. Mljac user posted image

Bitno da je zeleno 😊
Moracu i jaja da probam. Pesto bas daje šmek. 

Da, sve to zeleno je meni zelje user posted image user posted image

Baš bude ukusno, ja ga koristim puno i na razne načine (kao namaz, preliv za obrok salatu, za marinadu za meso, pastu itd...)

< Poruku je uredio Ana RR -- 28.10.2023 10:33:45 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.10.2023, 10:48

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Imam teglice pesto sosa,muz doneo iz Italije ima par meseci.
Ali nisam se nesto nasla sa pesto sosem,kao da mije jakomnogo.

Probacu veceras jaja sa pestom sosem.user posted image

Doduse,svi vole avokadno,a ja ni da ga pomirisem.

clock-img

28.10.2023, 14:24

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

user posted image Piroške sa sirom.SASTOJCI:Za testo:500 g brašna,1,5 kašičice soli,1 kašičica šećera,1 jaje,1 kesica suvog kvasca,200 ml mleko,180 g kisela pavlaka.Za nadev:200 g sir,po ukusu so.Za prženje:po potrebi ulje.PRIPREMA:Brašno usuti u odgovarajuću posudu,dodati so,kvasac i izmešati.Sipati mlako mleko,umešati jaje,šećer,kiselu pavlaku i zamesiti mekše testo.Ostaviti da naraste.Nadošlo tesro podeliti na 2 dela formirajući jufkice.Obe juflice razviti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći ih na po 9 pravougaonija.Na svaki pravougaonik staviti po malo sira(posoliti po ukusu zavisno od toga koliko je sir skan).Krajeve testa premazati vodom,preklopiti i urolati.Piroške pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene.Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.Prijatno!Pišem u ovoj temi da ne pišem u baru(pošto je moj post tamo poslednji,da ne kršim pravila).

clock-img

29.10.2023, 06:55

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Za doručak dete želi plazmu i mleko.Mm pržena jaja,sir i domaće čvarke.Za ručak gulaš i kolač sa malinama.Večara po izboru(šta žele to i spremam,mada ukoliko kasno ručamo večeru preskoče-ja svakako ne večeram).

clock-img

29.10.2023, 15:00

clock-img

medamisko

pencil-img

1106

Nesto brzinski. Ruckali i u gradu.
Sad pristavih corbicu sa puno povrca.

clock-img

29.10.2023, 19:38

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Za dorucak przenice, za rucak pohovana piletina, pohovane tikvice, krompir pire, domaca supa. Za sutra spremila punjene paprike

clock-img

29.10.2023, 21:41

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Mi smo bili u Ikei pa smo tamo klopali.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

29.10.2023, 22:39

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Za danas su bili slani mafini. Rucak: musaka i pileca supa i puno salate. Pitu sa visnjama je bila za dezert, ali moji su skroz zaboravili na to tako da ce biti to za uzinu.
Za veceru su bile palacinke i umesila sam kiflice da imaju za dorucak.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

30.10.2023, 06:51

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Za doručak grčka fokača po Dunjinom receptu.Napraviču slane mafine da dete ponese za užinu.Za ručak,za mm i mene podvarak i domaća kobasica.Detetu za večeru rižoto i grilovano belo meso.

clock-img

30.10.2023, 10:22

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Za danas imam potaz od miksa za belu corbu-brokoli,karfiol,celer,sargarepa,komorac...
Stapici od lignje.

Na pola rucak je spremljen.Sinoc smo kasno stigli sa puta,bolje nije moglo...

clock-img

31.10.2023, 14:23

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

I pored svog posla uspela sam danas da napravim projice detetu za užinu, da skuvam supu, pripremim tunu za kasnije da je bacim na gril. Samo još da spremim prilog.

clock-img

31.10.2023, 15:47

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Za doručak kupih u pekari šta je ko želeo.Za ručak pileća bela čorbica,pire krompir,pljeskavice i kupus salata.

clock-img

31.10.2023, 16:15

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Za dorucak su moji imali mafine. Sebi sam spremala pitu bez kora.

Za rucak je bila domaca supica, piletina sa makaronama i spanacem. Bas je bilo ukusno.
Veceru se smisljam da im pravim palacinke. Videcu jos.

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 31.10.2023 16:24:08 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

31.10.2023, 19:34

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Kod nas bile punjene paprike i danas

clock-img

01.11.2023, 07:24

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Za doručak uštipci.Za ručak svadbarski kupus,a detetu spremam po želji.

clock-img

01.11.2023, 10:07

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Sinoc sam napravila tri plaeha mafina sa sirom,ostalo je i za dorucak.
Isekla sam suvo meso i odjurila na posao.

Rucak-imam od juce.
Telece snicle sa senfom,blago proprzene.Sklonila sam ,dodala luk+praziluk,vratila meso i zalila sa paradajz pireom.Dodala susam,kurkumu,papriku,domacu vegetu.
Biloje preukusno.

Dodala sam jutros pire-krompir+cvekla-sargarepa.
rekohmuzu da zavrsi pre rucka
Vecera,prelistacu temu,mozda neka ideja dodje.

clock-img

01.11.2023, 11:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Mi imamo supu od juče, ostalo su i dve tuna šnicle pa ćemo mm i ja obrok salatu. Marku ću uveče spremiti nešto kada dođe iz škole.

clock-img

01.11.2023, 15:10

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Kod nas za veceru-slane palacinke,zapecene sa mlekom ukorici od parmezana.

Iskocio mi je recept iz blic zene-pa da probam,deluje mi ok.
Deci su verovatno tortilje sa meksickom mesavinomi tunom.

clock-img

01.11.2023, 16:04

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Moje dete hoće za večeru rio mare(iz Italije,original,postoji razlika između ovih ovde i tih tamo),a izraziše želju i za američkim krofnicama.

clock-img

01.11.2023, 16:14

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Kako ne,ogromna je razlika.
MM donosi iulje,pire,sve moguce.

clock-img

01.11.2023, 16:22

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Znam kad svekrva donese nutelu(ili pošalje)-prevelika razlika u ukusu u odnosu na ovu koju ovde kupimo.

clock-img

02.11.2023, 06:56

clock-img

flamingos

pencil-img

25415

Za doručak slani mafini.Za ručak lazanje.Za večeru se još moji nisu izjasnili.

clock-img

02.11.2023, 08:08

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Dorucak-mini pice.
Rucak-bolonjez,to mi je najbrze.
Vecera-smislicunesto u hodu